הפוך על הפוך


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 מי אמר שחובה לאכול ארוחת בוקר בבוקר? ומי אמר שאי אפשר להגיש סושי במסעדה מרוקאית או למרוח את השוקולד על הלחמנייה עוד לפני האפייה? ארבע מנות שישאירו אתכם פעורי פה או לפחות מחויכים מאוזן לאוזן

כרמלה בנחלה
כרמלה בנחלה הצניחה את ההפתעה הראשונה על שולחננות. מסתבר שאת ארוחת הבוקר המפורסמת של השף דניאל זך, זו עם הפרעצלס החמים והסלטים המשובחים, יגישו מעתה דווקא אחר הצהריים. עד לאחרונה הוגשה ארוחת הבוקר בכרמלה בנחלה רק בסופי שבוע (ובבוקר!). מעתה ועד סוף הקיץ היא תוגש גם בימות השבוע ודווקא בשעות אחר הצהריים, בין ארבע לשש. מי שירצה לשדרג את ארוחת הבוקר יוכל להחליף את מנת הביצה והבייקון (או חזה ההודו מעושן) במנת ניוקי תפוחי אדמה המוגשים ברוטב עגבניות מיובשות, אורגנו, לימון ושום עם גבינת מוצרלה ואצות ים או בגבינת עיזים מותכת בקימל ושומשום שחור ברוטב דבש, משמש וצנוברים (מוגש עם פאפאדם) או במאפה יומי אחר וליהנות מבראנצ' משובח של אחר הצהריים.
מחיר ארוחת בוקר זוגית (אחר הצהריים), 118 ₪.
ה- Five O'clock Breakfast תוגש בימים ראשון-חמישי במקביל לתפריט העסקיות.
כרמלה בנחלה
התבור 46 , פינת הרמב''ם, במדרחוב, תל אביב
טלפון: 03-5161417

אורו
גיא פרץ, השף של מסעדת אורו, מתמחה בדרך כלל במטבח הצפון אפריקאי ושמם של תבשילי הטג'ין שלו הולך לפניהם. אבל פרץ עם יד על הדופק ועם חיבה גדולה למטבח האסיאתי החליט לא להגביל את עצמו. בתפריט החדש של מסעדת אורו הוא מציג את הפרשנות שלו לטרנד האסיאתי – הסושי המרוקאי. לפני שנופלת לכם הלשון, כדאי להזכיר שכבר חשבו על זה קודם ואפילו המציאו לזה שם – פיוז'ן, אבל חייבים להודות שלא כל אחד יודע להפוך סשימי טונה למאקי מרקש (נתח טונה עטוף בעלה סיגר פריך) או ליאמגוצי (רול פרגיות במלית פירות יבשים) כמו השף של אורו.
אורו
תחנת דלק אלון, בכניסה למושב גאליה
טלפון: 08-9316617

לחמים
המון לחמים משובחים יש ב''לחמים'', מהמאפיות המוצלחות בארץ, אולי הטובה מכולן. רובם הגיוניים בעליל, כמו למשל הלחם הכפרי עם החיטה המלאה והשיפון למשל, לחם הזיתים או לחם ארבעת הדגנים. גם במגוון המפתה והנפלא של לחמי הבריאות אין שום דבר משעשע. מה מצחיק בלחם אורגני או בחלה עשויה קמח מלא שהיא אוורירית, רכה וטעימה כל כמה שחלה מקמח לבן יכולה להיות וגם יותר מזה? אבל ליד הקופה, בסלסילה תמימה למראה אורבות לכל לקוח לחמניות השוקולד. לחמניות עגולות תמימות למראה המנוקדות בשוקולד בלגי משובח. ביס אחד וגם אתם תשאלו את עצמכם, מי לעזאזל אמר שאי אפשר להכניס את השוקולד ללחמנייה לפני האפייה?
לחמים
החשמונאים 99, תל אביב
טלפון: 03-5618111

לחם ארז
הגימיק השובב התורן של ארז קומורובסקי הוא פרוסת לחם ענקית שמשמשת במקום צלחת. ולמה באמת להגביל את השימוש בלחם לאכילה בלבד כשאפשר גם להגיש עליו את הארוחה ולשעשע את האורחים? גם הפעם מתגלה קומורובסקי כאופה מחונן אבל לא פחות מזה חושף את הילד שבו, זה שלא מפסיק לרצות לשחק באוכל. תיזהרו, זה מדבק.
לחם ארז
ברקת 3, הרצליה פיתוח
טלפון: 09-9559892