איך אומרים ביסטרו בירושלמית?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הגענו בערב רגוע ונכנסנו במהירות לאווירה המיוחדת של המקום, שהלכה ונעשתה נעימה ככל שחלף הזמן, המשקה זרם ומוסיקת הג'אז התנגנה ברקע. ב''קולינרי'' אפשר ליהנות מן הגינונים של מסעדת יוקרה (שולחנות עץ כהים ערוכים בקפידה עם בקבוק יין ובקבוק מי סן פלגרינו) אך גם להרגיש מאד בנוח ולא ''מעונב''

מסעדת ''קולינרי'' היא מסעדה כשרה, חדשה יחסית בנוף הירושלמי והיא שוכנת בלב המושבה הגרמנית בירושלים, באזור המסעדות והבילוי האופנתי של העיר הקדושה. שני היזמים שהקימו אותה, יהונתן לוינגר ויוני הראל, שמו להם למטרה לקדם את תרבות היין בעיר ולפיכך מתהדרת המסעדה במבחר יינות מרשים ובו כ-200 (או כמו שאומרים בירושלמית, מאאתיים) סוגי יינות הכוללים יינות בוטיק מאזורים שונים בארץ.
השפית, מירית הראל, עמלה מעת לעת על רענון התפריט ובביקורנו במקום הציתה את דמיוננו עם מנה עתידית של צלעות טלה עם ניוקי סלק.

הגענו בערב רגוע ונכנסנו במהירות לאווירה המיוחדת של המקום, שהלכה ונעשתה נעימה ככל שחלף הזמן, המשקה זרם ומוסיקת הג'אז התנגנה ברקע. ב''קולינרי'' אפשר ליהנות מן הגינונים של מסעדת יוקרה (שולחנות עץ כהים ערוכים בקפידה עם בקבוק יין ובקבוק מי סן פלגרינו) אך גם להרגיש מאד בנוח ולא ''מעונב''.

קיר יינות המתנשא לגובה שתי קומות המסעדה מעורר את סקרנותם של כל באיה, גם את אלה שאין יין בכוסם בימים כתיקונם. וזו גם ההנאה המיוחדת ב''קולינרי'': תמיד יעזרו לך לבחור את היין המתאים לך ולמנה שבחרת. מי שיבקש, יוכל לשמוע את הסיפורים שמאחורי כל יין ויין, החל מהסבר על זני הענבים וכלה בביוגרפיה רלבנטית של הכורם וטיפולו הייחודי בתוצרתו.

כאן המקום לציין כי ב''קולינרי'' מקיימים אחת לחודש ערבי יין מיוחדים. בדרך כלל בוחרים אז נושא המלווה את הערב ובא לידי ביטוי גם באוכל, הסביר לנו לוינגר. בערב הקרוב, למשל, יתמקדו ביין ''תלתן'' של יקבי בנימינה שהוא בלנד של קברנה סוביניון מבציר 2002-2003-2004. בערבים אלה התשלום הוא אחיד לכל סועד וכולל גם את הארוחה וגם את היין שזורם בנדיבות שמצדיקה המלצה להגיע למסעדה (ובעיקר לחזור) במונית.

ראשונים הגיעו אל שולחננו סביצ'ה טונה אדומה על מצע גוואקמולה שהיה טעים, פטה כבד עוף על קרפצ'יו אשכולית אדומה בלוויית ריבת עגבניות שרי, שמרקמו נעים וטעמו עדין, ופילה ברבוניות מטוגנות ברוטב עשבי תבלין על מצע סלט בורגול ועדשים. המצע יכול היה להיות רענן יותר אך הברבוניות היו ענוגות ורצינו עוד. היין שהוגש עם מנות אלה היה ''רוזה שדה-בוקר'' של יקבי ''תשבי'', בעל ניחוח של קונפיטורת תות שדה.
לקראת בואן של המנות העיקריות בחרו עבורנו לאחר מחשבה רבה מרלו של יקב ''תַנְיָא''. בחרנו פילה דניס על מצע פירה וניל בליווי עלי בייבי תרד, טריו כבדים עם פירות יער וסטייק אנטרקוט עסיסי על מצע מדליוני בטטות. היה טעים ושוב אהבנו בעיקר את המנה הימית למרות שחיסלנו כמעט הכל.

כיוון שהמסעדה כשרה, הקינוחים בה הם כמובן פרווה. לאחר שהציעו לנו באדיבות קפה, הונחו על שולחננו פאי לימון, טיפת שוקולד מריר עם פירות יער ופאי שוקולד אישי עם כדור גלידת וניל ושברי אגוזים ברוטב שוקולד חם.

כשיצאנו מן המסעדה סיכמנו בינינו לבין עצמנו שאין כמו יין טוב, כדי להפוך ארוחה למפנקת במיוחד. ובהתחשב בכך שהמטרה המוצהרת של הבעלים היא לעודד אנשים ששתו עד כה כוס יין אחת להמשיך ולגמוע בהנאה את הבקבוק כולו, שיהיה לכולנו לחיים.

קולינרי
רח' עמק רפאים 31, המושבה הגרמנית, ירושלים
טלפון: 02-5662671