שף בשקט עם קלאודיו ספוזניק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הנה כמה דברים מפתיעים על קלאודיו ספוזניק, השף והבעלים של קייטרינג ''אסאדו גורמה'': הוא עלה לארץ לבד בגיל 18 ומיד ידע שיחיה פה את חייו; הוא עוסק במקצוע מאז מלאו לו 12; ולפני שנה נסע במיוחד לקובה להביא אביזרים לאירועי הקייטרינג הדרום-אמריקאיים שלו. שאלון עם בשר

שם: קלאודיו ספוזניק.

קייטרינג: אסאדו גורמה.

לימודים: ''אחרי הצבא הלכתי לעבוד בצוות בידור במלון ישרוטל. אחר כך עבדתי שנתיים בפאלמה דה מיורקה וחזרתי לארץ לנהל את יחסי הציבור של מלון הוד בים המלח. שם, במסגרת העבודה, למדתי מנהל מזון ומשקאות בטכניון. עברתי לרמדה קונטיננטל וניהלתי את משמרת הבוקר של כל המסעדות, רום סרוויס, אירועים וארוחת הבוקר של המלון ובהמשך, פתחתי עסק פרטי של הפקות אירועים דרום אמריקאיים''.

סגנון בישול: ''לטיני. זה שילוב של שיטת הצלייה הברזילאית והארגנטינאית עם כל האווירה הקריבית של הקוקטיילים, המוסיקה, הרקדניות הדרום אמריקאיות והלבוש של הצוות. באירועים שלי יש אווירה של דרום אמריקה וזה כולל קוקטיילים מיוחדים ושיטת אסאדו של גושים שונים של אנטרקוט שנצלים במשך 4 שעות''.

מנת דגל: ''אני לא בא ללמד את הישראלים מה אוכלים בדרום אמריקה אלא לתת להם את מה שהם אוהבים בסגנון דרום אמריקאי. את הבשר אני מביא בייבוא אישי מדרום אמריקה, הכי משובח שיש. אני בעצמי נהנתן, אוהב סיגרים קובנים, קשאסה מברזיל, ומביא את זה גם לאנשים הביתה או לאירוע''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''זיכרונות הילדות שלי מלאים באוכל. למשל, בארגנטינה בונים קודם כל את הגריל ואחר כך את הבית מסביב. בכלל, אני זוכר את האוכל כמרכז החיים, טקס שלם ותמיד מפגש של הנאה. אוכלים לאט, טועמים, שותים יין. אירועי אסאדו בארגנטינה הם מפגשים שיושבים בהם שעות עם החבר'ה וכל כמה זמן יורד נתח אחר מהגריל''.

לעולם לא אבשל: ''אני לא עושה צלי חזיר ודברים כאלה. שומר כשרות''.

חומרים אהובים: ''אני מחפש כל הזמן טעמים חדשים. למשל אנחנו עושים עכשיו פרגיות ברוטב סילאן, חרדל דיז'ון, לימון, שום כתוש וזה נותן טעם שונה שאנשים משתגעים ממנו. זה נהיה אחד הלהיטים שלי, אבל אין כמו האנטרקוט. גוש אנטרקוט שעושים 4 שעות בגריל ויוצא עסיסי ומדהים''.

השראה: ''זה שאני אוהב לאכול בעצמי מתדלק אותי וגם זה שאנשים נהנים מהאוכל שלי נותן לי מוטיבציה להשקיע ולהמציא את הגלגל מחדש''.

הקהל הישראלי: ''היום זה קהל מיוחד מאוד. הוא איכותי, ראה עולם ומכיר את המסעדות הכי טובות. מבין ביין, בבשר ובאספרסו הטוב''.

חלום: ''שיהיה לי כמה שיותר זמן ליהנות מהחיים עם המשפחה שלי. החלומות שלי הם על דברים בסיסיים כמו בריאות, שמחת חיים וחיים ללא דאגות''.

פרגיות ברוטב קלאודיו
החומרים הדרושים:
2 קילו פרגיות מנוקות וחתוכות לגודל הרצוי
חצי כוס סילאן
2 כפות חרדל דיז'ון
כף שום כתוש
פלפל ומלח לפי הטעם
מיץ משני לימונים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכניסים את הפרגיות. ניתן לטעום את טעם הרוטב עם כפית לפני שמכניסים את הפרגיות ולתקן. משרים את הפרגיות יום לפני הצלייה על הגריל.
2. הצלייה חייבת להיות 30 ס''מ לפחות מעל הפחמים כדי שהרוטב לא יישרף מהר. צלייה על אש בינונית. ניתן לשפד את הפרגיות ולצלות בשיפודים. (מומלץ להרטיב את השיפודים קודם כדי שהמקל לא יישרף). כשהפרגיות מתחילות לתפוס צבע חום, אפשר לטעום ולבדוק שמוכן.

אסאדו גורמה
טלפון: 050-5240988