שף בשקט עם ניר דגן מפימנטו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 הטעם הראשון שניר דגן מפימנטו זוכר הוא טעמו של סנדביץ' גבינה צהובה כל-ישראלי שאכל כילד אבל סגנון הבישול שבו הוא מתמחה הוא שונה לגמרי. קבלו את השף שמאוהב במטבח הנובו-לטיני, בתוספת שני מתכונים.

הוא רק בן שלושים ושלוש אבל ניר דגן הספיק כבר לצבור רקורד מרשים בעבודה בחו''ל, בעיקר בפלורידה. אחרי שגילה את המטבח הנובו-לטיני וייבא אותנו ארצה הוא חולם להדביק גם אותנו בהתלהבות

שם: ניר דגן

מקום מגורים: ''סלעית''.

מסעדה: ''פימנטו, מעדניה, קייטרינג ושרות שף אישי בסגנון לטיני''.

עבודות קודמות: ''הייתי טבח ב-H.SASSON ,בוגוטה, קולומביה, סו-שף ושף בחברת EUREST DINING SERVICES בבוקה רטון בפלורידה, מנהל קולינרי של קייטרינג ושירות שף אישי בפלורידה בעסק שנקרא GLOBAL CUISNE, שף ב- CAFÉ CASCADES שבוינטון ביץ' בפלורידה ויועץ קולינרי של ROVEGNO בלימה שבפרו''.

לימודים: ''בוגר ה- FLORIDA CULINARY INSTITUTE''.

סגנון בישול: מה שנקרא נובו-לטינו או במקור, NUEVO LATINO''.

מנת דגל: ''צלעות כבש במשרה סוכר חום וליים עם סירופ חליטת היביסקוס''.

לעולם לא אבשל: ''משהו שלא הייתי רוצה לאכול בעצמי''.

חומרים אהובים: ''פירות וירקות''.

תבשיל אהוב במיוחד: ''LOMO SALTADO – רצועות בשר מוקפץ עם עגבניות, בצל, שום, פלפל חריף, כוסברה וצ'יפס, כן...צ'יפס''.

מסעדה אהובה: ''H.SASSON בבוגוטה ו- TIO BETO שבלימה''.

השראה: ''אוכל רחוב עממי''.

הקהל הישראלי: ''אוהב לנסות דברים חדשים אבל בסוף חוזר לנגב חומוס (גם אני...)''.

חלום: ''להביא את המטבח הלטיני החדש למודעות הקהל הישראלי''.

לחמניות גבינה ברזילאיות
PAO DE QUEIJO

החומרים הדרושים:
250 גרם גבינה בולגרית יבשה
250 גרם יוגורט טבעי
250 גרם תערובת יוקה מיקס (ניתן להשיג בחנויות המתמחות באוכל לטיני)
1 ביצה

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים את הגבינה היוגורט והביצה לתערובת חלקה.
2. מוסיפים את היוקה מיקס ומעבדים לתערובת חלקה.
3. מעבירים לקערה ומניחים מכוסה לשלושים דקות.
4. קורצים כדורים של כשלושים גרם, מניחים על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמזהיב, כ-15 דקות.

מאפה בשר ותירס
PASTEL DE CHOCLO

חצי ק''ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
6 שיני שום כתושות
100 גרם צימוקים שהושרו 10 דקות במים חמים
100 גרם זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
2 ביצים קשות קלופות וקצוצות
1 כף כמון
מלח
פלפל שחור
2 כף שמן
4 קלחי תירס טרי
1 כוס חלב קוקוס

אופן ההכנה:
1. מחממים כף אחת מהשמן במחבת ומאדים את הבצל והשום כשתי דקות.
2. מוסיפים את הבשר, מתבלים במלח, פלפל וכמון ומטגנים עד ששחום.
3. מוסיפים את הצימוקים והזיתים ומטגנים כשתי דקות נוספות.
4. מכבים את האש ומוסיפים את הביצה.
5. מתקנים תיבול ומחלקים את התערובת לקעריות סופלה שתאימות לתנור, מהדקים את התערובת בקערית כך שיישאר ½ ס''מ משפת הקערית.
6. מגררים את קלחי התירס בפומפיה גסה. מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את התירס המגורר ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה מתמדת.
7. מוסיפים את חלב הקוקוס ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבשל על אש גבוהה תוך כדי בחישה עד שמסמיך (כשלוש דקות).
8. יוצקים מהתירס לקעריות הסופלה כך שיכסה את הבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד שמזהיב ומבעבע (כעשר דקות). מניחים שיתקרר מעט ומגישים.

פימנטו
עין חי 43, כפר מלל, כפר סבא
טלפון: 09-7400843