שלושה קינוחים הורסים לסוף שבוע מתוק במיוחד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תות בשוקולד לבן, עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי ועוגת גבינה שוקו-קפה. השפים ניר צוק וארז שטרן עם שלושה קינוחים שיעשו לכם את סוף השבוע

תות בשוקולד לבן
באדיבות השף ניר צוק, מסעדת קורדליה
החומרים הדרושים:
3 מיכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
3 חלמונים
קילו תותי-שדה טריים, נקיים

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר שני מכלי שמנת מתוקה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים עד שהתערובת פושרת. מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
2. מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתערובת. מחלקים לכלי הגשה אישיים ושומרים לפחות שלוש שעות במקרר.
3. חותכים את התותים, מפזרים על המוס ומגישים.


עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי
באדיבות שף ארז שטרן

החומרים לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
1 כף סוכר
1 כפית קינמון טחון

החומרים למלית הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה (עדיפות 9% שומן)
250 גרם גבינת מסקרפונה
5 ביצים
200 גרם סוכר
1 חבילת פודינג וניל או 80 גרם קורנפלור

החורמים לציפוי מרנג הביצים:
3 חלבונים
80 מ"ל מים
250 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה:
1. במערבל מזון מערבלים את מרכיבי התחתית עד לקבלת פירורים רטובים היטב בחמאה.
2. מהדקים את המסה בעובי חצי ס"מ בתחתית תבנית עגולה בקוטר 26.
3. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה.
4. שופכים מסת הגבינה על בסיס הביסקוויטים-קינמון המשוטח בתבנית.
5. אופים כ-40 עד 50 דקות בחום בינוני (°C170/°F325) בתנור שחומם מראש, מוציאים מהתנור ומצננים במקרר לארבע שעות לפחות.
6. לאחר שהעוגה קרה, מכינים את מרנג הביצים: בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים על אש קטנה, עד לקבלת נוזל מעובה (למי שיש מד טמפרטורה לסוכר, יש להגיע לחום של °C120). כשהסוכר נמס והנוזל בשלבי התעבות, מתחילים להקציף את החלבונים (מומלץ להשתמש בקערה ממתכת ולא פלסטיק, כיוון שהשלב הבא הוא הוספת הסוכר הלוהט אל תוך קערת קצף). תוך כדי הקצפת החלבונים (עת הגיעו להתקשות מסוימת), בוזקים באיטיות את כל נוזל הסוכר (אין מפסיקים את ההקצפה). את ההקצפה ממשיכים עד שדפנות קערת ההקצפה מגיעים לטמפ' החדר ומסת החלבונים חזקה, עבה ועשירה.
7. מכניסים למזלף את קצף המרנג ומזלפים על העוגה. למי שאין מזלף, ניתן לקשט את העוגה בעזרת כלים שנמצאים בכל בית כמו שקית חזקה (כשאחת הפינות הסגורות נהפכת לפיה) או מרית/כף/סכינים עם צורות שונות.
8. בעזרת תנור גריל/סלמנדר או ברנר גז, משחימים את המרנג מכל הצדדים (להיזהר משריפה מיותרת).

עוגת גבינה-שוקו-קפה
באדיבות שף ארז שטרן

תבנית: קוטר 26 ס"מ

זמן הכנה: 15-20 דקות

זמן אפייה: שעה+10 דקות

החומרים הדרושים לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
125 גרם חמאה מומסת
1 כף קקאו
1 כף סוכר

החומרים הדרושים לתערובת הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה (עדיפות 9% שומן)
5 ביצים
200 גרם סוכר
1 חבילה פודינג וניל או 80 גרם קורנפלור
1 כף גדושה של אבקת קפה נמס

החומרים לציפוי:
2 שמנת חמוצה (400 מ"ל)
4 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מערבלים הביסקוויטים, החמאה, קקאו וסוכר.
2. בתבנית עגולה (קוטר 26) מהדקים שכבה בעובי חצי ס"מ. אל את השארית ניתן לשמור במקרר לעוגה הבאה.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה.
4. שופכים את מסת הגבינה על שכבת הביסקוויטים ואופים 45 עד 60 דקות בחום בינוני (°C175/°F325).
5. בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה, סוכר ווניל.
6. כשהעוגה אפויה, מוציאים מהתנור ומצפים מיד בתערובת השמנת החמוצה. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, מצננים ומקררים לארבע שעות לפחות.