שף בשקט עם אדי לוגסי מסנטה פה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

את פורים יחגגו במסעדות סנטה פה בהילולה מקסיקנית צבעונית, מלצרים מחופשים ומנת ''נשנושי אחשוורוש'' - משלוח מנות משודרג הכולל טעימות מכל סוגי הראפים של המסעדה. בתוך ההכנות תפסנו את אדי לוגסי, השף והבעלים, לשיחה

אדי לוגסי גר באילת ומחזיק בעיר הדרומית מסעדה מצליחה ומצוינת. זה לא הפריע לו לפזול לעיר הגדולה ולפתוח ברמת החייל סניף שני של סנטה פה. השאלון הפעם עם השף שהצליח לחבב על הישראלים את אחד המטבחים המרתקים בעולם.

שם: אדי לוגסי.

מסעדה: סנטה פה אילת ורמת החייל.

לימודים: ''עשר שנות ניסיון בעבודה במטבחים של מסעדות. אני מחשבי את עצמי גם כאוטודידקט ולומד בעיקר מספרים ומהאינטרנט''.

סגנון בישול: ''מקסיקני מודרני''.

עבודות קודמות: ''ניו-יורק ניו-יורק, טקסס גריל בר''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''אני זוכר את עצמי כילד עומד עם אימא שלי במטבח ביום שישי והיא מלמדת אותי לקלף פול ירוק''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''משהו בתחום העיצוב. אני מאוד מתחבר לאמנות ולאסתטיקה''.

מנה אהובה: ''טירידיטו סלמון''.

חומרי גלם אהובים: ''פלפלים, תבלינים טריים, מוצרים אורגניים''.

לעולם לא אבשל: ''בשר אדם''.

מנת דגל: ''כבד אווז בסלסת בצל ומנגו. מנה שיש לה מועדון מעריצים מושבע באילת וברמת החייל. יש כאלה שמגיעים רק בשבילה למסעדה''.

מסעדה אהובה: ''לורנס של רונן דוברת בלוך''.

השראה: ''זיכרון הצבעים והניחוחות העזים מהשווקים של מקסיקו''.

חלום: ''לבשל מבלי לחשוב על עלויות''.
ראפ בריאות סנטה פה
(מתכון ל -5 ראפים)
החומרים הדרושים לפסטו כוסברה:
300 גרם עלי כוסברה
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
2 כפיות שום כתוש
שמן זית משובח

אופן ההכנה:
מכניסים את הכוסברה, השום והתבלינים למעבד מזון ומוסיפים בהדרגה את השמן זית עד לקבלת מרקם של ממרח.

החומרים לראפ:
5 טורטיות אפויות בגודל 30 ס''מ (ניתן להשיג במרכולים)
חציל גדול פרוס לאורך משוח בשמן זית וקלוי על הגריל
בצל אדום בינוני פרוס לפרוסות דקות
3 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הירוק)
נבטי אפונה
2.5 יחידות אבוקדו קטן קלוף ופרוס לאורך
150 גרם גבינת עיזים אורגנית פרוסה לעיגולים בעובי 0.5 ס''מ

שלבי ההכנה:
1. לוקחים טורטיה ומניחים על משטח ישר. מורחים על הטורטיה פסטו כוסברה ומניחים מעל את פרוסת החציל הקלוי, חצי האבוקדו הפרוס, פרוסות גבינת העזים האורגנית, הבצל האדום והירוק ונבטי האפונה.
2. מזלפים מעל הירקות פסטו כוסברה, מגלגלים כלפי פנימה ומהדקים חזק.
להגשה: חותכים את הטורטיה לארבע חתיכות באורך 4 ס''מ, מומלץ להזליף מעל רוטב חזרת ביתית.

''הקונספט של ראפ הוא המשחק במילוי כאשר הטורטיה משמשת כבסיס. במילוי הטורטיה אפשר ורצוי להיות יצירתיים ולשלב את המילויים האהובים עליכם. זה יכול להיות סלמון, כבד עוף, שרימפס רוסטביף , גבינות וירקות תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים''.

סנטה פה
רחוב הברזל 27 תל אביב
טלפון: 03-7674625