לא על הבישול לבדו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מחפשים מתנה לחג? מה עם ספר בישול?!. מתנה שכל בשלן ובשלנית ישמחו לקבל ועוד יותר מהם, מי שנכשלים אפילו בטיגון חביתה (ועוד יותר מהם, בני ביתם המורעבים). ארבעה ספרי בישול שונים ומתכונים

אם אתם קוראים מדור זה, אתם חובבי ספרי בישול וזה אומר שמדף ספרי הבישול שלכם כורע תחת משקל ספרים ובהם אלפי ועשרות אלפי מתכונים, עצות ורעיונות. כדי להתחדש לכבוד החג, בחרנו הפעם בשלישיית ספרים שעל יד הבישול וספר אחד לדור הצעיר, זה שמדף הספרים שלו עוד ריק.

סערה במטבח
ספר בישול קטלני לצעירים, מאת: סם שטרן, לא כשר, דניאלה דינור מוציאים לאור, מחיר מומלץ 98 ₪.

'סערה במטבח' נפל לידי כמו נס משמים. בדיוק כשבלוח השנה מסומנים שלושה ארועי בת /בר מצווה. היות ועד היום, עשרות שנים מבת המצווה האישית שלי, שמור בליבי ועל המדף מקום של כבוד לספר הבישול הראשון שקיבלתי זה שעל כריכתו מתנוססת הברכה ''לבת המצווה, בחלוף עוד שנת אריה, יום הולדת שמח מנעמה'', שמחתי במיוחד על סערה במטבח.
סערה במטבח הוא ספר בישול ברוח ספרי ג'ימי אוליבר, תמצאו בתוכו אסופת מתכונים פשוטים מכל העולם מרק תיאלנדי, לצד סנדויץ אנגלי, מרק סיני, מול קרוק מיסייה צרפתי. ויש גם רעיונות חדשים כמו כמו סלט יווני על שיפודים נחמד לא? המתכונים המחולקים בין פרקים כמו: ארוחה משפחתית, אוכל למסיבות, אוכל לחיזור אחרי הבנות כן כן, צימחוני, קליל, וקצת מגונדר, נישנושים לאחר הצהריים ועוד... כך שכל פרק סביר שתמצאו מנות צמחונית ליד בשריות ואחרונות, עריכה שמחזקת את העיצוב הקופצני והצעיר שמתאים לדור האינטרנט,
הספר כתוב בשפה קלילה וקולחת, ומתייחס לעניינים שבתחומי העיסוק והעניין של בני נער, מסיבות בית הספר משחקים ועוד ובסופו טיפים בעניין הרגלי אכילה, שאולי אם יגיעו ממקור כזה, לא יפסלו על הסף במשיכת כתף. ומילה לסיום טוב עשו המוציאים לאור שבחרו שלא לאלץ את המתכונים להתגייר, והותירו את הספר לא כשר כביום היוולדו.
אם פניכם מועדות למסיבת יום הולדת של בן/בת נוער כדאי לכם לקחת את רב המכר 'סערה במטבח' בחשבון
צ'יפסים גדולים
אפשר לטגן, או לאפות בשמן זית. הכי טוב עם רוטב חריף. יש כאלה המעדיפים את זה עם מיונז וקטשופ. מגניב למסיבות.
החומרים הדרושים:
900 גרם תפוחי אדמה
2 כפות שמן זית
מלח
השיטה:
1. מחממים את התנור ל-240 מעלות.
2. שוטפים טוב טוב את תפוחי האדמה. מניחים להתייבש על מגבת מטבח. חותכים כל תפוח אדמה לאורכו, כך שיתקבלו חתיכות ארוכות ועבות.
3. מייבשים שוב. מכניסים את הצ'יפס לשקית עם השמן והמלח. מנערים בפראות לציפוי מושלם.
4. מוציאים מהשקית ומניחים בתבנית אפיה. אופים 30-40 דקות עד שהצי'פס פריך וזהוב.

ארוחה לאוהבים
שפים ובשלנים מכינים ארוחות רומנטיות בטבע בבית ובצימר. מאת: רונית סבירסקי, הוצאת ראם עז, מחיר מומלץ 110 ₪.

