טעים או בריא?


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בספרה החדש ''קל ובריא'' מציעה אלינוער רבין פתרון לשאלה הרת הגורל ''טעים או בריא?''. מדריך מעשי עם למעלה ממאתיים מתכונים ותפריטים יומיים דלי קלוריות, ויש גם מתכונים

''קל ובריא'', הוצאת פורום מדיה, 29.90 שקל. להשיג בכל רשתות השיווק וחנויות הספרים.
אלינוער רבין, כותבת ועורכת של ספרי בישול, מכירה היטב את השטח. בספרה החדש ''קל ובריא'' היא קולעת בדיוק למצוקה הגדולה של מי שאוהבים לאכול היטב אבל לא מוותרים על הסקיני ג'ינס והביקיני. בספרה מקובצים למעלה ממאתיים מתכונים כשלצידם ערכם הקלורי. כך ניתן להכין ללא נקיפות מצפון לזניה צמחונית עם 230 קלוריות למנה, צלי עגל עם יין ופטריות עם 220 קלוריות למנה ואפילו עוגת ספוג עם פירות יער ב-130 קלוריות למנה. אפילו המחיר – 29.90 שקל – רזה. הנה מבחר מתכונים:

סלט פטריות וקישואים חם
(כ-75 קלוריות למנה)
החומרים ל- 8 סועדים:
25 גרם חמאה
ק''ג קישואים קטנים פרוסים לאורך בעובי חצי ס''מ
250 גרם פטריות ירדן פרוסות בעובי 1 ס''מ
250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
כפית שמן שומשום
כף רוטב סויה קל
כף מיץ לימון
2 כפות שומשום קלוי
מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה:
1. מחממים היטב מחבת טפלון גדולה או ווק, מוסיפים את החמאה ומטגנים את הקישואים משני הצדדים על אש גבוהה, כ- 2-3 דקות.
2. מוסיפים את פטריות הירדן ומטגנים 2 דקות נוספות.
3. מפזרים מעל את חצאי השמפיניון, מזליפים את שמן השומשום, הסויה ומיץ הלימון ומבשלים כ-2 דקות נוספות. שומרים כל הזמן על אש גבוהה ועל בחישה עדינה.
4. מסירים מהאש, מפזרים מעל את השומשום הקלוי ומתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.

ברבוניות עם אספרגוס ורוטב לימון
(כ- 260 קלוריות למנה)
חומרים ל- 4 סועדים:
12 דגי ברבוניה בינוניים
2 כפיות רוטב סויה קל
4 כפות יין לבן
3 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 בצלים ירוקים פרוסים באורך 1 ס''מ, חלק לבן וירוק בנפרד
4 כפיות שמן קנולה
500 גרם אספרגוס פרוס באלכסון באורך 5 ס''מ, ללא החלק הקשה
2 גזרים חתוכים לגפרורים באורך 5 ס''מ
מלח ופלפל שחור
החומרים לרוטב:
6 כפות מרק ירקות
רבע כוס מיץ לימון
רבע כוס יין לבן
כף רוטב סויה קל
כפית סוכר
2 כפיות קורנפלור
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. בקערה שטוחה מערבבים את רוטב הסויה עם היין ומשרים את הדגים, מדי פעם הופכים.
2. בקערה קטנה מערבבים יחד את השום, הג'ינג'ר, החלק הלבן של הבצל ו- 2 כפיות שמן.
3. מרססים מחבת טפלון גדולה בספריי שמן ומחממים היטב. מטגנים את הדגים משני הצדדים, כדקה וחצי מכל צד, מבלי לייבש. מוציאים את הדגים מהמחבת.
4. מוסיפים למחבת כפית שמן ומנערים לכיסוי אחיד, מחממים היטב. מוסיפים את רצועת האספרגוס ומטגנים כ- 3 דקות על אש גבוהה. מעבירים את האספרגוס לקערה.
5. מוסיפים למחבת כפית שמן נוספת, מוסיפים את גפרורי הגזר ומטגנים כ- 3 דקות. מחזירים את האספרגוס למחבת. מוסיפים את תערובת השום והג'ינג'ר ומטגנים כדקה, לכיסוי אחיד.
6. מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את הרוטב למחבת ומביאים לרתיחה, מערבבים בעדינות ומבשלים דקה, כדי לבשל את הקורנפלור, לעיבוי הרוטב.
7. מוסיפים למחבת את הדגים ואת הבצל הירוק ומערבבים בעדינות. מסירים מהאש, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגישים.

קדרת בשר עם שומר ופטריות
(כ – 350 קלוריות למנה)
החומרים ל- 6 סועדים:
קילו בשר בקר צ'אך חתוך לקוביות בגודל 3 ס''מ
כף קמח
כף שמן חמניות
3 בצלים קטנים חתוכים לרבעים
4 גזרים פרוסים לטבעות עבות
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2-3 פקעות שומר
6 שיני שום שלמות וקלופות
צרור עשבי תיבול: תימין, מעט רוזמרין ופטרוזיליה
כוס יין אדום
מלח גס ופלפל שחור גס
250 גרם פטריות שמפיניון בינוניות חצויות
אופן ההכנה:
1. מייבשים את הבשר במגבות נייר ומפזרים עליו את הקמח.
2. מחממים היטב את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצלים על אש גבוהה, עד שצבעם זהוב. מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את הגזר והעגבניות.
3. חוצים את השומר, מרחיקים את המרכז הקשה וחותכים לפרוסות עבות, מוסיפים לסיר יחד עם שיני השום וצרור עשבי התיבול, מבשלים מספר דקות תוך בחישה.
4. מחממים את היין במיקרוגל ומוסיפים לסיר, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
5. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפטריות ומבשלים רבע שעה נוספת.
* מגישים עם אורז לבן.