מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מנגינת הנדודים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במקום לעלות על המטוס ולהמריא לאיטליה נסעה קרן ויזנר כתבתנו לבית אבא שבנהריה, אבל לא ויתרה על אוכל איטלקי מצוין, ממש כמו זה שמככב בזכרונותיה מארץ המגף

באיטליה ביקרתי לפני עשור לפחות , טיול צעירים לבירות האירופאיות על מנת לטעום קצת חו''ל וקצת ממה שיש למערב להציע לבחורה צעירה שכמוני שעדיין לא ראתה עולם. מרגע שדרכה כף רגלי בארץ המגף וטיילתי בעריה המרגשות ועוצרות הנשימה וטעמתי את הטעמים המופלאים של המטבח האיטלקי, התאהבתי לכל החיים.

לצערי הרב, איטליה קצת מרוחקת וכדי להגיע אליה, צריך לעלות על מטוס לכמה שעות טובות, אז במקום להמשיך ולפנטז נכנסתי למסעדת פאברוטי, שבמרכז המסחרי של רגבה (ליד נהריה). פאברוטי היא מסעדה בעיצוב טוסקני, עם שולחנות עץ כהים, ספות נוחות ומרפסות קטנות וחמודות מעוטרות בחלונות בעלי תריסי עץ ירוקים התלויות מהקירות. האווירה היתה איטלקית כל כך עד שחיכינו לראות בכל רגע את ה''מאמא'' העגלגלה יוצאת מהמטבח תוך פיזום אופרטה איטלקית.

מהפינה בה התיישבנו יכולנו להשקיף היטב על הנעשה וחיכינו בקוצר רוח למנות. בזמן שהמתנו, ניגשו אלינו אורי, מבעלי המקום, איש חביב ואוהב אדם ובנו אריאל, שלקחו את פאבארוטי בשמה המקורי ועם תדמיתה הישנה והפכו אותה לפנינה המצליחה והמענגת שהיא כיום.

שף המסעדה הינו בוגר בי''ס ''קורדון בלו'', הם סיפרו לנו, והשף אמנם היה אמון על תפריט איטלקי גרידא, אך בשל מומחיותו במטבח הצרפתי ויצירתיותו, הפיק תפריט פיוז'ן, המשלב בין המטבח האיטלקי למטבחים משובחים אחרים.

יריית הפתיחה לזלילה הגדולה היתה מנת הפתיחה: פטריות שמפיניון. על צלחת נאה נחו להן שלוש פטריות גדולות שהוגשו חמות, מצופות וממולאות בשלושה סוגי גבינות משק כפריות, עם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול, טובלות ברוטב שמנת ופטריות עשיר. המנה הייתה מהנה, מעודנת וטעימה להפליא, ובן זוגי טען שמדובר ללא כל ספק במנה ראשונה מנצחת.

כמנת פתיחה שנייה הזמנו לשון עגל מוחמצת על קרוסטיני בליווי חרדל דיז'ון, פרחי עגבניות שרי ועירית קצוצה. ההגשה הייתה אסתטית ובשר הלשון היה נימוח. כאן היה תורי להפליג בשבחים על היצירתיות של המנה.

המלצרית החביבה שלנו הפגינה בקיאות רבה בתפריט, התריעה על זמן ההמתנה הנדרש לחלק מהמנות המוכנות במקום, רק עם ההזמנה, ואף המליצה לנו בחום רב על המנות העיקריות.

בן זוגי, טען בלהט שעם כל הכבוד לפיוז'ן, במסעדה איטלקית אוכלים רק אוכל איטלקי, ולכן, הזמנו את הלזניה בשר ואת הפסטה ג'ובאני. מנת הלזניה הגיעה מהבילה, כשדפי הלזניה מלאים בבשר טחון ורוטב עגבניות משובח ומצופים ברוטב בשמל ובנהרות גבינת מוצרלה. שילוב הטעמים במנה היה מושלם, מה שהשאיר אותי חסרת מילים (ומי שמכיר אותי באמת יודע שמצב שכזה לא קורה בבית ספרי).

פסטת הג'ובאני עוטרה ברצועות פילה בקר, בתערובת פלפלים ועשבי תיבול ביין לבן ולוותה בפלפל
אנגלי גרוס וגבינת פרמז'ן טרייה. בשר הבקר היה רך והוגש במידה ובחום הנכונים. המנה היתה מפתיעה, המוסיקה שהושמעה ברקע השתלבה להפליא במלאכת האכילה והכניסה אותנו לאווירה משפחתית חמה ואוהבת, ממש כמו במבצר המכונה ביתנו.

''ריח'' המנות האחרונות כבר היה באוויר ואז יצאו לכיוון שולחננו גביע טירמיסו שהורכב מגבינת מסקרפונה ושוט אספרסו בתחתית וקושט במקלות בישקוטים, כשכל המנה מוגשת על מצע של שוקולד לבן וחום עם פולי קפה. המנה האחרונה השנייה היתה פונדאט שוקולד חם מעולה שהוגש על מצע גרגירי שוקולד לבן וחום. לבת שוקולד חמה התפרצה מהמאפה הפריך ברגע שתקענו בו את הכפית הראשונה וכדור גלידת הוניל נמס לתוכה.

הקינוחים המצוינים סיכמו את מה שכבר הרגשנו עמוק בלב: ביקור חוזר שלנו בפאברוטי הוא בלתי נמנע. הטעמים, הניחוחות, האווירה המשפחתית, הנעימה. ואם זה מה שיגרום לנו להגיע מהמרכז לבית אבא, הרי שפאברוטי עשו מצווה כפולה.

פאברוטי
מרכז מסחרי ביג, רגבה, נהריה
טלפון: 04-9524003/5