על דיטה ודיאטה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

איך מצליחים לשמור על משקל קבוע תוך כדי שגרה של ימי עבודה לחוצים? הדיאטנית ליאורה חוברה, ששומעת את השאלה הזאת על בסיס יומי, ביקרה בעסקית של מסעדת דיטה וחוזרת עם הסברים מפורטים.מסתבר שאפשר לאכול טוב, ליהנות וגם לשמור על משקל, תוך כדי שבוע עבודה לחוץ. עשה ואל תעשה בארוחת הצהריים העסקית.

איך מצליחים לשמור על משקל קבוע תוך כדי שגרה של ימי עבודה לחוצים? הדיאטנית ליאורה חוברה, ששומעת את השאלה הזאת על בסיס יומי, ביקרה בעסקית של מסעדת דיטה וחוזרת עם הסברים מפורטים.מסתבר שאפשר לאכול טוב, ליהנות וגם לשמור על משקל, תוך כדי שבוע עבודה לחוץ. עשה ואל תעשה בארוחת הצהריים העסקית.

דיאטנית שכמותי, אין לי בדרך כלל שום סיבה להסתובב בשעות הצהריים ב''סיטי'' של תל אביב. בשבילי זה מן עולם אחר של נשים מחויטות וגברים מעונבים הממהרים לנהל לנו את ענייני הכספים (שבהם אני לא מבינה דבר). כולם תמיד נראים חשובים כאלה. אבל מה לעשות, גם הם צריכים לאכול מדי פעם, מתברר. וכיוון שרבים מהם (ואחרים) שואלים אותי איך לשלב ארוחת צהריים במסעדה באמצע יום העבודה תוך הקפדה על תזונה בריאה ולא מכבידה מדי, החלטתי לבדוק את העסקיות של דיטה.

דיטה שוכנת לה באחד הרחובות היותר יפים של תל אביב, שדרות רוטשילד , שכיף לנוח בהן על ספסל וגם למהר לארוחת צהריים.כמעט תמיד יש שם איזו תערוכה או מיזם מעניין. כבר בכניסה הבנו שאנחנו במקום הנכון. מארחת נעימה בדקה אם הזמנו מקום (למזלנו, אמרו לנו שכדאי אז הזמנו, למרות שמעולם לא עלה על דעתי, להזמין מקום באמצע השבוע ביום חול ולארוחת צהריים). ריהוט כבד ואווירת בראסרי צרפתי קידמו את פנינו. גם אנחנו כמו כל הסובבים, היינו באמצע יום עבודה והמלצרית הבינה מיד ונתנה לנו שירות מהיר ויעיל שלא בא על חשבון האיכות וכללי הטקס.

כשבאים לעסקית צהריים בדיטה אפשר לבחור באחת משתיים, עסקית מתפריט המסעדה המלווה במנת פתיחה, בלחם מצוין שמגיע חם לשולחן ובשתייה או בעסקית מהירה על הבר, כזו המוגשת תוך 8 – 10 דקות וכוללת מבחר גדול של מנות, כולן מלוות בתוספות כמו תפוחי אדמה או אורז, ירקות בתחמיץ או סלט ירוק או חמוצים ושתייה קלה. רעיון נפלא שמתאים למי שממהר מאוד אבל לא רוצה להתפשר על ארוחת צהריים מסוג הFAST FOOD - .
אנחנו בחרנו דווקא באפשרות הראשונה. עם הלחם הגיעו מנות ראשונות של אנטיפסטי שהכיל ירקות בגריל, כמעט ללא שמן וגלילי חצילים שעטפו לבנה מצוינת, רכה וחמצמצה, שהזכירה לי לבנה בכפרים גליליים. מעט אגוזים מעל המנה נתנו לה נופך מיוחד.
לעיקריות הלכנו על המלצת השף, שיפודי אנטרקוט עם תפוח אדמה, בטטה ובצל על האש, וספיישל היום: פרגית עשויה על הגריל עם שמן זית בתוספת אורז. הרעיון לשים את האנטרקוט על שיפוד עושה לו רק טוב. הבשר היה רך, עשוי במידה, טעים והשתלב מצוין עם התוספות שהגיעו מהגריל. גם הפרגית היתה נפלא וכל נגיסה גילתה טעמים חדשים ששדרגו והקפיצו אותה.

לא יותר מדי קלוריות היו בארוחה המלאה והמאוזנת שאכלנו בדיטה והיא גם לא היתה כבדה מדי, כך שיכולנו להמשיך בעמל יומנו במרץ מחודש. אם מוותרים על קינוח (או מסתפקים בפרי) ומקפידים לשתות מים ולא ''מבזבזים'' קלוריות על משקאות ממותקים, מסתבר שאפשר לאכול טוב, ליהנות וגם לשמור על משקל, תוך כדי שבוע עבודה לחוץ. וכמובן, לא פחות חשוב להקפיד לבחור את המנות הנכונות, כאלו שמאפשרות להמשיך ביום עבודה שדורש גם את הפעלת הראש.

כבדים בפטריות ויין של דיטה
מתכון ל – 5 מנות
קילו כבדי עוף טריים
3 כפות שמן חמניות
350 גרם בצל לבן חתוך לפרוסות
420 גרם פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
2 כפות דבש טבעי
קמצוץ מלח גס (להוסיף לפי הטעם בסוף הבישול).
קמצוץ פלפל שחור גרוס
250 מ''ל יין אדום מתוק
5 פרוסות דקות פלפל אדום חריף טרי

אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה ושטוחה מטגנים את הבצל בשמן חמניות עד שמזהיב ומוסיפים לו 5 פרוסות פלפל אדום חריף טרי. מטגנים מעט ומוסיפים את הפטריות. מטגנים עד שמזהיבות.
2. שוטפים היטב את הכבדים במים קרים ומסננים את המים. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים היטב.
3. מוסיפים למחבת 2 כפות דבש והופכים את הכבדים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור וממשיכים לטגן עוד 3 – 2 דקות. מוציאים את הכבדים לצלחת ושומרים במקום חם.
4. מוסיפים למחבת החם בו טוגנו הכבדים את היין ומצמצמים את הרוטב 3- 2 דקות עד שמסמיך.
5. מחזירים את הכבדים למחבת וממשיכים לבשל ברטוב עוד כ-5 דקות. מתקנים תיבול ומגישים עם פירה או אורז.

B2