לילה באופרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ההצלחה המסחררת של הערב היתה טרטר הסלמון, אחת המנות הראשונות הטובות ביותר שאכלנו בעיר. חבל לפרט את הטעמים הרבים והמורכבים במנה הקטנה והמקסימה הזו, מפחד להרוס לסועדים הבאים את ההפתעה. המלצרית המשועשעת חדה לנו חידה ושאלה מהו המרכיב הדומיננטי ברוטב המתקתק. לא רק שלא הצלחנו לנחש, אף הופתענו מהתשובה

הבחור שלי לוקח אותי למסעדת בנג'מין סיגל, שכל מה שאני יודעת עליה הוא שהיא המסעדה של בעלי הבאגסי בפלורנטין, שהיא במגדל האופרה ושאני צריכה להתלבש יפה. כמה טוב יכול להיות מקום במגדל האופרה?, תהיתי בספקנות וענדתי את ה''עגילים-לאירועים-מיוחדים'' שלי.

לכן, כשנכנסנו לבנג'מין הופתעתי לגלות שבלב הקניון שעל שפת הים, ממוקמת לה מסעדה שיקית ממש. העיצוב מרשים והאווירה יוקרתית. נותר רק לברר מה טיב האוכל. אז הזמנו שתי מנות ראשונות ושתי עיקריות, כולן על פי המלצת המלצרית, והמתנו, תוך לגימת כוסיות יין אדום.

כשהמנות הראשונות הגיעו, התחלנו להבין שהפעם נפלנו טוב. רביולי קרם פטריות ומסקרפונה ברוטב שמפניה, עגבניות מיובשות ושמן כמהין היתה מנה מעניינת, בלתי שגרתית ועדינה, כזאת שלא יושבת כבד על הבטן לפני העיקריות. אבל ההצלחה המסחררת של הערב היתה טרטר הסלמון, אחת המנות הראשונות הטובות ביותר שאכלנו בעיר. חבל לפרט את הטעמים הרבים והמורכבים במנה הקטנה והמקסימה הזו, מפחד להרוס לסועדים הבאים את ההפתעה. המלצרית המשועשעת חדה לנו חידות ושאלה מהו המרכיב הדומיננטי ברוטב המתקתק. לא רק שלא הצלחנו לנחש, אף הופתענו מהתשובה: קרמל. הופתענו גם מכמה יכולה מנה ראשונה להיות מוצלחת, וחריגה בנוף הראשונות המוכר לנו.

למנה עיקרית קיבלתי צוואר כבש צלוי בתנור, שהוגש עם פירה פסטה שוויצרית. זוהי תוספת מקורית שהלמה את המנה, ובכלל, בצלחת היו עוד כל מיני הפתעות כמו ארטישוק ירושלמי וקונפי שום, כך שתמיד היה מה להכניס לפה יחד עם הבשר כדי לתבלו בטעמים. הבשר עצמו היה רך ונפלא, והבחור שלי עצם עיניים והמהם בשקט בפה מלא לאחר שחתך לעצמו פרוסה ממנו.

הוא אכל חזה עוף, מנה שמפתיע לשמוע גבר מזמין. אבל בעל הבית התעקש שזו המנה הכי טובה במסעדה שלו והיינו חייבים לטעום כדי להאמין. ''תשמעי, מה שאפשר לעשות עם חזה עוף'', אמר לי בחורי לאחר הנגיסה הראשונה. ''זה מעולה'', הוא אישר ואני גרפתי מצלחתו חתיכה וגם גנבתי כמה ירקות אפויים ופטריות שהוגשו בתוספת למנה שלו, הכל בריבת בצל וג'ינג'ר.

לקינוח עברנו לבר, לסיגריה. הוא לא אוכל מתוקים, אבל אני ליקקתי בתאווה פונדנט פונדו- סופלה שוקולד שהשוקולד הנוזלי הממלא אותו משמש כפונדו לטבילה של מבחר פירות הפזורים סביבו בצלחת.

מאז הארוחה בבנג'מין סיגל, כשאני מתבקשת על ידי חברים להמלצה על מקום יפה וטעים לארוחת ערב, יומולדת או כל שמחה אחרת, אני סוף סוף לא מהססת ומדווחת שבמגדל האופרה יש מסעדה מצוינת, יפה, קלאסית ועם אוכל מעולה. אם היא רוצה, אני אומרת לחברה ששואלת, אשמח להשאיל לה את העגילים החגיגיים שלי.

בנג'מין סיגל
אלנבי 1, בניין האופרה, תל אביב
טלפון: 03-5166224