העיתונאית רונית סבירסקי, עושה לנו כבר שנים סדר בכל מה שקשור לאיפה יש, ומה כדאי לעשות כשרוצים לאוכל טוב וקצת אחרת, לבלות בפינות חמד ולהפיק את המקסימום מפיסת הארץ הקטנה שלנו.
בימים אלה הצטרף למדף הספרים סיפרה ארוחה לאוהבים. כל מה שאפשר לדעת על שף פרטי בבית. מארגנים אירוע? חולמים להפתיע את בן או בת הזוג? מתחשק לכם להתפעם בשניים אל מול שקיעה על צוק בודד? להתפנק תוך נדנוד בערסל שבחצר בצימר ה מ ד ה י ם שהזמנתם כשסביבכם מכרכר שף ומלעיט אתכם בתענוגות מושחתים? זה הספר בשבילכם. בכל כפולת עמודים עמוד הכרות עם השף הפרטי, ועמוד ובו תפריט לדוגמא ותפריט לדוגמא, מגיר ריר כמובן. ובמקרה שלא חשבתם על שף פרטי עד היום, הצילומים כבר יגרמו לכם לחשוב עליו לקראת האירוע הבא.
בסוף הספר אסופת מתוכנים מבית היוצר של השפים המופיעים בחלק הראשון. בשלוש מילים: חלום שיכול להתגשם.
קישים אישיים עם עגבניות שרי של השפית שולמית קולטון
חומרים לארבע מנות:
200 גרם חמאה
3 כוסות קמח
חצי כפית מלח
ביצה
חומרים למילוי:
1 שמנת מתוקה
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
1 בצל חתוך קטן
2 כפות עירית קצוצה
ביצה
4-5 גבעולי עגבניות שרי שלמים
מלח פלפל גרוס
תבניות קיש אישיות
אופן ההכנה:
1. לשים את מרכיבי הבצק למרקם גמיש ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כחצי שעה.
2. מרדדים עיגול בעובי חצי סנטימטר, יוצרים ממנו כ- 8 עיגולים ומניחים אותם בתבניות קיש אישיות.
3. בוחשים היטב את כל מרכיבי המילוי לבלילה ומחלקים בצורה שווה בין הקישים.
4. מניחים מעל המילוי ענף של עגבניות שרי עם הגבעול, ומגררים סביבן וקצת מעליהן גבינת קצ'קבל.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-20-25 דקות עד שהקישים מזהיבים
6. אפשר להכין את הקישים באותה הצורה עם סוגי ירק אחרים כגון: פטריות, זוקיני או ארטישוק ירושלמי חלוט במים.

טאצ' לכל שולחן
איריס מוסיוף, הוצאת איריס מוסיוף עיצובים, מחיר מומלץ 149 ₪.

אחרי שקניתם, בישלתם וטרחתם מגיע הזמן לערוך את השולחן, אלא שזה שאתם אוהבים לבשל לא אומר שרוח העיצוב מפעמת בכם ושהמוזה שורה על ביתכם. אז נכון, תמיד אפשר לחזור ולערוך את השולחן בפשטות אבל לפעמים מתחשק לגוון, אז הנה מורה הנבוכים. איריס מושיוף שערכה אין ספור סדנאות לעריכת שולחן ברחבי הארץ ונחשבת לכוהנת הגדולה של התחום, קיבצה באלבום, מגוון של שולחנות ערוכים בסגנונות שונים ולצדם עצות מעשיות ורעיונות מקוריים, לשימוש בכלים ואביזרים שיש לכם בבית וגם כאלה שאפשר לארגן בקלות ולא ביוקר. השולחן לפי איריס הוא התפאורה לאוכל שתבשלו, ארוחה לצעירים, ארוחת חג, ארוחת אביב, השולחן מקושט, ארוחה רומנטית לכל אחת הגוון והאופי משלה, טריק פה ופטנט שם והשואו מתחיל.
נראה שבכל דפדוף אפשר ללמוד דבר חדש ולשאוב עוד רעיון. טאצ' לכל שולחן? טוב שיהיה בבית.

תבלינים טעם הטבע
הכל על צמחי תבלין ותבלינים בישראל. ניסים קריספיל, הוצאת מורג ומשרד הביטחון, מחיר מומלץ 139 ₪.

כבר מעל לעשרים שנים ניסים קריספיל אוסף וחוקר צמחי תבלין בישראל. בספרו החדש תבלינים טעם הטבע, הוא מביא אסופה מקיפה של מאות צמחי תבלין הגדלים בארצנו בר וכצמחי תרבות. ולצד תאור וצילומים תמצאו סיפורים, אגדות, טיולים, מתכונים ועצות כיצד להשתמש בתבלינים באוכל, ברפואה ובקוסמטיקה.
מסיבה עלומה בשלנים רבים הם גם גננים חובבים, בעלי תאווה כפולה זו מבינכם ישמחו על אוצרות המידע לגנן החובב. איך להרבות את צמחי התבלין מתי ואיך לשתול ולזרוע במרפסת ובחצר.
הידע שאצור בספר נשען אומנם על מחקר ארוך שנים אך הוא ערוך בקלילות, וכיף לטייל בין דפיו. אם חשקה נפשכם בגינת צמחי תבלין, ובירידה לחקר צפונות התבלינים, צאו לדרך, מחכות לכם הרבה הרפתקאות.