מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

הבוקר על פי יוליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הסלט הערבי היה טרי, מתובל בלימון, שמן זית ופטרוזיליה, ונהנינו לאכול אותו עם הטחינה העדינה. דברי המאפה היו טעימים עד מאוד, כאלה שמעוררים חשק לעוד פרוסה ועוד אחת. בזמן הארוחה שתינו מימוזה וקמפרי תפוזים. בשולחן לידינו ראינו אנשים משיקים כוס גבוהה של קיר רויאל ומחייכים זה לזה. הבנו אותם

בשישי בבוקר, כמה שעות לפני שרציף העץ בנמל תל אביב מתמלא במשפחות שבאו לטיול של שישי אחר הצהריים, ולפני שבלייני העיר ממלאים את הבארים והמסעדות ויוצאים ללילה של שכרון חושים, נפגשתי עם דנה ב''יוליה'', לארוחת בוקר של בנות. ארוחת בוקר היא קונצפט מוכר, משומש עד לעייפה, שמציעים כל בתי האוכל באשר יהיו. והנה אתגר: הזמינו חבר לארוחת בוקר. קשרו את עיניו במטפחת והושיבו אותו בזהירות באחד מבתי הקפה. הזמינו ארוחת בוקר, ותנו לו לנחש היכן הוא נמצא. מובטח לכם, שלא יהיה לו מושג. כלום אפשר לגוון, כאשר מדובר בעסקה הכוללת ביצים, סלט וגבינות?
ב''יוליה'', כך נראה, החליטו להוכיח שאפשר גם (קצת) אחרת.

בבואנו ל''יוליה'', קבלה אותנו המארחת בפנים מאירות, הושיבה אותנו ליד שולחן שהיה חצי בשמש-חצי בצל, והגישה לנו את תפריטי ארוחת הבוקר. לפני ששקענו בתפריט, הבטנו סביב בשביעות רצון: מולנו נשקף הים, ששלח אלינו רוח מלוחה ומיזוג אויר טבעי ונעים. הצבע השולט בחצר הוא חום-בז' ולבן, שמתבטא בסינרי המלצרים/ות, השמשיות, הכיסאות והדק. המוסיקה שמתנגנת ברקע שקטה ונעימה, כזו שלא משתלטת, ומאפשרת לדבר בנחת. פשוט נעים. בחצר אפשר לשבת גם על כסאות גבוהים, או על ספות. מכל זווית אפשר להשקיף על הים.

תפריט ארוחת הבוקר מציע מנה עיקרית (ביצים בכל צורה/ שקשוקה/ קיש), לצד סלסלת לחם כפרי עם גרעינים, לחמניות ומאפין וניל, גבינות (בולגרית, לבנה עם עירית, קוטג'), סלט טונה, זיתים, טחינה, חמאה, ריבת תות וסלט ערבי קצוץ דק. אליהם מתלווים שני משקאות לבחירה: אלכוהול של בוקר / משקה חם / משקה קר, והכול ב 55 ₪. בתפריט גם מנה של סלט ערבי ומיזלי.
אנחנו, שמזהות הזדמנויות להתחדש, הזמנו שתי ארוחות בוקר ולא התאכזבנו.

דנה בחרה בשקשוקה, שהיתה עדינה, לא חריפה, ומצאה חן בעיניה. אני התלבטתי בין שני מיני קיש שהיו באותו בוקר: קיש חצילים או קיש בטטה, ובחרתי בחצילים. לא טעיתי. בניגוד לציפיותיי, על גבי בסיס הבצק לא נחו חצילים מטוגנים, אלא בשר חצילים שניצלו על האש, שהשתלב עם תערובת גבינות, לטעם מיוחד ושונה. הסלט הערבי היה פריך וטרי, מתובל בלימון, שמן זית ופטרוזיליה, ונהנינו לאכול אותו עם הטחינה העדינה. דברי המאפה היו טריים וטעימים עד מאוד, כאלה שמעוררים חשק לעוד פרוסה ועוד אחת. בזמן הארוחה שתינו מימוזה וקמפרי תפוזים. בשולחן לידינו ראינו אנשים משיקים כוס גבוהה של קיר רויאל ומחייכים זה לזה. הבנו אותם.

בדרכי לשירותים היפים, עברתי בחלל המסעדה המעוצב וגיליתי שבפנים כמו בחוץ בכל מקום ישיבה רואים את הים. מגוון אפשרויות הישיבה במקום והתפריט המגוון לצהריים ולערב הופכים את ''יוליה'' למקום ראוי לכל אירוע: בוקר בנות על המרפסת, ארוחת צהריים עסקית, מפגש חברתי על הספות או לילה רומנטי על הבאר.

קינחנו בשוקו וקפה, וחשבנו, שאם העולם בוחר לחייך אלינו, למה שלא נחייך אליו בחזרה?

יוליה
יורדי הסירה 1, נמל תל אביב - מבנה 2 (הכניסה דרך רחוב חבקוק), תל אביב
טלפון: 03-5469777