אל גאוצ'ו - ארגנטינה אלופה, למרות הכל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אנחנו מתכבדים בקוקטייל הבית של אל גאוצ'ו ראשל''צ. אנחנו פותחים בנקניקיית צ'וריסו שחומה ועסיסית, אמפנדה במילוי בשר טחון, ואנצ'ילדה – טורטיה מטוגנת במילוי בבשר פרגית קצוץ ומתובל. היין האדום של יקב פסגות רק מוסיף תנופה...

בפעם הראשונה שתכננו להגיע לאל-גאוצ'ו בראשון- לציון, לרגל הפיכת הסניף לכשר, נדחינו בנימוס מפאת חוסר מקום. ארגנטינה בדיוק ניצחה את מקסיקו במונדיאל, ברשת הוכרזה יממה של 50% הנחה על התפריט לרגל הניצחון, ואוהדי הכדורגל והבשר נהרו בהמוניהם.

בביקורנו כעבור שבוע כבר היתה התמונה שונה - ארגנטינה הפסידה ברבע הגמר, המסעדה חזרה לתפקד כרגיל, ותלבושת המלצריות, בדמות מדי הנבחרת, נותרה כתזכורת עגומה לתקוות שנגוזו. אבל אנחנו, אם לומר את האמת, באנו בעיקר בגלל ההתמחות השניה של ארגנטינה אחרי הכדורגל – הבשר.

רק מספר שבועות חלפו מאז הכשרת הסניף, וכבר עשתה לה השמועה כנפיים. אחרי הכל, אין עוד הרבה מקומות שמתאימים לקרניבורים שומרי כשרות, מה גם שהתפריט נותר כמעט כשהיה – הבשרים היו כשרים גם קודם, כך שעיקר השינוי נרשם בגזרת הרטבים והקינוחים שהפכו לפרווה.

למרות קיומן של אי-אלו מנות צמחוניות, ברור שלכאן באים לאכול בשר, טוב והרבה. לחם יגישו לכם רק אם תבקשו, ועדיף שלא, כדי להשאיר מקום לחלק החשוב באמת. אנחנו מתכבדים בקוקטייל הבית ומנחים את המלצרית להעלות למגרש את המנות האופייניות ביותר. בנבחרת הפותחת - נקניקיית צ'וריסו שחומה ועסיסית, אמפנדה במילוי בשר טחון, ואנצ'ילדה – טורטיה מטוגנת במילוי בבשר פרגית קצוץ ומתובל. ''מתקפה משולבת'' כפי שהיו מכנים זאת פרשני הספורט, שהיין האדום של יקב פסגות מוסיף לה תנופה.

והנה אנו כבר בפתח המחצית השניה, הנפתחת במהלך מבטיח: מרחשת גחלים ועליה מדגם מייצג של נתחי בשר משובחים. המלצה חמה: לצאת מההזמנה הסטנדרטית של האנטרקוט, וללכת דווקא על האסאדו והצ'וריסו. נכון, הם שמנים יותר, אבל אם כבר כולסטרול – זו הדרך הטעימה ביותר לקבל אותו. האסאדו הוא נתח עסיסי של בשר צלעות, והצ'וריסו, שמבחינתנו היה המוצלח ביותר מבין השלושה, הוא מה שמוכר לנו כ''סינטה'' – לא בשר משוטח אלא נתח עבה, מלבני כמעט, במרקם נגיס. צליה בדרגת מדיום, כפי שביקשנו, משאירה את תוכו ורדרד ושופע מיצי בשר. יחד עם הבשר מוגש סלט רענן, כך שהתוספת היחידה שביקשנו היתה צלחת אחת של ''סלטיניה פרובינסיאל'' – פרוסות תפוחי אדמה צלויות בעשבי תיבול.

כוחותינו נערכים בהגנה לקראת ההכרעה. אל גאוצ'ו מצידה מעלה לסיום שני שחקני חיזוק שאי-אפשר לעמוד בפניהם: ''צ'חה'' - קינוח ארגנטינאי מסורתי המבוסס על מרנג, מקצפת ומילוי אפרסקים, ו''פררו'' – מכת מחץ של שוקולד עם אגוזים. עוד כוסית של ליקר ''פרה-אנג'ליקו'' לסיום ואנחנו מוכנים להכריז בפה מלא: מונדיאל או לא, במגרש הזה – ארגנטינה ניצחה.

אל גאוצ'ו ראשל''צ
המכבים 40, ראשון לציון
טלפון: 03-9664301