טעים ובריא בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

       כולנו כבר יודעים שדיאט-גורמה הוא הטוב מכל העולמות. איך עושים את זה בפועל? 40 מסעדות בתל אביב הצטרפו לפרויקט המיוחד של שומרי משקל, עיריית תל אביב ואתר 2eat וניקדו את המנות הבריאות והדיאטטיות בתפריטיהן

מזה
בפי תושבי לב העיר תל אביב, מזה נקראת גם ''המקום הבריא באחד העם'', כי זה באמת הייחוד של המסעדה הצמחונית הקטנה והשכונתית. האוכל הצמחוני והבריא בהגדרה של מזה הוא גם טעים מאוד, עשוי במקום, מחומרי גלם טבעיים ועם טעם ביתי שמגלה שלטורחים על המלאכה במטבח אכן חשוב שהלקוחות יאכלו טוב.
כמו שמסגיר השם, יש במזה דגש חזק על מאזטים, ההמצאה הים תיכונית הגאונית של מנות קטנות, טעימות וזאת גם ההמלצה של המלצריות במקום, לפתוח שולחן מאזטים של ירקות, גבינות, קטניות ודגנים עשויים באינסוף צורות וטעמים, להתרווח לאחור ולהתחיל לבלות, בנחת, בהנאה, עם חברים, אוכל ואווירה אינטימית. בריאות.
מזה
אחד העם 51 א, תל אביב
טלפון: 03-6299753

טיירה
טיירה הוא מסוג המקומות שלו היו נפתחים במנהטן היו זוכים לפרק מיוחד של ''סקס והעיר הגדולה'' אם לא היו מאומצים באופן מוחלט על ידי צוות בנות העיר שוחרות הבריאות והטרנדים. מדובר במקום שהוא על קו התפר בין ביסטרו לבית קפה, כך שאפשר לאכול בו ארוחות מלאות או להסתפק בשתייה חמה, המשלב בין מנות אורגניות ובריאות לבישול גורמה עילי, ומוסיף לכל זה עוד שני גימיקים: בר חמצן בו אפשר לשאוף תערובות של שמנים אתריים מרגיעים וצוות מלצרים שמורכב ברובו ממעסים מקצועיים שישושו להעניק לכם מסאז'. קשה להעלות על הדעת שילוב מפנק מזה.
טיירה
ירמיהו 54, תל אביב
טלפון: 03-6047222

HumaNature– טבע האדם
ה-Humanature , כמו שאוהב דויד הלל, בעל המקום להכריז, הוא בית הקפה האורגני הראשון בתל אביב, שפועל מאז ינואר 2006. כל המזון במקום צמחוני-חלבי ועשוי ממוצרים מאה אחוז אורגניים בפיקוח חברת אגריאור (חברת הפיקוח למוצרים אורגניים).
התפריט הורכב יחד עם דיאטנית קלינית ובאוריינטציה בריאותית ואפשר למצוא בו הרבה קינואה, נבטים ושאר ירקות (אורגניים). כל הקינוחים, כמו גם הלחמים, עשויים במקום משמנת מתוקה אורגנית של הרדוף ויש ביניהם מנות של סורבה, פרפה, עוגות וגלידות.
טופו צ'ילי ליים
החומרים הדרושים:
150 גרם טופו חתוך ל-3 פרוסות דקות של כחצי סנטימטר
70 גרם קינואה מבושלת
40 גרם פלפל קלוי
30 גרם אבוקדו חתוך לפרוסות

החומרים לרוטב:
50 גרם לימון
50 גרם סוכר
33 גרם סויה
17 גרם שמן צ'ילי (עשוי חצי כפית צ'ילי טחונה במעבד מזון יחד עם 17 גרם שמן חמניות)
20 מ''ל שמן סויה

אופן הכנת הרוטב:
מכניסים את כל החומרים לבקבוק ומנערים.

אופן הכנת המנה:
1. מבשלים את הטופו במרינדת הצ'ילי ליים עד שמצטמצם.
2. מחממים את הקינואה ומניחים מעל את הפלפל הקלוי, פרוסות האבוקדו, את הטופו ומעל הכל, את הרוטב. מגישים חם.
היומנטר – טבע האדם
בן יהודה 69, תל אביב
טלפון: 03-5290262

שירלה – אספרסו בר
בלב שכונת הפועלים, בין סדנאות של רפדים לחנויות רהיטים אופנתיות, יושבת המסעדה המקסימה הזו שהיא גם בית קפה אבל הכי חשוב צמחונית וטבעונית. לא לגמרי מתאים לאווירת החומוס-בורקס-שווארמה של פלורנטין, אבל זה מה שנקרא אי ירוק בים (או אם תרצו נווה מים חיים במדבר שממה). המקום המתוק מצויד בגינה קטנה ומגיש בירה מהחבית לצד מיץ גזר עד לשעות הקטנות של הלילה.
תפריט המנות הבריאות כולל הצעות כמו קציצות כרישה בלימון, קישים וסלטים. בפסטיבל יגישו בין היתר תבשיל ירקות עם טופו אורגני, גרעיני חומוס מונבטים, גזר ובטטה ברוטב סויה וירקות שורש (32 ₪) ועוגת סילאן וחלבה מטחינה גולמית ופיסטוקים (24 ₪).
שירלה – אספרסו בר
ידידיה פרנקל 18, פלורנטין, תל אביב
טלפון: 03-6812010