הפרח בגני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אלון כהן אוהב עוגיות. בתו בת החמש אוהבת צורות. יחד הם חגגו על סט חותכני העוגיות החדש שנמכר ברשת ה"קוק סטור'', ויש גם מתכון מדהים לעוגיות ריבה

עם התקדמות החופש הגדול והלחימה בלבנון אנחנו מוצאים את עצמנו מכינים יותר ויותר עוגיות. לא צריך לצאת בשביל זה מהבית, זו עבודה מדיטטיבית שנמשכת שעות ויש בה גם סוג תראפיה שלא לומר נחמה, כשבסוף זוללים את העוגיות.

בחודש וחצי האחרונים הספקנו לבדוק לפחות תריסר מתכונים של עוגיות, אבל זה המצורף כאן הוא הטוב מכולם. בצק חמאה משובח עם ריבה מצוינת שמייצרים יחד עוגייה ביתית מעולה. העבודה עם הבצק לא קלה ובעונה הזאת של השנה, חשוב לעבוד בחדר ממוזג היטב. אבל יותר מהעוגיות, התפעלנו מהחותך החדש המשווק כעת בסניפי ה''קוק סטור'', מתוצרת חברת LURCH הגרמנית, שיודע להכין את העוגיות האלה בשש צורות, של כוכב, פרח, מעוין ועוד. בגיל חמש תגלית כזאת היא סוג של אושר.

עוגיות סנדביץ' עם ריבה
חומרים ל-25 עוגיות סנדביץ':
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס (75 גרם) אבקת סוכר
2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח
1/4 כפית מלח
1/3 כוס (80 מ''ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% או 38%
כמה כפות ריבת תותים משובחת למילוי
אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את הקמח, מלח ואבקת הסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) לתערובת פירורית.
2. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים שמנת מתוקה. לשים רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעתיים למקרר להתייצבות.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים על נייר אפייה מקומח קלות לעלה בעובי 1/2 ס''מ. קורצים צורות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חצי מהעוגיות קורצים עם חור במרכז בכל אחת מהצורות. מהשאריות מרדדים וקורצים שוב.
4. אופים את העוגיות כ-10 דקות עד שהן מתחילות להזהיב. מצננים לחלוטין.
5. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות מעל הפרחים עם החור במרכז ומרכיבים את הסנדביץ': ממלאים את הפרחים השלמים בכפית ריבה ומכסים בעוגיה עם חור. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

את חותך העוגיות ניתן להשיג בסניפי ה''קוק סטור'' ומחירו 79 ₪.