שף בשקט עם רוני נבו מ-INI


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

את הטרנד הבא בעולם האוכל הישראלי תביא כנראה רוני נבו, השפית של מסעדת INI שחולמת לבשל אוכל על פי תורת הפאנג שוואי. בינתיים היא מבשלת אוכל בסגנון איטלקי, צרפתי ו''כל מה שביניהם''. כרטיס ביקור ומתכון לסלמון בשמנת וזעפרן

רוני נבו היא מאלו שלא אוהבים להצטלם. ליתר דיוק היא שונאת להצטלם. במקום את הפרצוף שלה היא מבקשת להציג את המנות שהיא מכינה, איטלקיות, צרפתיות ו''כל מה שבאמצע''

שם: רוני נבו

מסעדה: איני

עבודות קודמות: עשרים ושתיים שנה היה לי את קייטרינג 'גרוס' ברמת השרון, לפני זה עבדתי במסעדה בשם ''הפעמון''. עבדתי בהמון מקומות בארץ ובחו''ל. בשש השנים האחרונות אני מדריכה ויועצת פאנג שווי ואסטרולוגיה סינית במקביל לעבודה במסעדה''.

לימודים: ''שף סוסייר – איגוד השפים האירופאים, תדמור ובהשתלמויות במסעדות שונות בצרפת ובאיטליה''.

סגנון בישול: ''איטלקי, צרפתי וכל מה שבאמצע''.

מנת דגל: באיני: ''שרימפס סאמפי על מצע עשבי תיבול''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''חלות שנאפו לשבת במאפיית בזל בתל אביב. כל הרחובות הסמוכים התמלאו בריח מטריף''.

לעולם לא אבשל: ''חרקים''.

חומרים אהובים: ''בשרים, עשבי תיבול, חיבור בין מנות לתבלינים''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''קאסולה אלזאסי, סטייק פלורנטיני ובעצם כל אוכל שמחבר טעמים בסיסיים עם רטבים''.

מסעדה אהובה: ''אוקיינוס של אז.... מאוד אוהבת את ההתפלספות עם האוכל של אייל שני ואת הפשטות וניקיון הגישה של חיים כהן – אלו שני האייקונים של המטבח הישראלי''.

השראה: ''ההשראה שלי מגיעה מתשוקה להשתמש מחומרים מסוימים''.

הקהל הישראלי: ''אני אוהבת את מה שקרה לו בשנים האחרונות. אנשים נפתחו לטעמים, להתנסויות, נעלם החשש מהלא מוכר, ומצד שני הישראלים עוד נדבקים מדי פעם אל האוכל מבית ''אמא''.

חלום: מטרות שוות ערך בעיני לחלומות עם תאריך והמטרה שלי היא ללמוד לשלב אוכל גורמה עם תפיסת עולם אזוטרית כמו לבשל אוכל ''פאנג שואי''.

משפט לסיום: ''''אוכל פאנג שווי הוא אוכל שמבוסס על ין ויאנג ומחזק את המרידיאנים, אוכל מקרר, אוכל מחמם, מזונות שנקבעים לפי המפה האסטרולוגית של האדם ועוד המון דברים''.


סלמון אפוי בתנור לבנים איטלקי מוגש ברוטב שמנת וזעפרן
החומרים הדרושים:
4 פרוסות סלמון בעובי 2 ס''מ
כוס וחצי שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
קורט מלח
פלפל צבעוני או שחור גרוס
גרידת לימון
8-10 חוטי זעפרן ''פתוחים'' ברבע כוס מים מחוממים
שמן זית
רבע כוס קוניאק

אופן ההכנה:
1. מניחים את פרוסות הסלמון בתבנית משומנת, מורחים עליהן מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים
ומכניסים לתנור בחום גבוה ל- 10-12 דקות.
2. בסיר נפרד ממיסים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים גרידת קליפת לימון ואת המים וחוטי הזעפרן. מבשלים עוד דקה שתיים ומוסיפים את הקוניאק.
3. מוציאים את הדג, שופכים חצי מכמות הרוטב על הצלחת מניחים את פרוסות הדג ואת יתרת הרוטב מגישים בצד בסוסייר.

INI
השחם 14, פתח תקווה
טלפון: 03-9211123