שף בשקט עם הגבנית חיה ג'רבי בלומנטל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קפה ''טל טלה'' שבמשק בלומנטל בבאר יעקב, מרחיב כעת את פעילותו גם לאמצע השבוע לטובת מי שרוצים ליהנות גם בימי חול משעה של שלווה כפרית מגובה בתפריט המבוסס על גבינות בוטיק. השאלון הפעם עם רחל ג'רבי בלומנטל, הגבנית

אחת מפינות החמד הירוקות והפסטורליות שאפשר לסמן על מפת הארץ היא מחלבת ''טל טלה'', שבבאר יעקב, בה מייצרת משפחת בלומנטל גבינות כבשים ועזים ברמה בינלאומית. ליד המחלבה וחנות הגבינות, הוקם לפני שנים אחדות קפה ''טל טלה'' שהגיש בראנצ'ים נפלאים בסופי שבוע. מעתה נפתח המקום גם באמצע השבוע, לטובת מי שרוצים ליהנות משעה של שלווה כפרית מגובה בתפריט המבוסס על גבינות בוטיק. מומלץ גם למשפחות עם ילדים.

שם: חיה ג'רבי בלומנטל.

מקום מגורים: באר-יעקב.

בית הקפה/מסעדה: מחלבת ''טל טלה'', החנות למכירת גבינות שלצידה ובית הקפה ''טל טלה'' שבמשק''.

לימודים ''למדתי את המקצוע בקורסים בארץ ובביקורים ולימודים בצרפת''.

סגנון: ''אני מכינה גבינות קשות בנוסח צרפתי, גבינות רכות, יוגורטים, חלב שתייה על בסיס גבינות צאן''.

זיכרון מיוחד: ''באחד מטיולי בצרפת, אחרי נסיעה של שעתיים בתוך יערות סבוכים, הגענו לחווה מבודדת שם אירחו אותנו זוג בעלי החווה. הגבר היה שיכור כלוט ואשתו הכינה את הגבינות הקשות המיוחדות ביותר שטעמתי מאודי''.

אם לא הייתי גבנית הייתי: ''מטיילת בעולם''.

מנה אהובה: ''בלינצ'ס ממולא בגבינת עיזים! (של המחלבה) ברוטב מייפל ואגוזים וכדורי גבינת צאן מתובלים בפפריקה, זעתר, שום גבישי, קצח ופלפל גרוס''.

גבינת הדגל של המחלבה: ''דאבל קרם כבשים, גבינה קשה''.

מסעדה אהובה: ''טוקופיה בנס-ציונה''.

השראה: ''את ההשראה או המוזה שלי, אני מקבלת מהוריי שחינכו אותי למנטליות של עבודה. הם הגיעו לארץ כזוג צעיר וחסר כל, שעלה מפולין אחרי השואה ועם המון אמבציה, שאיפות וחלומות גדולים, בנו את חייהם מחדש''.

חלום: ''לראות את צאצאיי ממשיכים במסורת ייצור הגבינות בפרט ובחיים במשק החקלאי בכלל, בהנאה מרובה לפחות כמוני''.

• את הגבינות של משק בלומנטל ניתן להשיג גם בבתי טבע ובמעדניות מובחרות ברחבי הארץ.
• ברשיון משרד הבריאות ובהשגחת הבד''ץ.

פתוח: ראשון-חמישי, 18:00-8:00. שלישי-שישי, 15:00-8:00.

משק בלומנטל , מחלבת טל
מושב נווה דורון 36 , באר –יעקב
טלפקס : 08-9228516 נייד : 0577-507087