מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כמו תיירים בארץ זרה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שתי המנות הראשונות והמצוינות שבחרנו מדגימות את יכולתו של השף ללהטט בחומרי גלם: האחת, עצם עגל בציר עגל, שמולאה במח העצם עצמו יחד עם שלושה סוגי פטריות, שיטאקי, פורצ'יני ומורל. בשנייה, ''וורסיות בכבד אווז'', משמש כבד האווז ליצירת שלוש מנות שונות על צלחת אחת: נתח צרוב על גבי טוסט, סיגר במילוי כבד אווז ומוס כבד אווז בריבת בצל - כל אחת חגיגה בפני עצמה

הדייט הראשון שלנו עם ''אוליב ליף'' היה לפני שנה בערך, בארוחה עסקית בצהרים. כבר אז התרשמנו מהצרפתיה האנינה הזאת, שלמרות מיקומה במלון שרתון תל-אביב, מגלה תחכום ויצירתיות יוצאי דופן. אז גם החלטנו שעוד נמצא הזדמנות להגיע לכאן בערב, לפגישה מעמיקה יותר. והנה סוף סוף זה קרה. יום הולדת שחל השבוע נראה לנו אירוע הולם. ואכן, כל מה שמצא חן בעינינו בהיכרות החטופה הקודמת, מצא את ביטויו בהרחבה בפגישה הנוכחית. בערב משילה מעצמה ''אוליב ליף'' את החזות העסקית והופכת לגבירה אלגנטית, מקפידה על כל פרט ומרשימה במנות יוקרתיות ויינות מובחרים.

התפריט מוגדר כ''צרפתי ים-תיכוני''. השף הצעיר (מאוד) והמוכשר (מאוד) דוד ביטון, השכיל ליצור בישול איכותי כשר ללא שימוש בתחליפי שמנת או חמאה, הנשען על חומרי גלם משובחים, פירות וירקות עונתיים ושימוש בשמנים ארומטיים ובעשבי תיבול, כשלכל זה נלווית הגשה בכלים יפיפיים. קחו למשל מנה המכונה ''סביצ'ה דג ים שוחה במרק חצילים בלאדי קר''. המנה מוגשת במעין תרווד מחרסינה, כשמרק החצילים המהווה את בסיס המנה מקבל את סמיכותו ומרקמו העדין מ…טופו, ועליו נח מגדל של נתחי סביצ'ה מעוטרים פרוסות בצל סגול ועלי כוסברה – יפה ומיוחד.

שתי המנות הראשונות והמצוינות שבחרנו מדגימות את יכולתו של השף ללהטט בחומרי גלם: האחת כללה עצם עגל בציר עגל, שמולאה במח העצם עצמו יחד עם שלושה סוגי פטריות, שיטאקי, פורצ'יני ומורל. בשנייה, ''וורסיות בכבד אווז'', משמש כבד האווז ליצירת שלוש מנות שונות על צלחת אחת: נתח צרוב על גבי טוסט, סיגר במילוי כבד אווז ומוס כבד אווז בריבת בצל – כל אחת חגיגה בפני עצמה.

הדגים תופסים בתפריט מקום מכובד, כמעט זהה לזה של הבשרים, והם כוללים גם מנות שאינן מוגשות במקומות רבים, כמו פילה לוקוס או דג ברמונדי, גידול חדש יחסית בישראל שלא רבים זכו להתוודע לבשרו הטעים. אנחנו, חובבי בשר שכמונו, נהנינו מאוד משתי מנות בשר משובחות: צלעות טלה, שהוגשו עם בורגול מאודה שספג את ציר הטלה, ופילה בקר שנצלה לדרגת מדיום- רייר, והוגש על מצע של פירה שורשים וירקות מוקפצים בציר עגל.

לסיום בקשנו לחתום עם משהו קליל יותר, מה שהביא אל שולחננו מגשון עם כדורי סורבה בגוונים שונים של אדום: סורבה שזיף אדום-כתמתם, סורבה פירות יער באדום-יין וסורבה נקטרינות ורדרד.

בניגוד ל''דיל'' המשתלם של הצהרים, המחירים בערב יקרים יחסית וארוחה כמו זו שאכלנו תעלה כמאה דולר לזוג. מצד שני, היא מאפשרת להרגיש, ולו לשעתיים, כמו תיירים בארץ זרה. ובמציאות שלנו, גם זה משהו.

אוליב ליף
הירקון 115, תל אביב
טלפון: 03-5219300