מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

גורמה ונוסטלגיה ב-1868


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

1868, מסעדת גורמה צרפתית כשרה בירושלים שוכנת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לחומות העיר העתיקה, בשנת 1868. זוהי כנראה המסעדה הכי מפורסמת באזור ירושלים ובהחלט שווה נסיעה מיוחדת. אבל כמו בכל מסעדת יוקרה ההשקעה באה לידי ביטוי גם במחירי המנות.

1868, מסעדת גורמה צרפתית כשרה בירושלים שוכנת במבנה האבן הראשון שנבנה מחוץ לחומות העיר העתיקה, בשנת 1868. זוהי כנראה המסעדה הכי מפורסמת באזור ירושלים, ובהחלט שווה נסיעה מיוחדת. אבל כמו בכל מסעדת יוקרה ההשקעה באה לידי ביטוי גם במחירי המנות.

פנים המסעדה מחולק למספר חדרים חצי פרטיים, כדי לשמור על הפרטיות והשקט, וברקע מתנגנת מוזיקה קלאסית וג'אז.

לאחר התלבטויות רבות, בחרנו להזמין מנה ראשונה של שקדי עגל על מצע אגסים מקורמלים וציר עוף לצד פטריות פורצ'יני ושמפניון (95 ש"ח) ומנה ראשונה נוספת של פטה כבד ברווז על מצע של קרפצ'יו קיווי קרמל תפוזים לצד תאנה מיובשת (85 ש"ח).

בינתיים הגיע הברמן לשאול אם אנו רוצים לשתות משהו לפני האוכל והמליץ על קוקטייל חבושים המוכן במקום. כמן כן הוא הגיש לנו את תפריט היינות המגון והמושקע של המסעדה.

מיד כשהברמן עזב, הגיעה מלצרית נוספת עם מנת פתיחה של סלט שורשים בתחמיץ מתקתק, מנה המוגשת כדי לפתוח את התאבון לפני הסעודה העיקרית. המנה כוללת ריבועי שורש קטנים ומתקתקים, עם עלים ירוקים, מוגשים בצלחת עמוקה.

כמו כן הוגש לשולחן לחם שאור מצופה שומשום, לחם אגוזים מקמח מלא, רוטבי איולי חצילים ושמן זית עם חומץ בלסמי.

המנות הגיעו במהרה והיו מעוצבות בקפידה, השקדים סודרו יפה על האגסים לצד הפטריות וכבד הברווז הגיע בצורת כיפה עגולה בשני צבעים ונח על הקיווי ומסביבו קרמל. המרכיבים הם, כמובן, מהשורה הראשונה והטעם– גן עדן.

למנת ביניים הוגשה לנו גרניטת הדרים ברויבוס, פלפל אנגלי, ואגוז מוסקט.

במהלך הארוחה ניגשו מלצרים שונים לשולחן, למזוג מים ויין, לתת עוד לחם, ולבסוף כדי לנקות פרורים מהשולחן לפני המנות העיקריות.

למנה עיקרית הזמנו קונפי שוק אווז (120 ש"ח), נתח גדול מאוד של רגל אווז ברוטב קסיס מוגשת על פירה כתום מעושן בניחוח וניל. המנה גם כללה עלים ירוקים כדי להוסיף למגוון הטעמים המדהים, האווז היה מצויין, אני עדיין לא יודע אין מעשנים בטטות אבל הן היו מאוד טעימות.

מנה עיקרית נוספת - טורנדו רוסיני על מצע רוטב עדשים שחורות ואניס בליווי קונפי ארטישוק ירושלמי וקרם כמהין (170 ש"ח) לא נפלה במאומה מהציפיות, נתח הפילה היה מדהים וכך גם נתח הכבד.

ממבחר הקינוחים אהבנו במיוחד את הטרטופו – פירמידה של עוגיות שקדים בהל וקרם פטיסיאר קפה – פשוט טעם גן עדן.

מסעדה מצויינת לפי כל קנה מידה, חובה לנסות.