סגולה לאוכל טוב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

הבעיה בערבסקה היא לא מה לאכול אלא על מה לוותר. הנה, כבר בתור התחלה נוחתת על שולחננו ערימת פיתות ולאפות מהבילות שנאפו בזה הרגע, יחד עם עשרה סוגי סלטים ובהם חומוס לבנוני עם גרגרים, כרוב כבוש קלות, גרגר נחלים עם רימון, טאבולה, והכי פשוט ומפתיע, סלט עגבניות קלופות בלוויית בצל ונענע

עד היום, כשהיו אומרים לנו ''לבנונית'', המכונית היתה מתחילה לדהור אוטומטית לכיוון אבו-גוש.
באה ''ערבסקה'' לצומת סגולה וסידרה לנו קל''ב, עם כל הטעמים המוכרים והאהובים, וגם כמה שהצליחו לחדש לנו. המסעדה, פרי שיתוף פעולה יהודי-ערבי, מחזירה למילה אותנטיות את כבודה האבוד. הטבח ומרבית הצוות הם תושבי נצרת, ומשם הם מביאים איתם את מסורת האוכל והאירוח, כמו גם חלק ניכר מחומרי הגלם, ירקות בלדי מהשווקים באזור, עשבי תיבול, ואפילו אטריות חלבה מתוצרת ביתית.

השרות בערבסקה מחויך ונדיב, והמלצר המתמרן במיומנות בין השולחנות, יודע להסביר ולפרט על כל אחד מסוגי המאכלים. הבעיה, כך נראה, היא לא מה לאכול אלא על מה לוותר מתוך ההיצע המפתה. הנה, כבר בתור התחלה נוחתת על שולחננו ערימת פיתות ולאפות מהבילות שנאפו בזה הרגע, יחד עם עשרה סוגי סלטים, ובהם חומוס לבנוני עם גרגרים, כרוב כבוש קלות, גרגר הנחלים עם רימון, טאבולה, והכי פשוט ומפתיע, סלט עגבניות קלופות בלוויית בצל ונענע. עד שאנחנו טועמים מזה ומתענגים על ההוא, המלצר מגיע עם המנות הראשונות: האחת היא צלחת יפהפייה של ''חציל נזיר'', חציל קלוי שלם מתבודד בראש צלחת טחינה. ב''ערבסקה'' מצליחים לתת טעם חדש למנה המוכרת, בזכות שילובה עם גרגרי רימון עזי צבע ועם רוטב של סילאן ועסיס רימונים. המנה השניה, מוצלחת גם היא, זו ה''פאתה'', תבשיל שכבות של בשר כבש טחון, מצע חומוס חם עם צנוברים וקוביות לחם קלוי. כל טבילה של הכף בצלחת מעלה שילוב של טעמים ומרקמים.

אחרי כל זה, קצת קשה לחשוב על המנות העיקריות, אבל אנחנו לא מוותרים, ובצדק: ''קבב שאמי'' מגיע בפנכת פח לוהטת עם רוטב עגבניות פיקנטי, והמלצר מסביר לנו שזו מנה שאוכלים תמיד בלאפה, כורכים קבבון בלאפה, טובלים ברוטב וההנאה מובטחת. אבל גולת הכותרת עוד לפנינו, שוק טלה שהתבשלה כל הלילה ומוגשת לנו בשלמותה בקדרת חרס על מצע של אורז עם בשר טחון, שמורגשים בו טעמי קינמון והל.

המחירים, אגב, שפויים עד להפתיע: על ערכת הסלטים הזכורה לטוב משלמים 15 ש''ח בלבד לסועד בהזמנת מנה עיקרית, או 25 ש''ח למי שלוקח אותה בפני עצמה (וזו בהחלט אפשרות). מחירי המנות הראשונות, כמו חומוס עם גרגרים, חציל הנזיר או ממולאי היום מגיעים מקסימום ל-25 ש''ח, ומחירי המנות העיקריות נעים בין 45 ש''ח לקבב ותבשילי עוף ועד כ-80 ש''ח למנות הבשר והכבש.

המלצר רואה את מבטינו המזוגגים ומגיע עם פינג'אן קפה. אני דווקא בעד תה עם נענע, אבל אחרי שהוא מוזג לי קצת מהקפה הנפלא, אני מחסלת ממנו כוס אחרי כוס. יחד עם הקפה מגיע גם ''קטאייף'' (לא לבלבל עם קדאיף!) ממתק הרמדאן המסורתי, וגם כנאפה, שלטובת הקהל היהודי אינה מכילה גבינה אלא של מילוי אגוזים ופיסטוקים. סיום מתוק לארוחה משובחת.

ערבסקה
בן ציון גליס 4 - צומת סגולה, פתח תקווה
טלפון: 03-9044242