ארוחת שבועות שלי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  ניר צוק בקרחנה תנ''כית לרגל חג הביכורים, הופך את שבעת המינים לשבעת המעדנים בארוחת דגוסטסיון בת שבע מנות. בטור שלו לשבועות תמצאו הוראות להקמת תפאורת חג מושלמת, תפריט דגוסטסיון ומתכונים

''כי ה' אלוהיך מביאך אל ארץ טובה, ארץ נחלי מים... ארץ חיטה, שעורה, וגפן תאנה ורימון ארץ זית שמן ודבש...'', כתוב בספר דברים פרק ח, פסוק ז'.
חג השבועות הוא אחד משלושת הרגלים הנזכרים במקרא והוא חגם של עובדי האדמה, הכורמים והיוגבים אבל אם תשאלו אותי, גם של ההייטקיסטים, אנשי התקשורת ועורכי הדין.
לפי מצוות החג, את פירות האילן ותבואות השדה המבשילים ראשונים, מצווה להביאם לבית הבחירה, ולפי הפרשנות שלי - השולחן של באי מסעדת קורדליה. כיוון שנהוג להביא ביכורים רק משבעת המינים שבהם נשתבחה ארצנו, שהם הם משל לסגולותיו של עם ישראל, הרכבתי ארוחת חג שמתבססת עליהם.

להשלמת אווירת החג, קשטו את השולחן ואת סביבותיו בירק חי ובפרחים כזכר למתן תורה על הר סיני ובקשו מכל באי המקום ללבוש לבן. אצלי, התפריטים יהיו כתובים על גבי מגילת קלף, זכר לכך שאת מגילת רות יש לקרוא על גבי קלף.

כמנהג החג בחרנו יינות מהבציר המובחר ביותר. כמנהג העשירים שנהגו להביא ביכורים בכלי כסף וזהב יוגשו שבע מנות הדגוסטסיון בכלים כאלו.

דגוסטסיון שבעת מינים

שעורה - לחמניות שעורה

פתיח:
חיטה - לודות חיטה ולוקוס

מרק:
רימון- מרק חצילים עם גרגירי רימון

מנה ראשונה:
תאנה- פטה כבדים עם דבלים ברום

סורבה

מנה עיקרית:
זית - פילה בקר באמולסיה של שמן זית ולימון
גפן - צלחת גבינות עיזים וענבים

קינוח:
תמר - תמרים לחים בטופי

מחיר הארוחה:180 ₪

מרק חצילים עם גרגירי רימון
החומרים הדרושים:
10 חצילים
1 ליטר חלב
1 ליטר ציר בקר
מעט שמן לטיגון
מלח פלפל
גרגירי רימון

אופן הכנה:
1. חותכים 5 חצילים לקוביות קטנות ופורסים את חמשת החצילים הנותרים לפרוסות דקות.
2. מטגנים את פרוסות החציל.
3. מבשלים את קוביות החציל בחלב כחצי שעה, עד שהקוביות מתרככות.
4. מבשלים את פרוסות החציל המטוגנות בציר הבקר במשך חצי שעה.
5. מערבבים יחדיו את שני הנוזלים וטוחנים.
6. מחזירים לבשל על אש נמוכה עוד כעשר דקות ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
7. לפני ההגשה מגישים גרירי רימון לתוך המרק.

תמרים לחים בטופי
החומרים הדרושים:
1.5 מכלי שמנת מתוקה (376 מ''ל)
1/2 כוס חלב
1.5 כוסות סוכר
2 כפות גלוקוזה
1/2 כוס מים
1 מכל שמנת מתוקה (250 מ''ל)
40-50 תמרים לחים מגולענים
6 כפיות פרג, קלוי מעט

אופן ההכנה:
1. שופכים את השמנת והחלב לסיר בינוני ומביאים לרתיחה.
2. בינתיים, מכניסים לסיר כבד את הסוכר ומחממים על אש בינונית, תוך בחישה עד שיימס.
ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה על אש קטנה, עד לקבלת קרמל חום. אם משתמשים בגלוקוזה, מוסיפים אותה לסיר עם המים. כשמוספים גלוקוזה מפחיתים את סכנת החריכה אך משך הבישול מתארך.
3. יוצקים אל הקרמל מעט מתערובת השמנת הרותחת, ובוחשים מייד בכף עץ ארוכה. מוסיפים כך בהדרגה את כל כמות השמנת, ובוחשים היטב אחרי כל הוספה. מבשלים 10 דקות נוספות, עד לקבלת רוטב חלק ללא גושים. מצננים ושומרים במקרר (הרוטב נשמר במקרר לפחות שנה).
4. לפני ההגשה, מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה.
5. מחממים את התמרים ברוטב הקרמל ומוסיפים את הפרג הקלוי. מגישים עם קצפת.

• ארוחת הדגוסטסיון תוגש בקורדליה במשך חודש שלם.

קורדליה
סמטת הזכוכית 1 פינת יפת 30, יפו
טלפון: 03-5184668