הרהור ארכיטקטוני על בר יפואי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל

לרגל פסטיבל ''טעימות מיפו'' נתבקשתי על ידי עורכת האתר לבקר בג'אפה בר, הבר של ניר צוק הממוקם במתחם הקולינרי של האושיה היפואית ולחזור עם רשמי הקלילים. אני אמנם אוהב אוכל טוב ומחבב מאוד אלכוהול וברים, אבל לפני הכל אני אדריכל, כך שהחלל המיוחד שבו בחר ניר צוק והקשר שלו לרחוב ולחומות יפו העתיקות, עניין אותי לא פחות מהאפס פילזן התורכית המשובחת ומנקניקיות העגל המצוינות.

ניר צוק, השף והמותג בחר להתנחל בתפר שבין יפו העתיקה של תוך-החומות ליפו של חוץ-החומות. המתחם הקולינארי שלו יושב בתוך סדרה של חללי מעבר בין החומה (זו שנהרסה בסוף המאה ה-19 ונקראת רחוב הצורפים) לרחוב המסחרי הראשי של יפו שלפני 1948 (מה שנקרא בעבר רחוב עג'מי, וכיום, רחוב יפת). העושר החללי של מבני החאן עם החצר בם יושבת המסעדה קורדליה, המעברים המקורים בתוכן ממוקם ביסטרו נועה, והאורווה לשעבר שהפכה לג'אפה בר, מאפשרים לצוק להציג את חזון הלייף סטייל ואת הווירטואוזיות הקולינארית שלו באיפיונים ובחתכים שיווקיים שונים.

שלוש המסעדות פועלות מתוך מטבח אחד ומקושרות בסדרה של מעברים פנימיים. שלוש הבמות מאפשרות לצוק לייצר מגוון של תפריטים ואירועים לכל אורך היום, מארוחות בראנץ' בנועה דרך עיסקיות בלאונג', ארוחות ערב במסעדת השף קורדליה וארוחות לילה בג'אפה בר הנפתח בתשע ונסגר עם אחרון האורחים.

חלל הג'אפה הוא קמרון מקושת גבוה מאוד עשוי אבני כורכר חשופות עם נגיעה עיצובית מינימאלית. ההתערבות העיצובית כוללת נברשת בודדת, בר רחב מאוד התופס בצורת 'ח' את כל החלל, ומדפי משקאות סטודנטיאליים משהו על הקיר האחורי. האווירה שנוצרת מכל אלו היא תחושת נינוחות ואינטימיות אבל לא במובן הסליזי, הלילי והמיני, שאופייני לברים אחרים בעיר.

לכבוד פסטיבל הטעימות מציעים בג'אפה תפריט טעימות מגוון ואטרקטיבי ב- 69 ₪. התפריט פותח 'בצלחת אנטיפסטי יפואי' נעים ומפנק. מתוך העיקריות טעמנו את הצלע בעישון עדין ברוטב קטלני שטעמה אכן היה עדין ועשיר אך הבשר הלבן עבר ייבוש יתר. בנוסף טעמנו נקניקיות עגל מצוינות עשויות על הגריל ומוגשות חתוכות בתוספת נקניק חתוך מטוגן ותבלינים על מצע אורז לבן. זוהי בבסיסה מנת ברים קלאסית עם קריצת פיוז'ן בשימוש באורז. את האוכל ליווינו בשתיית בירת הבית מסוג 'אפס פילזן', בירה תורכית משובחת ועשירה בטעמה. לאחר דיון קצר מיקמנו אותה בין הבירות הכהות מבחינת הטעם העשיר, מעט מעושן, מעט פירותי לבין הבירות הבהירות מבחינת תחושת הכובד של המשקה. לקינוח קיבלנו קרמל בננות בקטיפת שוקולד (שאיננו בתפריט הטעימות) אותו ליווינו בגראפה שרדונה פשוט משובחת, צלולה וחזקה.

אם תגיעו לפסטיבל או ליפו בכלל, החוויה ה''ניר-צוקית'' בפורמט של 'ביסטרו לייט' כמו זה שמציע תפריט הטעימות בג'אפה בר, היא בהחלט אופציה נעימה לערב יפואי.

ג'אפה בר
יפת 30 פינת סמטת הזכוכית 1, יפו
טלפון: 03-5184668