שף בשקט עם פנינה מחוות התבלינים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חוות התבלינים, המסעדה של פנינה מס, נמצאת במקום הכי יפה בארץ וכאילו זה לא מספיק, יש בה חוץ מאוכל צבעוני, ריחני ונהדר גם מנות אורגניות (וגם סטייקים עסיסיים, אל דאגה) ושפית עם גישה הוליסטית שמבשלת אותן ברוחניות. שאלון מעורר השראה


''כל התעסקתי עם בישול טבעוני ואורגני, מספרת פנינה מס, ממסעדת חוות התבלינים שבגלבוע. ''עוד הרבה לפני שזה נהיה טרנד, בישלתי בלי אבקות מרק וחומרים משמרים והשתמשתי בירקות אורגניים שגידלנו בעצמנו. אבל פתחנו מסעדה רגילה שיש בה בשר כי אנשים אוהבים בשר ואני לא אחנך אותם ואגיד להם מה לאכול''.

שם: פנינה מס.

מקום מגורים: ''גרים בטבע, משפחה לבד, בחוות התבלינים שבגלבוע''.

מסעדה: ''חוות התבלינים''.

לימודים: ''למדתי המון שדברים. בישול למדתי במסעדה בצרפת של שלושה כוכבים, קורס באיטליה, למדתי אצל אורי גוטמן – שף ישראלי. לא הלכתי ללמוד בבית ספר אלא הלכתי לאנשים שמבינים באוכל והם לימדו אותי. מה שרציתי מהם זה את היסודות, היתר נתון ליצירתיות של השף''.

סגנון בישול: ''מה שאני אוהבת, והבשרי זה מה שיוסי מכין. אני מאמינה מאוד באוכל בריאותי. לא להתעלל באוכל ולתת לטבע לעשות את שלו''.

עבודות קודמות: ''היינו חקלאים. גידלנו תבלינים לייצוא. שנים הייתי חקלאית ותוך כדי זה למדתי המון, פסיכולוגיה, פלדנקרייז, רוחניות וכל מה שארק אפשר שנוגע להתפתחות רוחנית. אוכל לא מספיק בשביל להיות בריא, אדם צריך להגיע לאיזון גם רוחני. היום אני גם מורה לקונדליני יוגה ומאוד מאמינה באפקט של הגישה על היומיום של האדם''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''הייתי ילדה מאוד בעייתית באוכל כי לא רציתי לאכול כלום כשהייתי ילדה וזה היה בית פולני עם כל מיני עיניים של דגים שצצו מהצלחת. אני זוכרת את השנאה שלי לחצילים ואני זוכרת את הרגע שבו טעמתי והפכתי לחובבת חצילים. אסור להיות מקובעים, אנחנו כל הזמן משתנים''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''רציתי להיות רופאה כשהייתי צעירה. זה היה לי ברור שזה מה שאני הולכת להיות אבל בגיל 20 כבר היה לי ילד אז זה לא הלך''.

מנה אהובה: ''יש פה טארט אספרגוס מעולה. אני כל פעם מנסה להוריד מנות והקליינטים הקבועים מכריחים אותי להחזיר מנות. מה שאני הכי אוהבת זה עגבניה ובצל ושמן זית ואם יש גבינת צאן ליד זה, זה בכל נפלא''.

חומרי גלם אהובים: ''אני מאוד אוהבת ירקות, מהרבה צבעים ועשבי תיבול, שום ג'ינג'ר. זה נפלא''.

לעולם לא אבשל: ''פירות ים כנראה לא וחזיר. אפילו שאנחנו לא מסעדה כשרה''.

מנת דגל: ''עד אתמול היתה מנה מקסימה של יען עם פסטו צלפים וגבינת קשקבל אבל המגדלים של היען יש להם מחסור בחודשיים הקרובים, לצערי. יש גם צלעות בדבש שאנחנו שנים לא מורידים מהתפריט כי אנשים לא נותנים לנו''.

מסעדה אהובה: ''כדי לדעת מה זה אוכל צרפתי נסעתי עם בעלי לאנסי בצרפת, לשף מארק ורה. הוא היה אז מהחדשנים והיה מדהים. שעות של ארוחה, עוד מנה ועוד מנה, משהו שלא נשכח בחיים''.

השראה: ''צבעים וריח. אני מחוברת לצבע גם באמנות וגם ביוגה''.

חלום: ''את האמת? אין לי חלומות. אני שמחה שאני מאושרת כל היום וזו השאיפה שלי. להיות מחוברת לאינסוף. לא סתם באנו לפה בשביל החומר. השאיפה שלי היא להגשים את זה יומיום ולא לברוח לחוסר מודעות, להיגרר לכעס ולטינה. לאהוב את כולם ולעזור למי שצריך עזרה''.


מתאבן קליל כשמפתיעים אתכם אורחים

החומרים הדרושים:
עגבניות מיובשות (שישבו בשמן זית ושום) חצויות לאורך
עלי בזיליקום
גבינת צאן משובחת

אופן ההכנה:
ממלאים את העגבניות בעלי בזיליקום ובגבינה ותופסים בקיסם.

חוות התבלינים
הר גלבוע, מכביש הסרגל (65) לכביש יישובי תענ''ך (675), מצומת יזרעאל עד לנוף הגלבוע (667), גלבוע
טלפון: 04-6531093