סופגניות מסביב לעולם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

סופגניות הן מסתבר, מאכל חוצה גבולות, שאוכלים בכל רחבי הגלובוס, ללא הבדלי דת, צבע ולאום. אוסף מתכוני סופגניות מכל העולם

רוצים לדעת איזה סופגניות אוכלים ברומניה? מה מטגנים בלבנון ומה אוכלים המרוקאים? קבלו את אוסף הסופגניות הגדול

גוגוש - סופגניות רומניות (Gogosi)
החומרים הדרושים:
כוס חלב (או מים או יין לבן)
כף וחצי חמאה
2 כוסות קמח
קורט מלח
3-4 ביצים
2-3 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לבזיקה

אופן ההכנה:
1. בסיר מחממים את החלב (או מים או יין) עם המלח והחמאה ומביאים לרתיחה.
2. מורידים מהאש ומוסיפים קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ.
3. מחזירים את הסיר לאש ומחממים על להבה נמוכה תוך בחישה עד שהבצק מתנתק מדפנות הסיר. מכבים את האש ומניחים כמה דקות להתקרר.
4. מוסיפים לבצק מיץ לימון, סוכר וביצים - אחת בכל פעם - ובוחשים אחרי כל הוספה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה, לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (לפעמים מספיקות רק 3 ביצים).
5. מחממים שמן לטיגון וכשהשמן חם, מטילים לתוכו כף מלאה בעיסה, אחת אחרי השנייה. מטגנים עד שמזהיב. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

ספינז' (סופגניות מרוקאיות)
(30 - 40 סופגניות)
החומרים הדרושים
1 ק''ג קמח
60 גרם שמרים
3 וחצי כוסות מים פושרים
שמן לטיגון
דבש או אבקת סוכר לציפוי
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:
מכינים בצק רך ומעבדים אותו ביד. מניחים לו לתפוח במשך שעתיים ומעבדים שוב.
ממלאים סיר בשמן לטיגון ומחממים. טובלים את הידיים בקערת מים, לוקחים גוש בצק. עושים בו חור ויוצרים מעין כעך. מכניסים לשמן העמוק והחם. מזהיבים משני הצדדים וסופגים את עודף השמן בנייר.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר או דבש לפי הטעם.

דונאטס (סופגנייה אמריקאית)
(16 יחידות)
החומרים הדרושים:
כוס חלב חם (לא רותח) או מים
20 גרם שמרים
1 כוס סוכר
3 כוסות קמח
1 כפית מלח
3 ביצים
60 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת

לציפוי:
50 גרם אבקת סוכר
1 כף קינמון

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה קטנה את החלב, השמרים והסוכר.
שמים את הקמח, המלח, הביצים והחמאה בקערת
המערבל או על משטח העבודה ויוצרים גומה במרכז.
3. יוצקים את השמרים לתוך הגומה ולשים לבצק כ- 10 דקות. משהים להתפחה כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 ס''מ וקורצים בבצק עיגולים בעזרת כוס. במרכז כל עיגול קורצים עיגול קטן יותר כך שיתקבלו טבעות בצק.
5. מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת. משהים להתפחה כחצי שעה.
6. מחממים בסיר שמן לחום בינוני-גבוה (180 מעלות) ומכניסים כארבעה דונאטס בכל פעם (לפי גודל
הסיר), מזהיבים כשתי דקות מצד אחד והופכים לצד השני.
7. מוציאים את הדונאטס מהשמן ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים חם.

סופגניות עוואמה לבנוניות
החומרים הדרושים:
1 תפו''א מבושל, מסונן ומעוך למחית
25-30 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
כ-1 כוס מים פושרים
שמן לטיגון עמוק

החומרים לסירופ:
4 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי זוהר (מי פריחת הדרים)

אופן הכנת הסירופ:
1. ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה. כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד דקה-שתיים.
2. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי הדרים. הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש ולכן יש לקררו.

אופן הכנת הבצק:
אם משתמשים בקוביית שמרים, ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומניחים בצד להתססה.
אם משתמשים ב''שימרית'' - מדלגים על שלב ההתססה ומערבבים את השמרים עם שאר החומרים.

