להתמסר לג'אקומו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     בגלל טעות של הגורל נולד ג'אקומו ויולה, הלוא הוא יעקב פיאלקוב, בישראל ולא באיטליה. אבל גם טעויות של הגורל אפשר לתקן וג'אקומו הקים בכפר-סבא שלוחה איטלקית של ארץ המגף. שפרה צח כתבתנו קפצה אליו לביקור, התענגה על האנטיפסטי, התרפקה על הסיפורים והתלקקה מהזופה אינגלזה. את הביקור היא מסכמת בשתי מילים: לכו ותתמסרו

''יש משהו שאתם לא אוכלים?'' תחקר אותי ג'אקומו עוד לפני שהגענו אליו. כבר מההקדמה הזאת הבנו שהפעם הארוחה מתאימה את עצמה לסועדים ולא להיפך. וכך זה המשיך גם כשהגענו אל סלון ביתו, בו כבר עמד שולחן ערוך לשניים והוזמנו לבחור את המוסיקה שתנעים לנו את הזמן. מכאן ואילך הנחנו לו להוביל אותנו בנבכי המטבח האיטלקי בו הוא מתמחה, וזאת גם המלצתנו לבאים אחרינו: תתמסרו. כי ג'אקומו נהנה לתת: עוד מנות, עוד סיפורים וגם הסברים וטיפים קטנים שיעזרו לכם לשחזר את הטעמים בבית, ללא כל נסיון להסתתר מאחורי ''סודות מקצועיים''.

את הארוחה פתח מצעד של מנות אנטיפסטי. ג'אקומו הסביר לנו שמה שבארץ מצטמצם בדרך כלל לכמה סוגי ירקות קלויים בתנור, באיטליה הוא המבחן האמיתי של כל מסעדה ובזה מפגין הטבח את יכולתו המקצועית. כהוכחה הוא מראה לנו מגזין בישול איטלקי, המוקדש כולו למאתיים מנות אנטיפסטי שונות! טוב, למאתיים לא הגענו כמובן, אבל אצלנו צעדו בסך קיש אישי של בצק פריך ממולא ברוקולי ברוטב שמנת וגבינות ולצידו פרוסות בטטה אפויות עם רוטב של חומץ בלזמי,שום ודבש – מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו, וצלוחית של ''קרפצ'ו זוקיני'' ובה פרוסות דקיקות של קישוא זוקיני שהושרו קצרות בלימון ושמן זית וספגו את טעמיהם אך עדיין שמרו על מרקם מוצק ונגיס. בין לבין בצענו מפוקצ'ה טריה וריחנית, מנוקדת מלח גס ומחטי רוזמרין, וחכו, זה עוד לא הסוף. אחרי כל זה הגיע גם ''חציל מלנזנה'', פרוסות חצילים אפויות עם רוטב עגבניות, וקישוא עגול, שמולא בבשר הקישוא יחד עם פסטה ורוטב גבינה ונאפה בתנור (''הסוד הוא להעביר את הקישוא בישול קצר לפני המילוי, אחרת הוא לא מתרכך מספיק באפיה''). וכל זה, כאמור, רק לפתיחה.

כמנת ביניים התכבדנו ברביולי במילוי ריקוטה וגבינת פקורינו, ברוטב של ריקוטה וזוקיני. מספיק? מה פתאום, רק עכשיו הגענו לעיקרית: נתח אנטרקוט טוב שהוכן בפשטות, עם רוטב שהדגיש את טעמו, בתוספת ניוקי עדינים. ''אני יודע שבאיטליה מגישים ניוקי כמנה בפני עצמה, סח לנו השף, ''אבל האמת היא שאחרי הניוקי השישי בערך מתחיל לשעמם בפה''.

כשחשבנו לתומנו שכבר הגענו לסופו של מקצה ההפתעות, הסתבר לנו שיש לפנינו עוד שלושה קינוחים לבחירה: אגס ביין (''אפשר עם כל יין אדום, הסביר ג'אקמו, גם הכי פשוט''), פנה קוטה (''עדיף להכין עם תמצית וניל ולא עם מקל וניל שמשאיר גרגרים שחורים''), וגולת הכותרת: ''זופה אינגלזה'' כלומר ''מרק אנגלי'', שהוא כידוע לא מרק ולא אנגלי אלא מעדן שכבות של בישקוטים טבולים ביין וקרם חלמונים עשיר, טובל בשוקולד מריר. אח!

סעודת מלכים במתכונת הזאת, (אם כי לא בהכרח בדיוק אותן מנות), עולה 550 ש''ח לזוג, ולוקחת בשקט כשעתיים וחצי. האמת, יכולנו עוד להמשיך לשבת בכיף, אך בבית כבר חיכו לנו הבמביני.

ג'אקומו
אצ''ג 10 א', כפר סבא
טלפון: 09-7410862