מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פריחת הפטרוזיליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

כבר בשלב המנות הראשונות בעסקית של מסעדת פטרוזיליה הבינה שפרה צח למה נוהרים למקום כל יום בצהריים עשרות אנשי עסקים מהמתחם עם בטן מקרקרת ופנטזיות על כדורי פלאפל פריכים, חצילים בטחינה, שיפודים על גריל פחמים, ופיתות שמנמנות, טריות וחמות

העיסוק האינטנסיבי באוכל ובמסעדות הפך את כותבת שורות אלו למוקד פניות הציבור בקרב משפחתה וחוג מכריה. לפחות אחת לשבוע מתקבל טלפון מסוג: ''בדיוק עכשיו אנחנו בנמל תל-אביב. איפה את ממליצה לנו לאכול?'' או: ''אמא שלי בת שמונים בשבוע הבא, ואת יודעת איך היא עם אוכל. לאן בכל זאת אפשר לקחת אותה?'' וגם:''אנחנו חוזרים מחולון לאריאל. יש איזו מסעדה כשרה בדרך''?.
למרבה הצער, לא אחת מתברר לי שהפייבוריטית עליה רציתי להמליץ כבר לא קיימת יותר, למרות שנתוני הפתיחה שלה נראו כה מבטיחים - קונספט מעניין, עיצוב ייחודי ואוכל מושקע - מה שמעורר שוב הרהורים בסוגיה כבדת המשקל, מה הופך מסעדה למקום שמאריך ימים מעבר לתנופה הראשונית המתוקשרת?

''פטרוזיליה'', השוכנת במתחם המסעדות של רחוב רוטשילד, יכולה לספק סוג של תשובה. שם החליטו להתמקד בתחום הארוחות העסקיות וזה מה שהם עושים בהצלחה כבר שנים. זה אומר שהמסעדה פתוחה רק עד שבע בערב, בלי יומרה להשתלב בחיי הלילה של המתחם, העיצוב נקי ופשוט וגם התפריט חף מכל יומרה, יש חומוס, סלטים, מנות מהגריל ותוספות, כשהמנות המיוחדות לאותו יום רשומות בגיר על הלוח. האמת שכמעט אף אחד לא משתמש בתפריט המודפס, כי על כל שולחן יש מעמד קטן עם האפשרויות לארוחה עסקית, הניתנת בשלוש רמות מחיר, ארוחה של מנה עיקרית עם שתי תוספות וכוס שתייה ב-40 ש''ח, או ארוחה הכוללת גם מנה ראשונה ב- 48 ש''ח או 54 ש''ח, בהתאם למנה העיקרית. ובכל זאת, התנועה הערה בשעת הצהריים בה ביקרנו מעידה שזו יותר ממזללה סטנדרטית. טעימה מהאוכל מבהירה למה: הכל כאן מוכן במקום, טרי, טעים ומשביע. כדורי הפלאפל הפריכים טוגנו זה עתה, הסלטים, כולם מתוצרת עצמית ובתיבול עדין, מהם אהבנו במיוחד את החצילים בטחינה ואת סלט הכרוב בתחמיץ. את הבשר מקפידים לרכוש טרי מדי יום והוא נצלה על גריל פחמים ולא על גז, מה שמוסיף לו טעם קל של עישון. עכשיו רק תוסיפו לזה את הפיתות השמנמנות שמכינים במקום. בעצם, אולי עדיף לא להוסיף, כי כשמתחילים אי אפשר להפסיק, כמו שקרה לנו בשלב המנה הראשונה. לכן, בתור איזון קלורי, החלטנו ללוות את העיקריות שלנו – סטייק אנטרקוט וחזה עוף במרינדת תבלינים – רק בסלט ירקות, שהגיע בקערה ענקית, חתוך קטן כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל של מיץ לימון ושמן זית.
זהו. מה צריך יותר, בעצם?
לפחות עכשיו יש לי תשובה מן המוכן לשאלה: ''יש עסקית כשרה ברוטשילד?''.

פטרוזיליה
שדרות רוטשילד 47, תל אביב
טלפון: 03-5162468