שף בשקט עם ג'סיקה מקליסטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

רובנו נוהגים לשתות את התה, אבל ג'סיקה ישראלי פיתחה עבור חברת קליסטו, מתכונים לבישול עם תה. בשבוע שעבר, במסגרת פסטיבל ''בריא בתל אביב'', היא הדגימה לקהל איך מבשלים בתה. המתכון מצורף

יש מי שמאמינים שאוכל נועד להשביע. יש כאלה שאוכלים בשביל ההנאה. ג'סיקה ישראלי מבשלת בשביל לפתות. קחו לדוגמא את חזה העוף על מצע אורז בסמטי בניחוח תה יסמין ירוק שהיא מכינה עם התה של ''קליסטו''. המתכון בסוף

שם: ג'סיקה ישראלי.

עיסוק: מתמחה באוכל, אהבה ורומנטיקה.

עבודות קודמות: ''ייצרתי רטבים ותבלינים ושיווקתי למעדניות גורמה. בנוסף, הפעלתי שרותי קייטרינג אישיים. כיום אני מעבירה סדנאות של בישול מנות מעוררות תאווה ועושה סלסילות פיקניק וארוחות רומנטיות''.

לימודים: ''בעצמי, מהחיים''.

סגנון בישול: ''מאחר ואני ילידת אורוגוואי יש השפעה גדולה של איטליה וספרד על האוכל שלי''.

מנת דגל: ''פלטת פיתוי. אוכל של 'פינגר פוד', שאוכלים עם הידיים ונועד לפתות. למשל, כפית מציצה להפתעה שככל שמוצצים אותה כך נחשפים טעמים ומרקמים חדשים''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''בגיל חמש, תשע בערב, אחרי שהמטבח נסגר, אני נכנסת אליו וממציאה דברים''.

לעולם לא אבשל: ''חיות נחמדות ואיברים לא ברורים''.

חומרים אהובים: ''תימין, פלפל שחור גרוס, שום''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''זו בעיה, קשה לבחור. זה כמו לשאול איזה ילד את הכי אוהבת''.

מסעדה אהובה: ''מור וקינמון שליד הכינרת''.

השראה: ''את בעלי מצאתי אחרי המון חיפושים ואז נפל לי האסימון והבנתי שקשה למצוא זוגיות אבל עוד יותר קשה לשמר אותה. אז החלטתי שאני אעשה סדנאות למנות מעוררות חשק ותאווה וארוחות רומנטיות וסלסילות פיקניק לשימור הזוגיות''.

הקהל הישראלי: ''תענוג לעבוד איתו. אוהב חידושים, ריגושים. אני אוהבת את התגובות של הקהל, לפני שהם אוכלים הם כבר מתעלפים ממה שהם רואים''.

חלום: ''לגרום לאנשים לאהוב ולהתרגש, לשבור שגרה, באמצעות האוכל''.

והנה המתכון על בסיס התה של ''קליסטו'' לחזה עוף מעושן בתה שחור ''למונרו'' על מצע אורז בסמטי בניחוח תה ירוק ''יסמין'' ואפונה:

החומרים הדרושים לתערובת העישון:
100 גרם סוכר דמררה
100 גרם אורז בסמטי
30 גרם תה

חומרי החזה הממולא:
2 חזות עוף (כ- 200 גרם כל נתח)
לימון חצוי לשניים
6 כפות שמן זית
½ כוס עגבניות מיובשות בשמן זית
אורגנו

לאורז:
4 כפות שמן זית
1 כוס אורז בסמטי
2 כוסות תה יסמין מחוזק ורותח
½ בצל סגול
½ כפית אבקת שום
1/3 כוס אפונה עדינה (סנפרוסט)
מלח פלפל שחור גרוס

כלים מיוחדים:
ווק
חוט שפגט / חוט מטבח

אופן הכנת תערובת העישון:
1. מערבבים את המרכיבים (סוכר+אורז+תה).
2. מרפדים את הווק בנייר אלומיניום כפול ומניחים עליו את תערובת העישון.
3. מכסים את התערובת בנייר אלומיניום ומבשלים על להבה בינונית. ממתינים עד שהתערובת תתחיל לעשן.

אופן הכנת חזה העוף:
1. מפלפלים וממליחים את הנתחים.
2. מניחים את המילוי על חזה העוף וסוגרים עם החצי השני של החזה. בעזרת החוט, מצמידים את החזה העוף סביב המילוי.
3. מזליפים את שמן הזית על החזה הממולא ומכסים בחצאי הלימון. מכניסים לווק ומכסים בנייר אלומיניום כך שהווק יהיה אטום (כדי שהחום והעשן יישמרו בתוך הווק).
4. תהליך העישון/בישול נמשך כ – 20 דקות, עד לקבלת חזות עוף בצבע מעושן (בחיתוך, צבע החזה לבן).

הכנת האורז הבסמטי:
1. שוטפים את האורז במים קרים.
2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד ריכוך.
3. מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את אבקת השום + מלח + פלפל שחור גרוס ואת האפונה ומערבבים. מוסיפים את התה הרותח ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עוד 5 דקות עם מכסה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כ- 10-15 דקות.
4. מוציאים את העוף מהווק, ממתינים כ- 5 דקות ופורסים לפרוסות אלכסוניות.