מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אין כמו לוגאר בלילות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לרגל פסטיבל חמשושליים בחר יובל אופק, כתבנו הירושלמי הסוציאליסט, לסקר את מסעדת לוגאר, זו שנבחרה על ידי אחד העיתונים היומיים הגדולים לאחד מעשרת המקומות הטובים בארץ. רשמיו מהביקור כוללים התפעלות מהעיצוב, התלהבות מטרטר הפילה שהוגש למנה ראשונה והתעלפות מעוגת השוקולד החמה שקינחה את הערב, והגיעה, שימו לב, בעציץ

שנים רבות חלפו מאז פסקו הלשונות הטובות בעיר הקודש לדבר ארמית, אך קומץ תלמידי פסיכומטרי חרוצים עדיין יודעים כי הפתגם ''אין תוכו כברו'' פירושו לעג לאדם שפנימיותו אינה עולה בקנה אחד עם חיצוניותו המבטיחה. פתגם זה נכון גם על מסעדת לוגאר (שבספרדית פירושה ''מקום'') שנפתחה בבירה לפני כ-5 שנים, רק להפך. במקרה שלה אין בחזית הפשוטה והמאופקת של המסעדה הנמצאת ברחוב רבי עקיבא המאובק משיפוצים ואתרי בניה, כדי להעיד על פנימיותה המוצלחת ועל החיים השוקקים הרוחשים בה.

שומר נחמד וקפוא מקור קיבל את פנינו ואחרי שיחה קצרה בה עדכן אותנו כי ''כל הזכויות שמורות'' ולמקום יש את ה''תו החברתי'' אנחנו נכנסים פנימה לעולם אחר של קולות, ריחות ואנשים. התו החברתי הינו יוזמה של עמותת ''מעגלי צדק'' הגורסת כי דת חברתית כמו היהדות לא יכולה להסתפק בהפרדה בין חלב לבשר ושאר מיני דינים. חובה עליה להקפיד למשל גם על תנאי העסקה הוגנים. מעין תעודת כשרות חברתית. בירושלים ניתן לשאול על התו בכניסה לבתי קפה או מסעדות כדי להיות בטוחים שהעובדים במקום אינם מנוצלים.

חמש שנים עברו על לוגאר עברו מאז נפתחה והמקום התפתח וגדל תוך שהוא כובש את ליבם של אישים ואנשים רבים. זהו בר מסעדה השם דגש על מנות פשוטות ולא יומרניות העשויות מהחומרים האיכותיים ביותר.

הקמת המקום נבעה, לפי דברי אמיר, המייסד והבעלים, ממניעים אישיים: פשוט נמאס לו לנסוע עד לת''א כדי לשבת במקומות טובים ומוקפדים. מרגע שנפלה ההחלטה, נותר לו רק למצוא מקום ולפתוח אותו בהשקעה גדולה הניכרת בכל פינה הן בעיצוב והן בביצוע.

פתחנו את הערב בשיפודי יאקיטורי ברוטב סאצ'ואן, רוטב פיקנטי מעט וחד בטעמו. המשכנו לקבבוני טלה ברוטב רימונים עם טעם וארומה חזקים וטיפה פחות מדי שומן. את המנות הראשונות סיימנו עם טרטר פילה נפלא, גולת הכותרת של הסיבוב הראשון. המנות כולן הגיעו עם לחם הבית, פשוט וטרי מאוד.

לעיקריות קיבלנו סטייק סינטה עשוי בדיוק במידה ועסיסי, ותבשיל בקר על אורז, שהיה במילה אחת - אדיר. ברקע הנעים הרכב מוסיקה קלאסית, שעולה להנעים את סעודת הלקוחות מדי שלישי בערב.

מבט סביב חשף את הסיבות להצלחת המקום, ואכן, מספר רב של משלחות ואנשי עסקים מגיעים לכאן, וההמולה במקום יוצאת דופן לערב ירושלמי של אמצע השבוע. חמישה-עשר זוגות כבר התחתנו פה מתברר, וכעת מרכלים לנו, צפויים הבעלים והמנהלת להיות הזוג השישה-עשר.

הערב התקדם בנעימים וככל שנקפו הדקות הבנו למה נבחרה מסעדת לוגאר, על ידי אחד משני העיתונים הגדולים, לאחד מעשרת המקומות הטובים לשבת בהם בארץ. אבל את הטוב ביותר גילינו רק בסוף, כשעוגת שוקולד חמה ובלתי נשכחת הגיעה לשולחננו. איל שוורצברג, השף המוכשר והיצירתי, בחר להגיש אותה בעציץ חרס! צורת ההגשה המקורית התחילה כמחווה לאחת מנשות משרד החקלאות שסעדה במקום ולאור התגובות הנלהבות, נשארה בתפריט. מה אומר לכם? תענוג. תתחילו לחפש חניה.

לוגאר
רבי עקיבא 6, ירושלים
טלפון: 02-6221616