שף בשקט עם אלי טראב מקרדינל שוקולד


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כשהוא יושב על הספסל ליד קולנוע גת ברחוב אבן גבירול בת''א, אלי טראב נראה כמו נער בדרכו הביתה מהתיכון. אבל האמת היא שמדובר באחד השוקולטיירים המבטיחים בארץ, בעל ידיים טובות וכישרון יוצא דופן לשילוב טעמים.

את השם אלי טראב כדאי להתחיל לשנן. הוא אמנם רק בתחילת דרכו בעולם השוקולד אבל לטראב יש את הכישרון שכל שף וקונדיטור מייחלים להם: שאר רוח בשילוב טעמים ויצירתיות. השאלון הפעם עם שוקולטייר מתוק במיוחד.

שם: אלי טראב.

חנות: קרדינל שוקולד גורמה.

לימודים: ''רק בתיכון. שוקולד למדתי להכין מספרים''.

סגנון בישול: ''מתכונים קלאסיים של שוקולד והמצאות אישיות''.

עבודות קודמות: ''צורפות וציור''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''לחם עם קטשופ מחומם במיקרו''.

אם לא הייתי שף, הייתי: ''צורף''.

מנה אהובה: ''לחם טוב''.

חומרי גלם אהובים: ''קקאו, שקדים, פירות יבשים, ליקרים טובים''.

לעולם לא אבשל: ''פירות ים''.

מנת דגל: ''פרלין פרלינה עם רום וקוקוס''.

שוקולטייר מוערך: ''פרדריך באו הצרפתי''.

השראה: ''חברת השוקולד המשובח ולרונה והבמאי והאמן טים ברטון''.

חלום: ''לייצר את השוקולד הכי טוב בארץ במחיר הכי משתלם''.

שוקולטה לגדולים של אלי טראב
החומרים הדרושים:
100 גרם שוקולד מריר 70 אחוז
300 מ''ל חלב
20 מ''ל ברנדי
מעט גרידת תפוז או לימון, קינמון וצ'ילי

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בכמה פולסים של 10 שניות.
2. מרתיחים את החלב עם התבלינים ומסננים.
3. שופכים כרבע מכמות החלב על השוקולד המומס ומערבבים.
4. מוסיפים את שאר החלב, מערבבים, מוסיפים את הברנדי ומחלקים לשתי כוסות.
* ניתן להוסיף למעלה מעט קצפת רכה.

קרדינל שוקולד גורמה
אבן גבירול 60, תל אביב
טלפון: 03-6958612