המרוץ לצמרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פתחנו בשתייה והזמנו שייק פירות על בסיס יוגורט ומים מינרלים – משקה האלים שכנראה חולל את קסם ההתעוררות האנרגטית. השייק הגיע בקנקן קטן, וליווה אותנו במשך הארוחה כולה. הפירות שבחרתי, בננה, תות ותפוח, השתלבו נפלא זה עם זה וגם אתי

הצהריים, אם תרשו לי לפתוח בנימה פילוסופית מעט, הם פרק זמן משברי ביממה. לפחות על פי ניסיוני (הרב בשנים), לא פעם ולא פעמיים, מתגלים סדקים במרוץ החיים דווקא כשהשמש זורחת במרום השמיים. לא ממש משנה אם אנחנו בשיאו של יום העבודה או בשיאה של חופשת בטן-גב על שפת הבריכה. בצהריים, הכל נראה פתאום כבד, עייף, חסר תוחלת. אפילו המחשבה לגוון ולעבור לפעילות אחרת, נראית לי לעתים בלתי אפשרית בשעה זו של היום. משהו בגוף תובע רגיעה, איזה שלאפשטונדה שישלוף אותנו מרשימת המטלות הדחופות של הבוקר ויעביר אותנו בנינוחות לרשימת המטלות הדחופות של אחר-הצהריים. מאז שבוטל המנהג החכם של שינה בין שתיים לארבע ואומצה בציון תרבות המרוץ וההישגים, רובנו נאלצים לעשות את המעבר הזה בזריזות ומוצאים את הפתרון באספרסו כפול (או שלושה), חפיסת שוקולד או חפיסת סיגריות, כל אחד והרעל שלו.

אלא שהשבוע הזדמן לי לעשות את המעבר בדרך נעימה ורגועה יותר. צירוף מקרים אפשר לעדי חברתי ולי להתפנות באמצע היום לשעתיים שלמות של ארוחה עשירה, שמילאה אותנו באנרגיה להמשך היום. נפגשנו בעזריאלי ליד המעלית ויחד עלינו היישר לפתחה של מסעדת ''יטבתה בעיר''. בקושי הצלחנו להתעלם משלל החנויות המקושטות ששלחו אלינו מבטים מפתים מחלונות הראווה. התיישבנו באולם המרווח, ועוד לפני שהבטנו בתפריטים הארוכים, הסתכלנו החוצה. נוף עירוני של מכוניות, כבישים ומאבטחים שמפשפשים בתאי המטען התגלה לנו. הסבנו משם את המבט, מדמיינות שאנחנו בעצם קרובות לאילת, עיר החופש, ורק עצרנו במסעדה הגדולה של יטבתה כדי להתעורר לקראת המשך נסיעה. היותה של המסעדה בעזריאלי גדולה ומרווחת, (ומזכירה קצת חדר אוכל משודרג בקיבוץ) סייעה לנו להיכנס בקלילות לפנטזיית החופשה.

אוכלוסיית הסועדים סביבנו כללה משפחות דתיות עם ילדים, כמה חיילות מהקריה, ואם עם בתה שהתיישבו לנוח מיום של קניות. המלצרית, שהגישה שני תפריטים גדולים לשולחננו, החזירה אותנו אל המציאות. פתחנו בשתייה והזמנו שייק פירות על בסיס יוגורט ומים מינרלים – משקה האלים שכנראה חולל את קסם ההתעוררות האנרגטית. השייק הגיע בקנקן קטן, וליווה אותנו במשך הארוחה כולה. הפירות שבחרתי, בננה, תות ותפוח, השתלבו נפלא זה עם זה וגם אתי.

קראנו בזריזות את ההצעות לארוחת הבוקר והזמנו סלט טונה ולזניה חצילים. האוכל הגיע במהירות וכלל צלחת סלט ענקית, שהכילה מגוון גדול של ירקות חתוכים לקוביות, עליהם סלט טונה וביצה קשה. לצידם עמדו רוטב אלף האיים וויניגרט. המנה לוותה בג'בטה שחוממה על לבנים והיתה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים, ולאחר שנמרחה בחמאה, הפכה לנהדרת. הלזניה הורכבה מעלי בצק ועליהם תערובת גבינות, שמנת, רוטב עגבניות וחצילים קלויים, מנה גדולה ומשביעה. מיותר לציין שלא הצלחנו לגמור הכול מהצלחת.

לקינוח הזמנו סופלה שוקולד בלגי שחומם והוגש עם כדור גלידת וניל עם תאנים. קינוח עשיר, מתוק וטעים.
אחרי מנוחה קלה וכוס קפה הפוך, התעוררנו להמשך היום וכשיצאנו מעזריאלי אל הרחוב ההומה, כבר הרגשנו שכוחותינו חזרו ובגדול. מתברר שאוכל, חברה ושייק פירות הם תחליף מצוין לשנת צהריים.

יטבתה בעיר
מגדלי עזריאלי, קומה ראשונה
טלפון: 159-959-4459