שרשה לה פאם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''איזו הוכחה ניצחת יותר לאהבה אפשר להציג מלסעוד עם בת זוגך הנצחית במקום בו מככבות בתפריט מנות כמו ''קערת סלט קינואה'', ''קרפצ'ו ירקות חורף'' (שככל הנראה עשוי מהפילה של השומר) ו''כוסמת עם פטריות יער''? במקום בו אפילו במנות שמכונות ''המבורגר'' אין פירור של בשר?''. נטע גל לקח את אהובתו לדגום את סעודת הוולנטיין של ''קום איל פו'' ויצא גבר

אגב גלישה באתר של ''קום איל פו'', לפני הביקור שלי במסעדה, הרהרתי ביני לביני שלבקש מגבר לסעוד ב''קום איל פו'' לקראת חג האהבה, זו דרישה כי יוכיח באותות ובמופתים את אהבתו לזוגתו לסעודה. כי איזו הוכחה ניצחת יותר לאהבה ניתן להציג מציון חג האהבה במקום שמגדיר את עצמו כ''מרחב של קניות ובילוי אלטרנטיבי ... מרחב של עונג נשי''.

איזו הוכחה ניצחת יותר לאהבה יש מלסעוד עם בת זוגך הנצחית במקום בו מככבות בתפריט מנות כמו ''קערת סלט קינואה'', ''קרפצ'ו ירקות חורף'' (ככל הנראה, עשוי מהפילה של השומר) ו''כוסמת עם פטריות יער''? במקום בו אפילו במנות שמכונות ''המבורגר'' אין פירור של בשר?.

האמת, גם בהיבט האתי אני קצת בבעיה עם עצמי. לאכול את האוכל של האוכל שלי, נראה לי מעשה שיש בו פגם מוסרי. מצד שני, אני חייב לציין לעצמי שזה לא יכול להיות כל כך נורא לבלות במקום הומה נשים, ואם לא תשבע הבטן, בוודאי תשבע העין.

מחובתי לציין כבר בפתח דבריי, שציפיותיי הסקפטיות מ''קום איל פו'' לא התגשמו ודווקא מאוד נהניתי. המתחם של ''קום איל פו'' בנמל תל אביב הוא מתחם מזמין ונעים, הכולל – בין השאר - את חנות הבגדים הידועה, ספא המיועד לנשים בלבד וגם מסעדה. המסעדה היא חלל גדול ומואר ששפתו העיצובית מגוונת ונעימה, נעה בין המודרני והמנוכר (כסאות הבר) והביתי המזמין (מפות השולחן וכיסויי הכיסאות) ועל הכל שולט מראה הים הנשקף מהחלון הגדול. אין רקע הולם יותר לארוחה רומנטית מהגלים המשתברים אל חומת הבטון של מתחם הנמל ומוארים באור הזרקורים הכחלחל, והכל באדיבות עירית תל אביב.

מוסיקת הרקע במסעדה (שלא מחייבת הרמת קול בעת השיחה), היא פרט מעניין בפני עצמו. רוב הערב התנגנו שירי פופ בני עשרים ושלושים שנה, במעין ניגוד עליז לרצינות בה מתייחסים כאן למזון.

קיבלו את פנינו במאור פנים עם קוקטייל על בסיס שמפניה (או יין מוגז איכותי אחר) ופסיפלורה (פרי התאווה – זוכרים?) עם קוביות תותים צפות להן מעל ומנת פתיחה יומית (מתחלפת) של תבשיל עדשים שחורות, קלמארי וארטישוק. אי אפשר היה שלא להתפייט על המנה המצוינת הזו בסגנון של ''רוח ים המרחפת מעל יבשה מוצקה'', וכך כתבתי בפנקסי.
לשרותנו התייצבה מלצרית מהזן האינטליגנטי, היודע (או נכון לברר) את מרכיבי המנות ומסוגל להעניק המלצה למי שמבקש אותה, באורח נעים ולא דוחק.

למנות ראשונות, הזמינה רעייתי את הקרפצ'יו הנזכר למעלה, שאמנם לא טעמתי ממנו (מלבד נבטי הצנונית המופלאים), אך אי אפשר היה להתעלם מייפי המנה ומהיצירתיות של אמא אדמה למראה שומר חתוך לרוחבו. אי אפשר היה להתעלם גם מהדיווחים שהגיעו מעברו השני של השולחן כי המדובר ביצירה משובחת. אני הזמנתי סביצ'ה, שהגיעה כסלט ירקות (גפרורי צנונית, נבטים, שבבי בצל סגול, פטרוזיליה וכמובן, פיסות דג נא) המונח בקערית ששוליה מעוטרים בדפי קישוא נא. היה נפלא, לעין ולחיך ורק הערה אחת יש לי – נדמה לי שנחמד יותר יהיה לאכול את המנה על הדק בחוץ, עם שמש מלטפת מעל.

לעיקרית, כראוי לחג האהבה, חלקנו מנה: פאייה עשירה. וכאן יש להדגיש ולציין שהמגע הנשי הפך אותה למשהו אחר לחלוטין. במקום עיסה דביקה של מרכיבים, כרגיל בפאייה, קיבלנו מנה מרהיבה שכל אחד ממרכיביה עומד ברשות עצמו, כל אחד מהם שומר על הטעמים ועל המרקם המיוחדים לו וביחד, מתקבלת חגיגה של צבעים וטעמים, החל מהבצל המקורמל, דרך האפונים הזוהרים בצבעם הירוק, חישוקי הקלמארי הלבנבנים וחלקי הסרטן האדומים. עוד היו במנה, ובנדיבות, מולים ושרימפסים גדולים. זה המקום למי שהמנה הכבדה בדרך כלל אינה לחיכו – לשנות את דעתו על הפאייה. על אחת כמה וכמה מומלצת המנה לחובבי פירות ים (ורעייתי שואלת: מדוע דווקא פירות ים ולא ירקות ים?).

כרגיל בארוחות משובחות במיוחד, מנות אחרונות יכולות רק להעיק על העיכול, אבל כמצוות מבקרי מסעדות מלומדה, דגמנו אותן וממש לא התאכזבנו: פנקוטה על בסיס יוגורט עם פיסטוקים ומוס השוקולד היו מהטובים שטעמנו (מאלה שניתן לחוש בהם את איכותו המעולה של השוקולד). גם האספרסו היה טוב.

ואם נחזור למבוא לרגע, אני חוזר בי מכל טענותיי. חג האהבה לא חייב להיות חג הקורבן וגם קרניבור יכול ליהנות עד אין גבול מארוחה ''נשית''. ועוד מילה לסיום: אין סיבה להתייחס למחיר, כי כשאתה יוצא עם אהובתך לארוחת חג האהבה – המחיר הוא לא פקטור.

קום איל פו
האנגר 26, נמל תל אביב, תל אביב
טלפון: 03-5449211