שף בשקט עם יריב מלילי מ''בית תאילנדי''


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יריב מלילי מתנער מההגדרה שף ומעדיף לתאר את עצמו כבשלן. את הקרדיט להצלחה של הבית התאילנדי הוא נותן לאשתו ולניסיון המצטבר של 17 שנים במטבח. שאלון עם ''טבח'' שבגלגול אחר היה בוחר להיות דייג תאילנדי

שם: יריב מלילי.

מקום מגורים: תל-אביב.

מסעדה: בית תאילנדי.

לימודים: ''מאשתי, מהשנים שחייתי בתאילנד וחוויתי לעומק את התרבות הקולינארית המפותחת שלהם, ומ- 17 שנות פרקטיקה ועשייה''.

סגנון בישול: ''תאי אותנטי עם דגש על מאכלים מחבל איסן בתאילנד''.

עבודות קודמות: ''חקלאי בישראל, סבל בארה''ב, ודייג בתאילנד''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''סעודות פסח משפחתיות''.

אם לא הייתי שף הייתי: ''אני לא שף. אני טבח. אבל אם לא הייתי טבח הייתי דייג בקו פנגן בתאילנד''.

מנה אהובה: ''אין כזאת''.

חומרי גלם אהובים: ''הכול, העיקר שיהיה הכי טרי והכי אורגני שאפשר''.

לעולם לא אבשל: ''אוכל מחומרי גלם ירודים''.

מנת דגל: ''אין לנו כזאת''.

מסעדה אהובה: ''יועזר בר יין, סטפן בראון, רפאל''.

השראה: ''אשתי''.

חלום: ''רבים ומגוונים מדי לפירוט כאן''.

מרק טום יאם פוטק (פירות ים)
החומרים הדרושים:
4 ראשי דג ים
800 גרם שרימפס
4 בצלים פרוסים לרצועות
400 גרם פטריות שמפיניון חצויות
250 גרם פטריות יער קרועות
2 בצל ירוק קצוץ
15 פיסות שורש גלנגל
40 עלי קפיר ליים
1 למון גראס טרי ללא עלים
10 גבעולי כוסברה
18 עגבניות שרי חצויות
20 כפות רוטב מי דגים
לימון סחוט
פלפל חריף יבש כתוש
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
1. מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס הקפיר ליים ואת ראשי הדג.
2. מוסיפים בצל ופטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים שמפיניון ובצל ירוק חתוך גס לבישול של עוד כדקה.
4. מוסיפים את השרימפס ומכבים את האש.
5. לפני ההגשה, מפזרים מעל המנה מעט כוסברה.

בית תאילנדי
בוגרשוב 8 תל אביב
טלפון: 03-5178568