הגביע הוא שלנו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

המון עניין עושים בארץ בשנים האחרונות מאיכות הגלידה, אומר אלון כהן, ולא מספיק מהכלים שבהם מגישים אותה. הגיג קטן ומתוק עם מתכונים למקפאים טעימים בחמש דקות. העיקר שהגביע הוא שלנו.

המון עניין עושים בארץ בשנים האחרונות מאיכות הגלידה, ובצדק. מי שטעם פעם גלידה איטלקית משובחת, יתקשה לחזור לתעשייתיות עתירות חומרי הטעם וצבעי המאכל. אבל באוכל, כמו באוכל, לא פחות חשוב הקנקן. גביעי גלידה יפים כמו אלו שאפשר למצוא השנה בחנויות המתמחות במחירים מצחיקים, משדרגים כל גלידה בינונית לקינוח רב רושם.

למשל: קחו שני כדורים גלידת וניל פשוטה, פזרו עליהם שברי פקאנים סינים מסוכרים והגישו בכלים יפים. האורחים ינשקו את ידיכם היצירתיות.
או: קחו עוגיות חמאה משובחות, שברו אותן מעט והניחו כבסיס בתחתית התבנית. מעליהן סדרו כדורי גלידה בכל טעם, קשטו בשמנת מתוקה מוקצפת ובקרם שוקולד שהכנתם דקה קודם ממיכל של שמנת מתוקה מבושלת (על אש נמוכה) יחד עם חפיסה אחת של שוקולד מריר וחצי חפיסה של שוקולד חלב ואולי עם 150 גרם של שוקולד לבן דווקא. תרגישו חופשיים לגוון, ההצלחה מובטחת. מה שבטוח, הגביע הוא שלנו.

והנה עוד מתכון ל"גלידה ביתית", אלתור שמכינים בחמש דקות, מלקקים בשלוש דקות וחולמים עליו אחר כך שבועות:

מקפא שמנת ומרנג
2 מיכלי שמנת מתוקה
2 כוסות שברי מרנג מתוצרת בית או קנויים

אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב.
2. מוסיפים את שברי המרנג ומערבבים מעט ובעדינות כדי לא לשבור את הקצף.
3. מאחסנים בפריזר וכחצי שעה לפני ההגשה מעבירים למקרר.

אופן ההגשה:
1. בעזרת כף מחלקים מנות לכלי הגשה יפים. מעל כל מנה מוסיפים כף של קונפיטורת פרי (שזיפים, תותים, תפוזים ועוד, לפי הטעם) או רוטב שוקולד.

• את הכלים המצולמים ניתן להשיג ב"טייסט, חנות עם טעם".

טייסט, חנות עם טעם
אחוזה 142, רעננה
טלפון: 09-7467520