בדגש על ההנאה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סינקופה בר בחיפה, שנפתח לפני כחצי שנה, התברר, כמו שמבטיח שמו, כמקום עם דגשים שונים. אפשר למשל לשבת על הבר ולצלול לתוך האלכוהול, אפשר לשבת על הספות בפינה ולהתמסר לאוכל ולשיחה שקטה ואפשר לעלות לגלריה ולהתלבט. כיוון ששנינו החלטיים, החלטנו פה אחד להתלבט בגלריה

רוב הציבור לא יפתח מילון לפני שהוא יוצא לבר (אלא אם הוא ציבור ששותה חלב ואוכל עוגיות לפני השינה) וגם אני כמובן לא עשיתי את זה. אבל מהצצה בבבילון למדתי שסינקופה הוא מושג מעולם המוסיקה שמשמעותו שימת דגשים במקומות שונים מהרגיל, וזה כבר נשמע מסקרן.

הערב התחיל באיחור ספונטני. קבעתי עם לי בשמונה וחצי והגעתי בשמונה שלושים ושמונה (אצלה זה איחור ואצלי כאמור רק ספונטני). לי לא יודעת לכעוס אבל התנצלתי (בכל זאת, חיכתה בקור של ינואר) והאשמתי את הבחורה שנסעה לפני כל הדרך במהירות של 60 קמ''ש.

הגענו לסינקופה מסויגים. מבחינתי, בילוי של ערב בבר אומר שלושה דברים: מדברים בצעקות, מנסים לפענח את תשובותיו של בן שיחך (הצועק) והולכים הביתה מסריחים מעשן סיגריות. אלא שבסינקופה בר הדברים התגלגלו אחרת. קורה, טועים.

סינקופה בר, שנפתח לפני כחצי שנה, התברר, כמו שמבטיח שמו, כמקום עם דגשים שונים ומפתיעים.
בכניסה פגשנו במלצרית שהציגה לנו את האופציות העומדות לפנינו: לשבת ליד שולחנות גבוהים, לשבת על ספות בפינה שקטה יותר, לשבת על הבר או להתלבט מה אנחנו רוצים. מאחר ושנינו החלטיים בחרנו באופציה האחרונה פה אחד - להתלבט. את ההתלבטות בחרנו לעשות בקומה השנייה של המקום (לא לפני שאיה, מבעלי המקום סיפרה לנו על קיומה), שם גילינו גלריה יפיפייה, בה מציגים אמנים את עבודותיהם. אחרי סיבוב קצר חזרנו לקומת הבר והתיישבנו על הספות כדי לעיין בתפריט.

למרות שמדובר בבר, סינקופה מגיש גם אוכל מצוין שמסתדר טוב עם מגוון סוגי האלכוהול הרבים. בהתחלה קצת התבלבלנו מההיצע וקראנו לעזרתנו את ג'קי המופקד על נושא האוכל בסינקופה. על פי המלצתו הזמנו שתי מנות: הראשונה, צ'וריסוס (שתי נקניקיות ענקיות תוצרת בית שמוגשות עם צ'יפס בלגי, חמוצים וחרדל) ושרימפס מעודן במרינדה פיקנטית בתוספת אטריות ביצים דקות.

סינקופה מציעה מגוון נוסף של מנות שניתן להזמין לצד האלכוהול, כולן מתוצרת בית. המומלצות ביותר, מלבד הצ'וריסוס והשרימפס הן ''לחמא עג'ון'' ובתרגום חופשי, בשר טלה טחון, עגבניות, בצל וחצילים בתיבול פיקנטי, שמגיעים על מצע של בצק פריך. מנה נוספת היא מנת הבית הנקראת סינקופה כמובן: מאפה בצק עלים שבתוכו פלפל קלוי במילוי של גבינות ועשבי תיבול.

מרוב אוכל כמעט שכחנו שהגענו לבר, ולכן, מיד אחרי שבבענו מאוכל ומנחת, החלטנו לבדוק את ההיצע האלכוהולי של המקום. בין הבירות מצאתי שמות מסקרנים כמו אביי דה רוקס ודובל עם 8 ו-9 אחוזי אלכוהול, בירות ארומתיות, מתוקות שבהחלט יודעות לעשות את העבודה כבר מהבקבוק הראשון. בגזרת היינות מגישים בסינקופה בין היתר מותגים כגון גמלא וירדן של יקבי רמת הגולן, קרטה ויחה - יין קברנה צ'יליאני, ועוד.

לדברי איה, בעלת המקום, אחת הסיבות להקמתו של סינקופה בר היא רצונה לספק אלטרנטיבה לחיי הלילה של חיפה. המקום שלה מיועד לקהל בוגר בגילאי 21+, ובעיקר לסטודנטים והוא פועל בכל ימות השבוע. בעיצוב המושקע ניכר כי נעשתה מחשבה על כל פרט ופרט: כשישבנו על הספות בחדר הפינתי עטפה אותנו אווירה אינטימית ושקטה שאפשרה לנו לנהל שיחה. כשרצינו לשנות אוירה, החלפנו מיקום וקיבלנו אוירה תוססת יותר.

ברקע התנגנה כל הערב מוסיקה קצבית ועל הקירות הוקרנו עבודות וידאו ארט של סטודנטים. בימים אחרים, מוקרנים משחקי ספורט שונים, לבקשת הקהל. בעתיד הקרוב סיפרה איה לפני שנפרדנו כידידים, מתוכננות להתחיל במקום הופעות חיות. מרוב אושר, נחת ושיכרון קל, התלבטנו אם זאת סיבה מספיק טובה להתנחל על המדרגות של הסינקופה עד שזה יתחיל.

סינקופה בר
כיאט 5, פינת נתנזון 1, חיפה
טלפון: 050-9188899

לחם בשר הרצליה אירועים חדש