שף בשקט עם יפת סוגאוקר מנמסטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נמסטה היא ברכת שלום הודית שנאמרת בפגישה או בפרידה וזהו גם שמה של ההודית של אשדוד, המסעדה שהקימה משפחת סוגאוקר שהגיעה לארץ מבומביי ב-83. השאלון הפעם עם יפת סוגאוקר, בן המשפחה, על משפחתיות, עסקים משפחתיים ועל אוכל הודי וישראלי...

לפני שנכנע ללחצים והצטרף לעסק המשפחתי, עבד יפת סוגאוקר ברשימה ארוכה של עבודות מזדמנות. בנמסטה, יחד עם אחותו, הוריו, יואל וסיביל סוגאוקר, ובני משפחה נוספים, הוא סוגר בנמסטה את כל הקצוות ומגיש לישראלים אוכל הודי אותנטי.

שם: יפת סוגאוקר.

מקום מגורים: אשדוד.

מסעדה: נמסטה. "בעברית נמסטה זה שלום או להתראות. מילת ברכה".

לימודים: "למדתי הנדסת חשמל אבל כשיש עסק במשפחה לא משנה מה לומדים. בסוף נשאבים אליו".

סגנון בישול: "אוכל הודי לגמרי. אין לנו שום דבר ישראלי חוץ מצ'יפס. המטבח באופן ספציפי הוא בסגנון צפון הודו, המטבח של אזור דלהי והסביבה".

עבודות קודמות: "עבדתי בהמון עבודות זמניות, כמתקין אזעקות, מאבטח ועוד. משת 1991 יש לנו מסעדות במשפחה, בהתחלה של מזון מהיר ועם השנים התמקדנו באוכל הודי אקסקלוסיבי".

זיכרון ראשון שקשור באוכל: "דוכנים של אוכל ברחובות הודו ובמיוחד מבומביי, בה גרנו".

אם לא הייתי מסעדן הייתי: "בטח הנדסאי חשמל. זה המקצוע שלמדתי".

מנה אהובה: "אני אישית אוהב צ'יקן טיקה בלאפה. זו המנה הכי ישראלית שיש לנו בתפריט".

חומרי גלם אהובים: "הרבה תבלינים, הל, ג'ינג'ר, שום, בצל, פפריקה אדומה וחריפה".

לעולם לא אבשל: "אנחנו כשרים, אז כל מה שלא כשר לא עובר בדלת".

מנת דגל: "צ'יקן טיקה מסאללה, תבשיל של עוף ברוטב שאוכלים עם אורז או לחם".

מסעדה אהובה: "אני מעדיף פלאפל על כל אוכל גורמה וכל פלאפל טעים עושה אותי מאושר".

חלום: "להתקדם בעסק ואולי לעשות משהו מעבר".

נמסטה
הטיילת 10, חוף מי עמי, אשדוד, אשדוד
טלפון: 08-8562437