מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חגיגות בלבן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

   כמעט כל המסעדות קופצות על ההזדמנות החגיגית ללבוש לבן, לשתות יין משובח ולהרכיב תפריטים מיוחדים על טהרת הגבינות וביכורי השדה. רשימה מפורטת ומומלצת

לה טוסקנה
הזמנתם 17 איש לארוחת החג? או אולי לארוחת מוצאי החג? ואולי, כנהוג בעדות ישראל, לארוחת שבת של אחרי שבועות שבה נמשך משתה האכול ושתה כאילו אין מחר? לא ממש משנה לאיזו מלכודת הכנסתם את עצמכם, אחד היתרונות הבולטים של מסעדת לה טוסקנה הוא שירות קייטרינג עד הבית. זה יכול להיות רק הפסטות למנות העיקריות, שהן פסטות טריות ואיכותיות, וזה יכול להיות גם הדגים, האנטיפסטי והקינוחים. מה שבטוח הוא ששבועות הוא יום חג למי שאוהבים את המטבח האיטלקי. אמנם בשום מקום לא ציוו עלינו לאכול רביולי ממולאים בגבינת עזים או כדורי ריזוטו ברוטב נפוליטנה, אבל בשום מקום גם לא כתוב ההפך.
קרם ברולה של לה טוסקנה
החומרים הדרושים:
160 גרם שוקולד לבן
5 חלמונים
400 מ''ל שמנת
1 מקל וניל
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
2. מחממים את השוקולד עד שנמס ומערבבים עם החלמונים.
3. מבשלים על האש את השמנת המתוקה עד לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לבינונית. מגרדים פנימה מקל וניל.
4. מוסיפים לסיר עם השמנת את תערובת החלמונים והשוקולד ומבשלים תוך כדי ערבוב עד רתיחה.
5. שופכים את הבלילה לכלי ההגשה ומחכים שתתקרר. מכניסים למקרר ל-12 שעות.
6. מוציאים מהמקרר, מכסים בסוכר חום וצורבים עם ברנר או תחת הגריל עד שהסוכר משחים.
לה טוסקנה
הסדנא 3 , א.ת., רעננה
טלפון: 09-7420754

רולדין
ברולדין השיקו מיוחד לכבוד חג שבועות עוגת בריוש אביבית במילוי גבינת ריקוטה איטלקית ואוכמניות, שזכתה לשם האיטלקי (אלא מה) פרימוורה. גולת הכותרת של תרפיט שבועות עשויה מבצק עשיר על בסיס חמאה וחלב שמקבל סוויטץ' חמצמץ מהאוכמניות. תפריט החג של רשת הקונדיטוריות מציע עוד ''שושנים מלוחות'' – מאפי בריוש במילוי פסטו, גבינת שמנת, עגבניות שרי, מוצרלה מעושנת, שקדים פרוסים וגבישי מלח אטלנטי (!). את שני המאפים מקבלים יחד עם מתנה: תבנית נשלפת רב פעמית בשווי 20 ₪.
את סל הקניות לארוחת החג משלימה רולדין בסדרת קישים של תרד וגבינה בולגרית, בטטה ואגוזי מלך, זוקיני, פלפלים, ברוקולי, פטריות ועוד, ובמגוון גדול של עוגות גבינה ומאפים מתוקים כמו עוגת גבינה וקונפיטורת דובדבנים, עוגת גבינה לימון מעוטרת באוכמניות, עוגת גבינה וריקוטה עם שזיפים מושרים ביין לבן ועוד ועוד מכל טוב הארץ.
להשיג בכל סניפי הרשת.

כרמלה בנחלה
דניאל זך, השף של ''כרמלה בנחלה'', מנצל את החג היהודי כדי להדגים לנו שוב יצירתיות וכישרון מהם. לא שזה צריך להפתיע מישהו, אבל ארוחת חג השבועות של זך בה הוא מארח את יקבי רמת הגולן ועורך קבלת פנים רשמית לקיץ הבא עלינו לטובה, כוללת מנות כמו אספרגוס צרוב בגריל ברוטב צזיקי או סקלופ ושרימפס ברוטב שמנת. כל המנות של ארוחת הביכורים מבוססות על תוצרת האדמה – לפי מצוות החג ורובן – למעט מספר מנות ספיישל על טהרת הגיבנות והביכורים, יוגשו במסעדה עד בוא הסתיו במסגרת ארוחת טעימות הקיץ.
בערב שבועות תלבש המסעדה לבן חגיגי וכך גם כל מלצריה שיקבלו את פני האורחים בקוקטייל שמפניה ''בלאן דה בלאן'' מתנת השף. בהמשך ילוו את הארוחה שלושה יינות מיקבי רמת הגולן, ירדן שרדונה 2000, ירדן פינו נואר 2002, וירדן מרלו 2001 וכמובן יינות נוספים לפי בחירה. במהלך הערב תשיר אסתי יחזקאל, זמרת הבית, זמירות חג בין השולחנות.
האירוע יתקיים בחמישי, 1.6.06 החל מ-19:00 ויש להזמין מקומות מראש.
ארוחת הטעימות תוגש עד סוף הקיץ.
כרמלה בנחלה
התבור 46 פינת רמב''ם, נחלת בנימין, תל אביב
טלפון: 03-5161417

בית תאילנדי
בבית התאילנדי חוגגים את שבועות עם חלב קוקוס. לכבוד החג יוגשו במסעדה מנות תאיות על בסיס חלב קוקוס יחד עם שייקים ענקיים של פירות עם חלב קוקוס. רק כדי להבהיר את הרעיון המדליק, הנה כמה מנות לדוגמא: גנג נומאי נאה, תבשיל חלב קוקוס עם פרוסות בקר, נצרי במבוק, פטריות, לוביה, בזיליקום ועלי ליים, מתובל בקארי אדום חריף; גנג קייאו גאי, תבשיל חלב קוקוס עם נתחוני עוף, שרימפס, חצילים ועלי בזיליקום, מתובל בקארי ירוק חריף; או קאנום צ'ין נאם קתי שהוא תבשיל חלב קוקוס עם דג קצוץ, שורשי תיבול וקארי אדום חריף עם כדורי דג, בזיליקום וירקות טריים, שמוגש על אטריות ''קאנום צ'ין''.
מחירי המנות 52-65 ₪, מחירי השייקים, 15 ₪.
בית תאילנדי
בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב
טלפון: 03-5178568