מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מבומביי באהבה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המנות הראשונות בנמסטה מגוונות מאוד וכוללות סוגי לחם הודי רבים ושונים, כולל לחמים מתובלים כמו למשל ה ''נאן שום'', המתובל בכוסברה, גמבה קצוצה ושום, ולחמים ממולאים בירקות או בבשר: עוף, בקר טחון או כבש.

יש בי חיבה גדולה לבישול ההודי. שילוב התבלינים הייחודי, המאפים המיוחדים, הממולאים והמנות העיקריות המתובלות תמיד בירקות ותבלינים יוצאי דופן. בניגוד לאחדים מחברי הטובים שטיילו בהודו ומאז לא מסוגלים לראות צלחת טאלי, אני מחפשת בכל הזדמנות את הטעם המיוחד והאופייני למטבח ההודי ונמסטה, המסעדה ההודית שבאשדוד, נתנה לי מנה גדושה ממנו.

נמסטה קיימת כשנתיים ויש בה מקום ל-100 סועדים בו זמנית. המסעדה מאופיינת בבישול צפון-הודי, המתמחה בטנדורי – בישולים בתנור גדול על פחם, הנותן למאכלים טעם ייחודי. טבחי המסעדה הינם במקור מדלהי, ואילו המשפחה שבבעלותה המקום – מקורה בבומביי. לארץ, מספר יואל, עלתה משפחתו בשנת 1983.

נמסטה נמצאת באזור הטיילת של אשדוד, מול הים. העיצוב נאה וכאילו לקוח מתוך סרט הודי צבעוני, עם קירות מקושטים בציורים וחלונות עץ הנפתחים ליצירות נוספות.

המנות הראשונות בנמסטה מגוונות מאוד וכוללות סוגי לחם הודי רבים ושונים, כולל לחמים מתובלים כמו למשל ה ''נאן שום'', המתובל בכוסברה, גמבה קצוצה ושום, ולחמים ממולאים בירקות או בבשר: עוף, בקר טחון או כבש. עם פתיחתה של כל ארוחה מוגש הלחם ההודי בתוספת מטבלים טעימים: מטבל של כוסברה שזיהיתי בו גם קוקוס, מטבל לימון כבוש ומטבל תמרהינדי – תמר חמצמץ וטעים.

במסגרת המנות הראשונות קיבלתי גם פלטת ממולאים: בצקים מטוגנים ממולאים בירקות שונים או בתפוח אדמה ומתובלים בתיבול המיוחד, ירקות כחציל או בצל מטוגנים במעטפת בצק עשויה מקמח חומוס (פאקורס) וחתיכות עוף בתערובת תיבול אדומה מבריקה.

המנות העיקריות שטעמתי היו מיוחדות ומענינות. מנת אורז עם ירקות בעלת תיבול מיוחד, הוגשה לצד מנת ''סגוואלה'' – שהפכה לפייבוריטית שלי לאותו ערב: חתיכות של עוף מבושל עם תרד ברוטב קארי סמיך, בו הורגש גם קוקוס. תרד הוא הירק האהוב עליי ביותר (וחולק את המקום הראשון עם החציל) והמנה התחבבה עליי מאוד. במקביל הוגשו גם חתיכות עוף בתיבול אדום או צהוב: מנת צ'יקן טיקה ומנת רשמי-טיקה בהתאמה. אהבתי את ''המנה הצהובה'', כפי שאני קוראת לה, שהיתה מיוחדת והורגש בה הבישול בטנדורי.

לאחר הארוחה הוגשה לשולחננו קערית של סוכריות וזרעונים קטנים בטעמי ליקריץ מתוק, שמטרתה הרשמית היא ניקוי החך לקראת הקינוח: צ'אי – תה הודי טעים ומתובל המוגש עם חלב, ופלודה, משקה עם אטריות אורז וכדור וניל. מנות חדשות ומסקרנות חביבות עליי תמיד אבל הפעם החוויה היתה לא רק מהנה וטעימה, אלא גם מאוד מצחיקה, נסו אתם לשתות משקה אטריות דרך קש.

נמסטה
הטיילת 10, חוף מי עמי, אשדוד, אשדוד
טלפון: 08-8562437