שף בשקט עם עומר מילר מפוד-ארט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עומר מילר, יד ימינו של ירון קסטנבוים, הוא האחראי על המטבח בבית פוד-ארט, משכנו של הקייטרינג היוקרתי, ושם הוא מדגים איך הופכים סל של חומרי גלם בסיסיים לחוויה חושית מסחררת. כרטיס ביקור עם נער הפלא של המטבח הישראלי

פוד-ארט הוא ליגה בעולם הקולינריה הישראלי והשף עומר מילר בהחלט עומד בסטנדרטים הגבוהים הללו. עד ה-5.7 אפשר יהיה לאכול בבית פוד-ארט, לצד התפריט הקבוע, גם שתי מנות בריאות ודיאטטיות: טרטר אינטיאס בשמן שומשום ובורי בפפיוט. מומלץ בחום

שם: עומר מילר

מסעדה: פוד ארט.

לימודים: ''בישולים, ת''א''.

סגנון בישול: ''כל מה שטעים''.

מנת דגל: ''אני שונא דגלים והסגנון משתנה כל הזמן''.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: ''בננה ותפוח מרוסקים''.

לעולם לא אבשל: ''בני אדם (אולי רק חלק)''.

חומרים אהובים: ''חצילים, טחינה גולמית ונקטרינות''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''המוסקה המדהימה של מסעדת אנג'רי בירושלים''.

מסעדה אהובה: ''ארקדיה, מוסקט, ג'וז ולוז ורפאל''.

השראה: ''ירון קסטנבוים''.

הקהל הישראלי: ''רעב מאוד''.

חלום: ''לשבת בחוף הים, להחזיק ביד נטולת כוויות מיץ אננס טרי ולצלול לתוך חלומות''.

קציצות טלה על תבשיל חומוס חם של השף עומר מילר מ''פוד ארט''

החומרים הדרושים לקציצות:
חצי קילו בשר טלה טחון
כף גרגירי כמו קלויים
לפי הטעם: בצל ירוק, כוסברה, שום כתוש, צ'ילי ירוק קצוץ, מלח ופלפל שחור

החומרים הדרושים לתבשיל החומוס:
כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות של טבעות בצל ירוק
חצי כף צ'ילי ירוק קצוץ
מעט כמון טחון, מלח ופלפל
מיץ מלימון שלם
מעט שמן זית
רסק עגבניות טרי (עגבניות טחונות בבלנדר) בכמות שתספיק להציף את הצלחת.

אופן הכנת התבשיל:
1. בסיר קטן מערבבים את כל החומרים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

אופן הכנת המנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים קציצות.
2. מטגנים בשמן זית.
3. מניחים בצלחת את תבשיל החומוס ועליו את הקציצות. מי שלא שומר כשרות, יכול להוסיף כף יוגורט עזים שתפנק את המנה עד הסוף.

בית פוד-ארט
שאול המלך 23, תל אביב
טלפון: 03-6966255