קולו הענוג של הגונג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הגעתי לארוחה ב''גונג'' עם חברה טובה ופתחנו את הערב בשתי מנות סושי, האחת עם רצועת פילה בקר וירקות, שכללו בין היתר גם בטטה. השנייה, מנת סושי קלאסית עם סלמון ואבוקדו. אמנם כבר אכלתי לא מעט מנות סושי אבל זו היתה הפעם הראשונה בה נתקלתי בבטטה בתוך סושי, וההיתקלות יש לומר, נעמה לי מאד. בטטה, לעניות דעתי, מביאה עימה רק דברים טובים ולכן גם בסושי היא אורחת רצויה

בר הסושי הכשר ''גונג'' נמצא במרכזה של מרכז העיר, בצנטרום של הצנטרום, כנהוג לומר, ובמלים אחרות, ברחבה הסמוכה לכיכר ציון. כל מי שמצוי ולו מעט בירושלים מכיר את המקום: מוסד ותיק ויציב שעומד על מקומו גם כשסביבו הכל משתנה ומתחדש. אבל גם גונג התחדש, בבעלים חדשים ובתפריט כשר, הכולל סושי ומשלב בין מטבחי מזרח ומערב באופן מוקפד ויצירתי.

הגעתי לארוחה עם חברה טובה ופתחנו את הערב בשתי מנות סושי, האחת עם רצועת פילה בקר וירקות, שכללו בין היתר גם בטטה. השנייה, מנת סושי קלאסית עם סלמון ואבוקדו. אמנם כבר אכלתי לא מעט מנות סושי אבל זו היתה הפעם הראשונה בה נתקלתי בבטטה בתוך סושי, וההיתקלות יש לומר, נעמה לי מאד. בטטה, לעניות דעתי, מביאה עימה רק דברים טובים ולכן גם בסושי היא אורחת רצויה.

חברתי ששבה לא מכבר מארצות המזרח, ניצלה את ההזדמנות כדי להדגים לי - בשחצנות יש לומר - כיצד היא מלהטטת עם מקלות האכילה שלה. מרוב להטוטים התעופף אחד ה''סושים'' שלה הישר לתוך צלוחית הסויה, משפריץ סביבו רסס חום ומלוח.
''לא נורא'', אמרתי לה, ''הנה מגיע אוכל שאפשר לאכול בסכין ובמזלג'', והכנסתי נתח דג נא הישר לפי, במקצועיות ובאיפוק שלא היו מביישות יפנית מלידה.

אבל מה שמייחד את מסעדת ''גונג'' הוא דווקא הפיוז'ן, השילוב בין העולמות המרוחקים והמטבחים השונים של המזרח והמערב, הצפון והדרום. נהנינו למשל ממנת החציל ''גונג'', המוגש על מצע טחינה כתומה עם עשבי תיבול וצנוברים קלויים, וממנה של יקיטורי עוף בציפוי פנקו. החציל היה נימוח וטעים ואת נתחי העוף הפריכים טבלנו בשני הרטבים שהגיעו לשולחן: רוטב טריאקי ורוטב צ'ילי מייפל בחריפות עדינה.

המשכנו להתקדם עם המנות לקראת שיא הארוחה: חזה עוף טריאקי המוגש על מצע של אורז ביריאני. כל המנות היו טובות מאד והארוחה כולה היתה משביעה ביותר.

למרות גודלו של החלל התפלאנו לגלות שהאווירה בגונג בשעות המוקדמות של הערב נעימה וסולידית והוא משרה אינטימיות ורוגע. הבר הגדול במרכז פיתה אותנו לנצל אותו, ולכן החלטנו שבפעם הבאה נגיע מאוחר יותר ונשב לארוחת לילה קלה על הבר. כזאת שתכלול לא מעט סושי מן הסתם. טוב לדעת שבמרכז הסואן של עיר הקודש אפשר למצוא מקום כזה.

גונג
יפו 33, בית יואל, ירושלים
טלפון: 02-6250818

B2