שף בשקט עם סלבה וינר ממסעדת אויאמה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

חוויית הבישול הראשונה של סילבה וינר התרחשה כשהיה בן שבע והכין לאמו חביתה. בעקבות ההצלחה והמחמאות, גילה את ייעודו. השאלון הפעם עם השף של מסעדת אויאמה היפנית לרגל חגיגות שנה למסעדה

שם: סלבה וינר

מקום מגורים: בת-ים.

לימודים: מכללת הדסה.

סגנון בישול: אסיאתי.

עבודות קודמות: אונאמי, סאקורה, ריבל סושי בר (מלון הילטון ומלון הייאט).

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''כשהייתי בן 7, אמא שלי חזרה הביתה מותשת מהעבודה. החלטתי להפתיע אותה והכנתי לה חביתה מוצלחת מאד''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''עוזר שף...''.

מנה אהובה: ''קרפלעך ביתי, מרק מיסו''.

חומרי גלם אהובים: ''דגים ופירות ים''.

לעולם לא אבשל: ''עוד לא נולד חומר הגלם שירתיע אותי''.

מנת דגל: ''טאקו סלמון''.

מסעדה אהובה: ''אונאמי''.

השראה: ''אשתי. בכלל, אהבה היא הדבר שסביבו אני יוצר את המנות, החל מרגע החשיבה עליהן ועד שהן הופכות למנה מושלמת על הצלחת. אם לא הייתה לי אהבה לאוכל, זה היה מורגש מיד''.

חלום: ''מסעדה משלי ל''מאכלי עם''(מאכלי רחוב) מכל העולם''.

נודלס ילדים – מתוך תפריט ''אויאמה ילדודס''
(מותאם למנה אחת)
''זו מנה חדשה בתפריט של מסעדת OYAMAA, מנה שהילדים שבאים למסעדה מאד אוהבים. זו מנה מאוד פשוטה להכנה גם בבית''.
החומרים הדרושים:
100 גרם אטריות ביצים
50 גרם פטריות שמפיניון
2 כפות גרגירי תירס
1 בצל לבן
1 כף סויה שחורה תאילנדית
1 כף סויה בהירה תאילנדית
1 כפית סוכר
חצי כפית אבקת מרק עוף
שמן
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך כחמש דקות, לאחר מכן מסננים עד שהאטריות מתקררות.
2. מטגנים בווק בצל, פטריות וגרגירי תירס ומוסיפים כף סויה שחורה וכף סויה בהירה.
3. מוסיפים לווק את האטריות המקוררות ומערבבים.
4. מתבלים בסוכר, אבקת עוף, מלח ופלפל.

אויאמה
דרך יצחק רבין 17, מתחם יכין, פתח תקווה
טלפון: 9235368 – 03