אולה טורוס!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לזכותו של מ' ייאמר שהוא לקח את העניין ברצינות. לחובתו ייאמר שהוא לקח את העניין כל כך ברצינות, עד שלא הפסיק להכתיב פסקאות. עם המנות הראשונות הוא שחרר את ההצהרה: ''תכתבי שהפטריות במחבת הלוהטת הן מנה מתאימה לקונספט, רק שהיינו מעדיפים אותן עם פחות עשבי תיבול, ושכנפי העוף בצ'ילי הוכנו כהלכה''. אני מהנהנת ומנצלת את העובדה שהוא עסוק בדיבור כדי להשתלט על שארית הכנפיים

לקחת בשלן למסעדה זה בערך כמו להביא את סבתא לסדנת גפילטע פיש. ובכל זאת, החלטתי לצרף אלי את מ', המנהל בעצמו עסקי הסעדה, כדי לבחון מקרוב את ''טורוס'', שעד לא מכבר היה סניף אל גאוצ'ו הכשר ברחוב בוגרשוב פינת פינסקר בתל אביב, עד שהחליט ללכת בדרך עצמאית.

לזכותו של מ' ייאמר שהוא לקח את העניין ברצינות. לחובתו ייאמר שהוא לקח את העניין כל כך ברצינות, עד שלא הפסיק להכתיב לי פסקאות מראשית הארוחה ועד סופה. ''תכתבי שהמלצרית מתמצאת היטב בסוגי הבשר ומסבירה בצורה טובה'', הוא פוקד עלי, אחרי שהמלצרית ניגשה אלינו כדי לקחת את ההזמנה למנות העיקריות והסבירה על כל אחת מהן. עם המנות הראשונות הוא משחרר את ההצהרה הבאה: ''תכתבי שהפטריות במחבת הלוהטת הן מנה ראויה ומתאימה לקונספט, רק שהיינו מעדיפים אותן עם קצת פחות עשבי תיבול, ושכנפי העוף בצ'ילי הוכנו כהלכה''. אני מהנהנת תוך שאני מנצלת את העובדה שהוא עסוק בדיבור כדי להשתלט על שארית הכנפיים, שאכן, מה יש לומר, עשויות כהלכה. ''אה, ותצייני גם שהמנות גדולות ונדיבות''. הנה אני מציינת.

הגענו לעיקריות. התלבטות. מצד אחד, נוספו לתפריט כמה תבשילים שנראים מעניינים. מצד שני, ההתמחות הידועה של המקום היתה ונשארה בשר בגריל, אפילו עם אותו גריל-מן. מצד שלישי, אנחנו גם לא סגורים בשאלה איזה בשר ניקח. מ' טוען שהוא ''איש של פילה'' בעוד שאני מעדיפה את החלקים הנגיסים יותר. בסופו של דבר אנחנו מחליטים על מיקס קצת מורכב: גריל מעורב לשני סועדים (700 גרם, במחיר של 169 ש''ח) שכולל, לפי התפריט, סינטה, אסאדו עגל, אנטרקוט ופרגיות. אבל את הפרגיות אנחנו מבקשים להוציא מהמנה כדי לדגום באמצעותן את אחד מחידושי התפריט, את ה''פוליטו'', נתחי פרגיות בגריל ברוטב בוטנים, חלב קוקוס וצ'ילי, המוגשים במחבת ברזל לוהטת. מ' טועם מנתחי הגריל השונים ופוסק: ''הסינטה קצת סיבית, האסאדו והאנטרקוט טובים מאוד''. באשר לפוליטו דעותינו חלוקות: הפרגית עצמה רכה ועסיסית, אבל הוא טוען שהרוטב מלוח מדי ולדעתי הוא טעים.

בשלב התוספות מ' שוב עובר לקצב הכתבה: ''במנה של תפוחי האדמה ברוטב צ'ילי הרוטב יותר מדי מודגש, לעומת זאת הצ'יפס מצוין. שיפודי הירקות טעימים אך לא מספיק מגוונים, יש רק שני סוגי ירקות, עגבניות ופלפלים. תוספת של בצל וזוקיני, למשל, היתה יכולה להתאים פה''.

הקינוחים בטורוס נותרו בסגנון המתוקים הדרום אמריקאיים, בגרסה הכשרה שלהם, ומתוכם אנו דוגמים קרם בננה על מצע קדאיף שהיה טעים ומקורי, ו''פררו'', שהוא כיפת שוקולד עשירה. מ' טוען שאחרי ארוחה כבדה שכזו מתאים לו דווקא קינוח פירותי קליל, מה שלא מפריע לו ללקק את שתי הצלחות.

למחרת אני מקבלת ממנו מייל: ''היה מוצלח. נהניתי''. טורוס, קחו זאת כמחמאה רצינית.

טורוס
בוגרשוב 49 פינת פינסקר, תל אביב
טלפון: 03-5256455