שף בשקט עם השוקולטייר רואי גרשון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

זה התחיל מסיפור על טיול של שמונה חודשים בדרום אמריקה ונגמר בתיאור ארוחת שחיתות של 24 שעות על מעבורת בפינלנד, והכל תוך כדי טעימה של פרלינים משובחים. פלא שהיה מענג? השאלון עם רואי גרשון מ''רואי' שוקולד'

תוך כדי שהוא מגיש לי פרלינים משובחים של שוקולד מריר ממולאים בקרם פיסטוק וקרם אספרסו ומספר על עלילותיו בחוות חקלאיות בדרום אמריקה, הצליח רואי גרשון להסביר למה היה חייב לעזוב את ההיי-טק ולפתוח מפעל בוטיק לשוקולד ברמה אחרת. ראיון מפתיע

שם: רואי גרשון.

גיל:34.

מקום מגורים: גבעתיים.

לימודים: בלגיה.

סגנון בישול: ''שילוב של תעוזה ויצירתיות בתחום השוקולד האירופאי הקלאסי''.

עבודות קודמות: ''איש היי-טק, אמן פסיפס, אחראי על מועדון הילדים בקלאב-מד, ברמן, מורה בתיכון, חקלאי בחוות בבליז וקוסטה ריקה''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''פירות יער מהיער ליד בית הקיץ של סבתא שלי בפינלנד שם היינו מבלים חודשיים בכל קיץ''.

אם לא הייתי שף, הייתי: ''אמן שמשלב אמנות פלסטית עם פרפורמנס''.

מנה אהובה: ''בשר טוב ובירה באמצע הלילה''.

חומרי גלם אהובים: ''פירות טריים, תבלינים מהשוק, אלכוהול משובח ושוקולד מריר איכותי''.

לעולם לא אבשל: ''כוסמת. אני לא סובל את הריח...''.

מנת דגל: ''1. מנת פטיפורים שכוללת 5 כוסיות עשויות שוקולד ובהן מילוי של קרמל ואגוזי לוז, קרם שוקולד לבן ופטל, גאנש פיסטוק, מוס מריר 70% וקרם שוקולד ופסיפלורה. 2. שוקולטה חמה על בסיס שוקולד מריר, בעיקר בערבי חורף קרים''.

מסעדה אהובה: ''אחת המסעדות שהכי נהניתי בהן היא מסעדה שנמצאת על אונייה ששטה על הקו בין הלסינקי לשטוקהולם. הסגנון הוא אכול כפי יכולתך אבל ברמה גבוהה מאוד, והמנות הן של פירות ים, סלמון וסוגים רבים של דגים. גם הקינוחים מדהימים, פירות יער וקצפת, והכל קורה תוך כדי צפייה על הים ועל אינסוף האיים בדרך מתוך חלון ענק באנייה, בקיץ, כשהשמש בסקנדינביה לא שוקעת גם בלילה''.

השראה: ''חוויות מהחיים, מפגשים עם אנשים ותופעות''.

חלום: ''Peace and Love''.

רואי שוקולד
יד חרוצים 15, תל-אביב
טלפון: 03-6874411