הצהרת נגישות
הסר צבעים מהאתר
גודל פונט:
א
א
א
הדגשת קישורים
מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
שעה להזמנה
00:00
00:15
00:30
00:45
01:00
01:15
01:30
01:45
02:00
02:15
02:30
02:45
03:00
03:15
03:30
03:45
04:00
04:15
04:30
04:45
05:00
05:15
05:30
05:45
06:00
06:15
06:30
06:45
07:00
07:15
07:30
07:45
08:00
08:15
08:30
08:45
09:00
09:15
09:30
09:45
10:00
10:15
10:30
10:45
11:00
11:15
11:30
11:45
12:00
12:15
12:30
12:45
13:00
13:15
13:30
13:45
14:00
14:15
14:30
14:45
15:00
15:15
15:30
15:45
16:00
16:15
16:30
16:45
17:00
17:15
17:30
17:45
18:00
18:15
18:30
18:45
19:00
19:15
19:30
19:45
20:00
20:15
20:30
20:45
21:00
21:15
21:30
21:45
22:00
22:15
22:30
22:45
23:00
23:15
23:30
23:45
כמות סועדים
אדם אחד
2 סועדים
3 סועדים
4 סועדים
5 סועדים
6 סועדים
7 סועדים
8 סועדים
9 סועדים
10 סועדים
11 סועדים
12 סועדים
- בחר אזור -
מרכז
תל אביב- יפו
שרון
מודיעין והסביבה
ירושלים
דרום
צפון
חיפה והקריות
גליל המערבי
גליל עליון
גליל התחתון
רמת הגולן
סובב כנרת
גלבוע
חוף הכרמל
מישור החוף הצפוני
עמקים
עד הבית
- בחר סוג -
Take Away
אוכל מוכן
אורגנית
איטלקיות
אירוח ביתי
אירועים במסעדות
אמריקאית
אסייאתיות / מזרח רחוק
אספרסו בר
ארגנטינאית
ארוחות בוקר
אתיופית
בדואית (אירוח בדואי)
בוכרית
בולגרית
בורקס
בייגלה
ביסטרו
בירה
בית קפה
ביתי (אוכל ביתי)
בלקנית
בר אנגלי
בר יין
בר מסעדה
בר סלט
בר קוקטיילים
בר- קפה
בראנץ'
בראסרי
ברזילאית
בריאות
ברים / פאבים
בשרים
גבינות
גורמה
גלידריה
גרוזינית
גריל בר
דגים
דים סאם
דרוזית (אירוח דרוזי)
דרום אמריקאית
דרום אפריקאית
הודית
הונגרית
המבורגר
וופל בר
ויאטנמי
חומוס / חומוסיה
חלביות
חנות בשרים
חנות יין
טאפאס
טבעונית
טוניסאית
טורטייה/ רול בר
טורקית
טריפולטאית
יהודית (אוכל יהודי)
יוגורט
יוונית
ים תיכוני
יפנית
יקב
ישראלית
כורדית
כפרית
לבנונית
ליום הולדת
ללא גלוטן
מונגולית
מועדון
מזון מהיר/ FastFood
מזרח אירופאית
מזרחית
מחלבה
מלצרים מזמרים
מסעדות מומלצות
מסעדות עילית מומלצות
מסעדות רומנטיות
מסעדת חוף
מסעדת סלטים
מסעדת שף
מעדניה
מקסיקנית
מרוקאית
משלוחים
סדנאות אלכוהול
סדנאות בישול
סושי
סטקייה
סינית
סלטים
סלטים
סנדוויץ' בר
ספרדית
עוף בגריל
עירקית
עממי אתני
ערבית
פאב אירי
פיוז'ן
פיצה
פירות ים
פלאפל
פסטה בר
פרסית
פתוחות בשבת
צמחונית
צרפתית
צ'רקסית
קונדיטוריה, מאפיה
קייטרינג
קפה מסעדה
קפיטריה
קריוקי
קרפים
רומנית
רוסית
שווארמה
שוקולד
שיפודים/על האש
שניצל
שף פרטי
תאילנדית
תבשילים
תימנית
צמחוני
טבעוני
כשר
מהדרין
אירועים
מסעדות
מתכונים
הזמן שולחן
ראשי
>
חדשות מבצעים ומבזקים מעולם המסעדות
>
פסטיבל ימי הזית
כתבות נוספות
מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות וקינוחים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
פסטיבל ימי הזית
אתר המסעדות הישראלי
24/10/2013 12:12
החווה התיירותית "בל עפרי" במושב קדמת צבי ברמת הגולן עורכת במסגרת פסטיבל ימי הזית בחודש נובמבר ובחג החנוכה מגוון רחב של סדנאות חוויתיות וסיורים לילדים ולמבוגרים שיחשפו בפני המשתתפים את עולם הזיתים, הגבינות והיין.
