בלי גרגיר קמח! עוגת שוקולד מופלאה לפסח


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אלון כהן התעלה על עצמו הפעם עם מתכון לעוגת שוקולד חלומית, שתעביר לכם את החג במתיקות מופלאה. מומלץ לנסות בבית

לכל בשלן ובשלנית יש את המנה שלו, זו שבכל אירוע משפחתי או חברתי מוטלת עליו באוטומט. לי יש כמה כאלה (כמו למשל סלט פסטה חד פעמי, אבל על זה בהזדמנות אחרת). אבל ה-מנה שלי, בהא הידיעה, היא עוגת השוקולד המפורטת בהמשך, שלפעמים אני חושד שרק בשבילה מזמינים אותי לאירועים. או איך אגיד את זה בלי להישמע פרנואיד, מחייכים אליי חיוכים חמים במיוחד כשאני מגיע איתה נישאת על כפיי.

כל כמה שהיא טעימה, חד פעמית ומרגשת, העוגה שלי קלה להכנה. ולפני המתכון, אני חייב לתת את הקרדיט בהכנעה לקיקי, חברתי הטורקייה, שכל מתכון שלה הוא פנינה וזה, היהלום שבכתר.
למי ששומרים כשרות פסח מה שנקרא, כלומר מערבבים חופשי חלב ובשר אבל לא מעלים על שולחן ליל הסדר פירור קמח, העוגה הזאת תהיה סיום מנחם לערב. מי שלא, יוכל ליהנות ממנה למחרת.

החומרים הדרושים:
125 מ''ל שמנת מתוקה
150 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2/3 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מבשלים את השמנת והחמאה עד רתיחה. מכבים את האש ושוברים פנימה את השוקולד.
2. מערבבים היטב את השוקולד עד שנמס כליל ומוסיפים את השקדים / קמח המצה.
3. מקציפים חלמונים עם שליש כוס סוכר לקצף בהיר (לפחות 5 דקות) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
4. מקציפים חלבונים עם שליש כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
5. אופים בחום של 160 מעלות למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד שמצטננת.
6. אפשר להגיש את העוגה ללא קרם, אפשר לפזר עליה אבקת סוכר עם מסננת ואפשרות נוספת היא למרוח עליה קרם שוקולד עשוי ממאה גרם שוקולד מריר, מאה גרם שוקולד חלב ו-250 מ''ל שמנת מבושלים יחד. חותכים פרוסת עוגה ושופכים עליה מעט קרם כך שייזל מהצדדים.