מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

שיר הלל למוסקט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שילובם הייחודי של אינספור מרכיבים, שמצליחים להתקיים ולהתמזג בו זמנית הופכים אותה לפנינה מלכותית מושלמת: הנוף עוצר הנשימה הנשקף מחלונותיה, האווירה הרומנטית, המלצרים למודי הגינונים אך בו בזמן חייכנים, והתפריט, מבית היוצר של השף טיבי, הוא עילוי של ממש. לספקנים שבינינו אני ממליץ פשוט להגיע ולהבין...

בדרכנו למוסקט עוד חישבנו את סיכויינו להתלהב. נכון, שמה של המסעדה הולך לפניה למרחוק, אבל אנחנו חששנו שמא רף הציפיות הגבוה שלנו יעיב במעט על הנאתנו. בתום שלוש שעות מכשפות, יצאנו יד ביד אל הגן אפוף הניחוחות והצבעים, מבושמים מהחוויה הקולינארית, סופגים רק עוד קצת את תמונת המקום, שנדמה כי נלקחה מתוך סרט, מזמן אחר ומקום אחר, נפרדים מיצירת המופת של השף חיים טיבי.

את מסעדת מוסקט הגלילית, המוארת באור נרות מרהיב, ראינו עוד מן הכביש התפתל, בין שיפולי הר כנען ונופי העמק והגולן. ככל שהתקרבנו נחשף בפנינו המראה, במלוא הדרו. בתוככי מלון מצפה הימים היוקרתי, בינות בוסתני פרי וגנים מבושמי ריחות יסמין ולבנדר, לקול פכפוך מים, שוכנת המסעדה. צעדנו במשעול שסומן בנרות לכל אורכו והובלנו את השולחן הזוגי האלגנטי. חלל המסעדה מרוהט בריהוט עץ יוקרתי, פמוטי ענק מעוטרים בשעוות נר נמסה ופרחים יפהפיים מכל עבר. ריח לבנדר ורוזמרין עלה מהאגרטל הקטן וממבער השמן האתרי שהונחו על שולחננו. האווירה הייתה נכונה, יוקרתית מחד, מלטפת וחמימה מאידך.

מוסקט איננו מקום שנקלעים אליו במקרה, אלא כמעט מקדש קולינארי, אידיאלי לרגעי קסם שמיועדים להיחקק בזיכרון. לא ברור מה הופך אותה לכזאת. כנראה ששילובם הייחודי של אינספור מרכיבים, שמצליחים להתקיים ולהתמזג בו זמנית, הופכים אותה לאחת ויחידה, לפנינה מלכותית מושלמת: הנוף הנשקף מחלונותיה עוצר נשימה, האווירה רומנטית להפליא, המלצרים למודי גינונים אציליים ובו-בזמן חייכנים ונותני מרחב והתפריט, מבית היוצר של השף טיבי, הוא עילוי ממש. לספקנים שבינינו אני ממליץ פשוט להגיע ולחוות חוויה באמת לא שגרתית.

התפריט המלא של מוסקט הוא כזה שמורכב מחמש מנות, מה שמכניס אותך לחוויה ממושכת. בת זוגתי ואני התמסרנו לחוויה המוסקטית כמו בטקס חגיגי או שיר פיוטי: פתחנו עם פוקצ'ת הבית החמה והפריכה, שהוגשה בליווי מטבל שמן זית ועגבניות. למנת פתיח הזמנתי כיסוני סלק ממולאים בגבינת קממבר אורגנית, ואילו היא הזמינה פלפלים קלויים עם גבינת עזים תום ופלחי שום. כיסוני הסלק היו מפתיעים ובעלי טעם גבינתי עשיר ומנת הפלפלים נראתה כיצירת פאר: רצועות הפלפלים היו סדורות ויצרו ריבוע יפהפה, כאשר מעל נפרסו לקישוט פרוסות גבינת עזים.

