le Jardin des Sens - צרפת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת הדגל של האחים לורן וג'אק פורסל, ממונפלייה שבצרפת. שני התאומים, הם גם הבעלים של מספר מסעדות נוספות

le Jardin des Sens, Montpellier - לה ג'רדן דה סנס, או גן החושים בעברית, היא מסעדת הדגל של האחים לורן וג'אק פורסל, ממונפלייה שבצרפת.
שני התאומים, הם גם הבעלים של מספר מסעדות נוספות (רובן בצרפת אך גם בבנקוק, בבייג'ין ובלונדון).
שניהם התחילו את עיסוקם בתחום המטבח מגיל צעיר למדי. עם התבגרותם, עבדו כל אחד בנפרד אצל מיטב השפים הגדולים של צרפת (מישל ברה, אלן שאפל, מישל טראמה, מסעדת ל'ספראנס של מרק מנו ופייר גאנייר).
בלווית חבר משותף (אוליבייה שאטו) פתחו בשנת 1988 את מסעדתם במיקומה הנוכחי. שניהם במטבח בעוד אוליבייה מנהל את המסעדה. מאז הם ביחד מפתחים את עיסקיהם ואת מסעדתם. בשנת 1996 הוסיפו למסעדה 14 חדרי מלון ונהפכו לחלק מרשת רלה ושאטו היוקרתית. בשנת 1998 קיבלו את הכוכב השלישי ממדריך מישלן, שנחשב לשיא כל הזמנים (תוך 9 שנים בהגעה להישג זה). בשנה שעברה הורד הכוכב, והם כיום שוב בעלי שני כוכבי מישלן בלבד.
בחלוקה בין שני האחים לורן הוא ''שר הפנים'' (כלומר אחראי על התפריט וצוות העובדים), בעוד ג'אק נחשב ל''שר החוץ''-איש יחסי הציבור והפיתוח העיסקי.
הגדרת תפריט תהייה על בסיס מוצרים מן האיזור (דרום מזרח צרפת) ועל כן יהיו אלה חומרים משותפים לכל מדינות הים התיכון, כמו: ירקות ופירות רבים, עשבי תיבול טריים, שמן זית, בשר כבש, יונים ועוד.
המטבח הוא גסטרונומי-עילי ועל כן רמתו גבוה ומחיריו בהתאם. אווירה צעירה ורב גונית ורב לשונית (אורחים רבים באים מכל רחבי אירופה). עיצוב מופשט ונעים לעין בסגנון פיליפ סטארק. שירות נעים ומזמין.
תפריט צוהריים בעלות 50-80 יורו; תפריט טעימות ערב בעלות 120-190 יורו