1. מכניסים את הקמח לקערת מערבל ומוסיפים את תערובת השמרים. לאט לאט מוסיפים מים פושרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את מחית תפו''א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק.
4. בעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם. מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. ומוציאים בכף מחוררת. מספיגים על מגבת-נייר.
5. טובלים את הכדורים בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים מייד.


סופגניות בולגריות ללא שמרים
(20-25 סופגניות)

החומרים הדרושים:
1 חבילת קמח אוסם תופח קטן
חצי כוס סוכר
2 ביצים
2 שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון הסופגניות

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים (חוץ מהשמן).
2. מחממים את השמן וכשהשמן מבעבע מנמיכים את הלהבה.
3. נעזרים בשתי כפות. עם כף אחת לוקחים מהעיסה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את העיסה לתור הסיר ומטגנים עד שזה מזהיב.

סופגניות מהירות חלביות
החומרים הדרושים:
כוס ורבע קמח תופח
1 גביע לבן או אשל
1 ביצה
2 כפות גדושות סוכר
1 כפית תמצית רום
קורט מלח
קורט אבקת סודה לשתיה
ריבה למילוי
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל החומרים לסופגניות.
2. מחממים שמן עמוק בסיר רחב ושטוח.
3. לוקחים כף גדושה מהבלילה ובעזרת כף נוספת מחליקים את התערובת לתוך השמן החם. מטגנים את הסופגנייה משני צידיה ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מעבירים למגש מרופד בנייר סופג.
4. מזריקים לתוך הסופגניות ריבה ובוזקים אבקת סוכר. מגישים חם.

סופגניות, מתכון בסיסי
(כ-20 סופגניות)

החומרים הדרושים:
40 גרם שמרים
4 כפות סוכר
כוס וחצי מים פושרים
4 כוסות קמח
4 חלמונים
4 כפות שמן
קליפת לימון או תפוז, מגוררת דק
כ- 2 כפות קוניאק
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
ריבה למלית
אבקת סוכר לזרייה
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. שמים את השמרים בכוס ומוסיפים כף סוכר (מן הכמות הכללית). מכסים במים פושרים (מן הכמות הכללית). משהים לתסיסה כ- 10 דקות.
2. מנפים לקערה רחבה את הקמח וצרים גומה. יוצקים לגומה את השמרים התוססים.
3. מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים ומעבדים היטב לבצק גמיש הנפרד מדפנות הקערה.
4. מקמחים קלות את פני הבצק. מכסים במגבת מטבח ומשהים בפינה חמימה להתפחה של כשעה.

מכאן ניתן להמשיך בשתי דרכים:
אפשרות א':
1. מקמחים קלות שטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס''מ וקורצים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה.
2. משמנים קלות את פני הסופגניות, למניעת התייבשות ומכסים ברדיד ניילון או בגיליון נייר. משהים להתפחה נוספת כ- 20 דקות. בשלב זה הסופגניות מוכנות לטיגון.

אפשרות ב':
1. מקמחים קלות משטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 1 ס''מ. מסמנים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה, רק על מחצית שטח העלה.
2. על כל עיגול מניחים כפית שטוחה של ריבה. מקפלים את הבצק כספר, כך שהעיגולים עם הריבה מתכסים במחצית עלה הבצק הריקה. מעל כל גבשושית ריבה קורצים עיגולים בעזרת הכוס.
3. משמנים קלות את פני הסופגניות ומכסים ברדיד ניילון או בגיליון נייר למניעת התייבשות.


המשך הכנת שני סוגי הסופגניות:
לעיתים מתקבלות סופגניות נאות מבחוץ שתוכן בצקי, לא אפוי דיו – מטיגון מהיר מדי בשמן רותח.
מטגנים כל סופגניה משני צידיה. מעבירים את הסופגניות המוכנות למגש מרופד בנייר סופג ומגישים חם.

שיטות נוספות להחדרת הריבה:
ממלאים מזרק בעל פייה צרה וארוכה בריבה. מזריקים לתוך כל סופגנייה מוכנה כמות קטנה של ריבה.
בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר, רצוי מבעד למסננת דקה.


* המתכונים בחסות חברת ''סוגת'' יצרנית הסוכר הגדולה בישראל.