שף בשקט עם טל כץ מ''שוגה''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

8 שנים בהיי טק ועוד כמה בבית היתה צריכה טל כץ כדי להבין שמה שהיא באמת אוהבת לעשות הוא עוגות ''טעימות בטירוף'' ומקושטות בבצק סוכר. כרטיס ביקור עם אחת הקונדיטוריות היצירתיות והמוכשרות בארץ

שם: טל כץ (35).

חנות: ''שוגה, שזה מתחם שמכיל שלושה דברים תחת אותה קורת גג: קונדיטוריה, חנות ובית ספר, כשבקונדיטוריה מעצבים עוגות ימי הולדת ובעיקר עוגות חתונה, בבית הספר מלמדים קורסים של עיצוב בבצק סוכר, אפייה, קישוטי עוגות מוס והכנת שוקולדים, ובחנות, מוכרים את כל הציוד וחומרי הגלם שזקוקים להם בלימודים בבית ספר וגם את הספר שכתבתי, ''יופי של עוגה''.

לימודים: ''קונדיטוריה למדתי באנגליה, בהשתלמויות שונות, כל פעם במקום אחר. באחת ההשתלמויות, בהמלצת המורה שלי, השתתפתי בתחרות בינלאומית לעוגות מעוצבות וזכיתי במדליית כסף. אנגליה היא בעיני המרכז העולמי של בצק סוכר ויש להם עשרות שנים של ותק ומומחיות בתחום הזה של הקונדיטוריה''.

סגנון: ''הסגנון של שוגה הוא סגנון שהמצאתי ולא עונה לשום כלל. הכי חשוב לי זה שהעוגות יהיו טעימות בטירוף. ובאמת, העוגות שלנו זה ללקק את האצבעות. בנוסף, הרוח של שוגה היא דברים יפים, שמחים וכיפיים, שעושים אותנו מאושרים יפה''.

עבודות קודמות: ''בעיקרון אני מהנדסת תעשיה וניהול. למדתי בטכניון ועבדתי 8 שנים בהיי טק בתפקידים בכירים. אחרי 8 שנים וחופשת הלידה השנייה, הרגשתי שאני לא יכולה לחזור והתחלתי לחפש משהו יותר שפוי. לקחתי פסק זמן מהחיים וביליתי עם הילדים ועם עצמי ומתוך השהייה בבית, נולד העסק הזה''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''עוגות יום הולדת שאמא היתה עושה לי לפני 30 שנה מהספר עם הכדור הפורח. עד היום אני מאמינה שאין דבר שעושה ילד יותר מאושר ביום הולדת מלקבל עוגה שאמא הכינה לו''.

אם לא הייתי קונדיטורית הייתי: ''מטפלת בתינוקות או בעלת חנות למוצרי תינוקות מעוצבים''.

הכי אוהבת לאכול: ''שוקולד מריר בלגי משובח''.

חומרי גלם אהובים: ''שוקולד מריר בלגי משובח וקקאו הולנדי. אלו שני חומרי הגלם שאני לא זזה בלעדיהם''.

טיפ מקצועי: ''לקנות חומרים מעולים. כשמשקיעים בחומרי גלם, העוגות יוצאות מעולות. מי שחוסך, יורה לעצמו ברגל''.

השראה: ''הילדים שלי. את הנושא לעוגה שעליה זכיתי במדליית כסף, בחר הבן שלי. הנושא היה ספינת פיראטים והוא היה בן ארבע''.

חלום: ''אין לי מושג מה אני רוצה להיות כשאני אהיה גדולה. החלום שלי כרגע היא לקום ביום ראשון בבוקר מאושרת ולהתחיל את שבוע העבודה בשמחה. מהבחינה הזאת אני מרגישה שהגשמתי את החלום שלי''.


עוגת שוקולד
המתכון הזה הוא חובה בכל בית שיש בו ילדים או מי שחוגגים ימי הולדת עם עוגה ונרות. כמה שהיא פשוטה וקלה להכנה, כך היא נפלאה בטעמה. וכאילו זה לא מספיק, היא נשמרת מצוין במקרר או בהקפאה. אם אתם רוצים לקשט את העוגה בבצק סוכר, הסברים וטיפים אפשר למצוא באתר של שוגה.

החומרים הדרושים:
150 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
2 כוסות סוכר
1/4 2 כוסות קמח תופח
3 כפות קקאו
1 כוס שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד במיקרו או בסיר קטן על אש נמוכה.
2. במעבד מזון מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה כ- 7 דקות.
3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח וקקאו.
4. מוסיפים לקצף תוך כדי ערבוב את השוקולד הנמס, המים והשמן.
5. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
6. אופים בתבנית עגולה 26 ס''מ בחום של 160 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.

שוגה
עין חי 45, כפר מלל (ליד צפון רעננה)
טלפון: 09-7422898