מנות הפתיח גירו את החיך והכינו אותנו היטב לראשונות. בת זוגתי הזמינה פטריות על גריל פחמים עם אווז מעושן והתענגה על כל טעימה. אני הזמנתי טארט אווז זוקיני וגבינת סנטמור ברוטב חוואים. הן מנות הפתיח והן המנות הראשונות עוטרו בגבעולי רוזמרין טריים, היישר מגינת התבלינים בחוץ, ואלה הפיצו ניחוח טבע באוויר מרגע שהונחו על שולחננו ועד שנלקחו משם. שתי המנות היו טעימות מאד. הסתערנו על שתיהן וטעמנו מזו ומזו לסירוגין, מתמוגגים מהיצירתיות, מטעם הגורמה העשיר ונהנים מפשטות הטעמים חרף מורכבותם. הטעם היה מוכר, מלטף, מתובל כהלכה וחף מניחוח זר או יומרני.

בשלב זה היינו במידת הרעב הרצויה, לא שבעים מדי היות והמנות היו קטנות יחסית, אולם לא רעבים עד כדי התנפלות. ביקשנו מהמלצרית האדיבה להמתין כמה דקות. אהובתי רצתה לעצור ולהרגיש, כהרגלה, ליהנות מכל המתנות שמציעה מוסקט מעבר לאוכל הנפלא. שלווה נעימה ושקט הציפו אותנו למראה הנוף ולאור הנרות, ותחושות אלה נמהלו באהבה ועונג. לפני המנה העיקרית הוגש לנו סורבה אבטיח מרענן, בכדי לטהר את החיך ואת הטעמים הנותרים ולחוש את עוצמת הטעמים החדשים. ואז הגיע פרק תאוות הבשרים של העיקריות. הזמנו נתח קצבים בגריל פחמים ופילה עגל גלילי. נתח הקצבים הונח על מצע ירקות שורש, ברוטב מח עצם ויין פורט. הטעם המתובל והמתקתק קמעה רק הדגיש את הטעם הבשרי העז והדומיננטי ואת ארומת הפחמים. פילה העגל הגלילי ברוטב פורט נצלה אף הוא בגריל פחמים. לצידו הונחו בצלצלי שאלוט מושחמים. שתי המנות היו נפלאות ונאכלו עד תומן. בכל זאת, נהנינו במיוחד מנתח הקצבים, בדרגת מדיום-רייר, שהיה חום וצרוב היטב מבחוץ, רך ונמס כחמאה בפה מבפנים. בתוך כל הרמוניית הטעמים מזגה לנו המלצרית המקסימה יין גמלא אדום. טעמו היה קליל יחסית, אך בעל סיומת ארוכה ומורגשת. לגמנו מהיין בין ביס לביס, וכך הצלחנו להתרפק זמן רב על המנות, מה שבדרך כלל לא קורה לנו.

תפריט הקינוחים היה מבלבל ממש. התלבטנו קשות ונכנענו לבסוף לפתרון שהציעה המלצרית, שבטח מורגלת בדילמה הנצחית הזו: הזמנו שלושה קינוחים (!) ששברו את שגרת הסופלה הקבועה שלנו: מקפא חלבה, קדאיף אגסים ואיך אפשר בלי, מרקיז שוקולד. אבל דווקא קדאיף האגסים האפיל על השניים האחרים. הוא היה פריך מבחוץ, ממולא גבינת צאן חמה ושמן וניל מפנים, מתוק במידה הנכונה וכזה המשאיר בפה טעם של עוד.

שנינו כבר היינו מכורים להרגשה המלכותית ולהוד של מוסקט. נשבענו לחזור, אבל אני כבר ידעתי שנמתין לרגע מיוחד באמת שהחיים יזמנו לנו. יצאנו יד ביד, אסירי תודה וכבוד למוסקט, אל הגן אפוף הניחוחות והצבעים.

מוסקט
מלון מצפה הימים , ראש פינה
טלפון: 04-6994555