פשוט וטעים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

היא לא מעוצבת על פי שום טרנד, אין לה מארחת בכניסה ולא שאנסונים צרפתיים ברקע. ובכל זאת הצליחה מסעדת ''פשוט טעים'' הגלילית לשבות את ליבה של עיינה גל הסטודנטית התל-אביבית המתוחכמת והנהנתנית

ההמלצה על פשוט טעים מיועדת לאנשים שבאמת ובתמים מחפשים את הטעם ואת הפשטות. ''פשוט טעים'' בשבי ציון איננה מסעדת גורמה תל-אביבית; היא אינה מעוצבת בשיק, היא לא מגישה תפריט על נייר קלף מעוטר, אין לה מארחת בכניסה וגם לא שאנסונים ברקע. היא מקום פשוט שמגיש אוכל טעים, בלב מושב גלילי עם מרחבים מוריקים אליו מגיעים בנסיעה על כביש המשקיף אל הים היפה של עכו ונהריה. ואם כל אלה טובים לכם, זה מקום בשבילכם.

אני ומור קפצנו לצהריים, ולא נתנו לשלט המכריז על פלאפל להטעות אותנו. בפנים ישבו, באמת, שני ילדים שאכלו פלאפל בלאפה ונראו די מרוצים, אבל אנחנו רצינו יותר, וקיבלנו.

התפריט הפשוט מציע כל מה שחושקת נפשו של אדם רעב לקבל במסעדה חלבית בצהרי יום. פתחנו בשני מרקים כמנות ראשונות, כשמור לוגמת מרק בצל מלוח וטוב ואני נהנית ממרק פטריות מהביל וסמיך. בחוץ אמנם שרר באותו יום סתיו חום של 40 מעלות אבל בפנים ממוזג והמרק השלים את אווירת ה''יום חורף קודר''. אחרי שהגענו בערך למחצית המנה, החלפנו קערות, למה שכל אחת תהנה רק מטעם אחד?.

קערות המרק המלוקקות למשעי שלנו הוחלפו חיש קל במחבת לוהטת עם שקשוקה, סלסילת לחמים וסלט רענן המוגש לצד פשטידת תרד פריכה ונהדרת. את הפשטידה בחרנו מתוך מגוון רב של פשטידות מוצעות: גבינה, תירס, קישואים ועוד. המבחר משתנה בכל יום.

למנה עיקרית ביקשנו רביולי בטטה ברוטב שמנת, שהפתיע במילוי הכתמתם והעז, שהיה מלא נוכחות אבל לא מכביד מדי. אמנם לפעמים יכול רביולי בטטה להוות מנה אחרונה, אבל בכל זאת רצינו להתרשם ממגוון הקינוחים שמכינים במקום ולכן קינחנו בקציפת תפוז מרירה ומצוינת. שתי מנות כתומות וטעימות.

ביציאה מהמסעדה הקטנה מצוי ספר אורחים, ובו כצפוי מספר הקדשות מלקוחות שמסתיימות בצמד המילים ''פשוט טעים''. כל כך צפוי ולא מקורי אבל מה-זה מתבקש! כי זה אכן פשוט, וזה לגמרי טעים. מקום חמוד ומומלץ גם למטיילים באזור וגם למקומיים.

פשוט טעים
שבי ציון ת.ד 108, נהריה
טלפון: 04-9822332