שף בשקט עם ג'וני חיל מ''אושן בר פירות ים''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ג'וני חיל, השף של Ocean בר פירות ים, אוהב את האביב אבל הכי אוהב פירות ים. לכבוד האביב הוא מגיש פסטיבל שלם של דגים ופירות ים, עם ארוחות מלאות ב-79 שקל לסועד. מומלץ בחום

שם: ג'וני חיל.

מקום מגורים: תל אביב.

מסעדה: אושן בר פירות ים.

לימודים: ''קאסה קולינרי'' במילאנו ובקולומביה.

סגנון בישול: פיוזן.

עבודות קודמות: ''מיקה, באריו דה קובה, אודיאון, מנדי'ס, מסה, ביסטרו 56''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''שהרגתי ארנבת בגיל 15 בשביל לעשות על האש''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''צייר''.

מנה אהובה: ''לאכול סושי ולבשל, פירות ים''.

חומרי גלם אהובים: ''חומרי גלם אסיאתיים ודרום אמריקאיים שמערבבים יחד''.

לעולם לא אבשל: ''אין כזה דבר, הכל הולך''.

מנת דגל: ''ים-יבשה, סינטה עם שרימפס ברוטב צ'ויה יפני''.

מסעדה אהובה: ''סושי סמבה בניו יורק, מיקה בישראל''.

השראה: ''היצירתיות נמצאת אצלי בדם כל הזמן''.

חלום: ''לפתוח את המסעדה שלי שתהיה שילוב של מטבח יפני ומקסיקני''.

ים יבשה
החומרים הדרושים:
2 סטייקים 300 גרם של בשר סינטה מיושן היטב

חומרים לפירה שרימפס:
5 כפות פירה בסיסי
2 בצלי אשלוט קצוצים
חצי גזר קצוץ
50 גרם סלרי קצוץ מוקפץ במחבת עם שום ושמן זית
8 שרימפס חתוכים גס

אופן הכנת הפירה:
1. מקפיצים את הירקות והשרימפס עם קצת שמן זית, מלח, פלפל ושום עד שהשרימפס משנים את הצבע, כדקה וחצי.
2. מוסיפים למחבת את הפירה ומערבבים.

אופן הכנת הסטייק:
מתבלים את הסטיק במלח ופלפל. מחממים מחבת ברזל כבדה עד שמתלהטת וצולים את הסטייק 40 שניות מכל צד ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-4 דקות.

אופן הכנת הרוטב:
1. מבשלים כוס של רוטב טריאקי, חצי כוס צ'ויה וכף חמאה.

הרכבת המנה:
1. פירה, סטייק, רוטב ומעל עלי תרד יפני (בוקצ'וי) שתובלו במעט שמן זית ומיץ לימון.

Ocean בר פירות ים
משכית 30, הרצליה
טלפון: 09-9511219