המבקרים בחווה יוזמנו לבחור בין מספר הצעות לבילויים או שילוב ביניהן:
סיור באתר בל עפרי – יקב עין נשוט- החווה החקלאית משחזרת אורחות חיים מהתקופה התלמודית. היא בנויה ברובה מאבן בזלת וחומרים ממוחזרים. נבקר בפינת החי, בגורן, בבית הבד, בגת המשוחזרים. בסיור נחלוף על בארות המים והמסעדה הבנויה באותו אופן שאיכר בנה את ביתו, נרד אל מרתף היינות שהיה בעברו בונקר סורי ונקנח בטעימות יין בגלריית התכשיטים.
מסיק ויצירת שמן זית – מוסקים זיתים בכרם ומביאים את הסלסלאות אל בית הבד המשוחזר. תחילה מתנסים בתהליך יצירת השמן "בבודדה" שהוא מתקן משפחתי ראשוני לפני המצאת בית הבד. לאחר מכן שמים את הזיתים במפרכת (הים והממל) . חמוריקה האתון או סומסום הפוני עוזרים לסובב את אבן הריחיים והזיתים הופכים לעיסה. כדי לחלץ את השמן העצור בעיסה אנו מכניסים אותו לעקלים ומביאים אותו אל בית הבד. כאן נלחצים העקלים והעיסה תחת הבד (הקורה) בעזרת בתולות בית הבד מצד אחד ומשקלות האבן מצד שני. בתהליך זה מזרזף לו שמן הזית לתוך הכד.
סדנת החמצת זיתים- נכנסים אל כרם הזיתים ומוסקים זיתים אל הסלסילות. דופקים אותם בעזרת פטישי אבן , מכניסים לתוך כלי עם מלח, לימון ושאר טעמים ולוקחים את מיכל הזיתים הכבושים הביתה.
סדנת אפיית לחם עטור בשמן זית וזיתים בתנור חומר- נכנסים אל גינת הירק ובוחרים עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, רוזמרין ועוד.. לומדים לאפות לחם בית ומעטרים אותו בשמן זית וזיתים קצוצים. את הלחם מכניסים לתנור חומר ממש כמו פעם.
סדנת הכנת גבינת עיזים – לומדים להכין גבינה מהירה מחלב העיזים שחלבנו באותו היום בחצר. מכניסים את הגבינה לסלסלות והופכים מידי פעם. לאחר שניגרים מי הגבינה, מזליפים עליה שמן זית וזעתר והיא מוכנה לאכילה והגבינה הינה תוספת מדהימה לכיכר הלחם שאפינו קודם.
הסדנאות תערכנה מדי יום שישי ושבת החל מ-25 באוקטובר ובכל ימי חג החנוכה בין השעות 9:00-17:00 בתאום מוקדם. ההשתתפות בסיור למבוגרים המלווים עולה 35 שקל והוא כולל את טעימות היין מיקב עין נשוט וטעימות גבינות "נועם". מחיר השתתפות בפעילויות הילדים 30 שקל לסדנה. במקום מסעדה עם תפריט חלבי מעניין המתאים גם לילדים. יש צורך לתאם הגעה למסעדה ולסדנאות אצל תמי בטלפון: 052-8805026.
קישורים:
קיטשן מרקט
הצג טלפון
בן יהודה 152, תל אביב