עם האוכל בא התיאבון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הכוונה היתה לנשנש קצת מנות ראשונות וזהו. אלא שלוח הספיישלים קרץ לנו, אז ביקשנו קרוסטיני פטה כבד. לשולחן הגיעו ארבע פרוסות לחם קלוי ועליהן נתחי פטה נימוח מושלמים, ופתאום התעורר לנו התיאבון. פשפשנו עוד בתפריט הראשונות והחלטנו פה אחד: מי אם לא הקרפצ'יו ישביע את רעבוננו?

לאן ניקח אורח שבא מחוץ לעיר, ומבקש שלא נפתיע אותו עם מסעדות גורמה בומבסטיות? ''בואי נלך לאיזה בית קפה נחמד'', מבקש אסף, ''אכלתי צהריים מאוחר ואני לא בטוח עד כמה אני רעב''.

סריקה מהירה ודמיונית של האזור מעלה את הרעיון לרדת לטיול של יום חורף שמשי בטיילת מול הים, שבדיוק נרגע לראשונה אחרי כמה ימי סערה, וסיום בקפה מצדה, שהוא ללא ספק בית קפה אבל גם מקום מפואר דיו בשביל אורחינו המכובד וממש ישקיף עלינו בתום המסלול ממעלה המדרגות הצופות אל הים.

הכוונה היתה שננשנש קצת מנות ראשונות וזהו. אלא שלוח הספיישלים קרץ לנו, אז ביקשנו קרוסטיני פטה כבד. לשולחן הגיעו ארבע פרוסות לחם קלוי ועליהן נתחי פטה נימוח שהיו מושלמים, ופתאום זה לא הספיק. פשפשנו עוד קצת בתפריט המנות הראשונות והחלטנו פה אחד: מי אם לא הקרפצ'יו ישביע את רעבוננו המתעורר?

הקרפצ'יו של קפה מצדה מגיע בצלחת גדולה ובמרכזו חציל קלוי שכיף למרוח על המזלג ולדחוף לפה. גם הקרפצ'יו עצמו עמד בהחלט בציפיות והוגש כמו שאני אוהבת, עם הרבה עלים והרבה בלסמי.
לרגע חשבתי שנתחיל לחתור לכיוון הקינוח ואז קלטתי שאסף חזר אל התפריט.
''חשבתי שאתה לא רעב'', הערתי בחשדנות, והוא הרים אלי את עיניו, חייך במבוכה והודה, ''היה נורא טעים. אז קצת התעורר לי התיאבון. את יודעת איך זה, עם האוכל בא התיאבון''.

אם ככה, החלטנו, נלך כבר עד הסוף. אסף הזמין אנטרקוט ואני רביולי בטטה. הסטייק הוגש ברוטב ייני מתוק ומדהים, שזלג והשרה את טעמו המיוחד גם על הפירה שנח בתחתית הצלחת. הבשר היה רך במידה הנכונה. גם הרביולי שלי היה מנצח: מנה גדולה, משביעה וטעימה, ברוטב שמנת עשיר. כשסיימנו את שתי המנות נחנו קמעה, ואז, כמובן, התחלנו לחתור בקינוח.

בחרנו בעוגת שוקולד חמה, שבניגוד לסופלה, השוקולד החם והנוזלי ציפה אותה מלמעלה. קיבלנו שתי פרוסות נאות שהותירו אותנו שבעים אפילו יותר ממה שהיינו כשנכנסנו למקום.

קפה מצדה
הירקון 83, תל אביב
טלפון: 03-5103353